Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
2009. godina

Na 3. sjednici Gradskog vijeća Grada Ogulina održanoj 4. rujna 2009. na temelju članka 10. Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Ogulina i članka 23. Statuta Grada Ogulina Gradsko vijeće donijelo je Odluku o dodjeli Priznanja Grada Ogulina za životno djelo Marijanu Kurelcu i Priznanje za stvaralački rad Prvoj osnovnoj školi Ogulin.

 


Marijan KurelacMarijan Kurelac rođen je u Ogulinu 1951. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu i stekao zvanje vozač- mehaničar. Zapošljava se u policiji,  a od 1986. godine u DVD-u Ogulin.Prvi susret s vatrogastvom bio je sa 11 godina kada je s ocem Jurom, također vatrogascem, dolazio u DVD i učlanio se u mladež DVD-a Ogulin. Od 1996. godine zaposlen je u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Ogulin,   2000. je imenovan zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe, zapovjednikom Vatrogasne zajednice Grada Ogulina, a 2009. zamjenikom zapovjednika Vatrogasne zajednice Karlovačke županije.

Kao mladi vatrogasac se školovao i  položio   sve vatrogasne tečajeve i stekao čin vatrogasnog časnika I. klase,  uključuje se  u sva natjecanja, a već 1966. godine osvaja srebrnu medalju na Vatrogasnoj olimpijadi u Karlovcu.

Kao zapovjednik operativne jedinice DVD-a sudjeluje u gotovo svim  intervencijama gašenja požara, spašavanju ljudi i imovine. Posebno se istakao u Domovinskom ratu kada je organizirao operativnu jedinicu za ratno djelovanje, uključio se dragovoljno u Hrvatsku vojsku te je od 1991. - 1995. sudionik rata. Nositelj je Spomenice Domovinskog rata i odličja Oluja 95.

Za svoj rad i zasluge u vatrogastvu  dobio je mnoga priznanja : zlatnu, srebrnu i brončanu vatrogasnu medalju, medalju rada, medalju zasluge za narod, medalju za posebne zasluge, zlatnu plaketu Vatrogasne zajednice Hrvatske i mnoga druga.
 
Posebno se ističe kao predavač za zvanje vatrogasac i vatrogasni dočasnik u radu s mladim vatrogascima, kojima pomaže svojim znanjem i iskustvom u stjecanju znanja, daljnjem školovanju i usavršavanju.

Nezaobilazan je njegov doprinos i u Puhačkom orkestru DVD-a Ogulin čiji je aktivni član od 1965. godine.

I danas je Marijan Kurelac okosnica Vatrogasne zajednice Grada Ogulina u povezivanju vatrogasnih društava Grada Ogulina, drugih  općina i gradova, u organiziranju vatrogasnih natjecanja, nabavi vatrogasne opreme, a posebno u humanom odnosu prema svim  ljudima.      Grad Ogulin dodjeljuje priznanje za stvaralački rad Prvoj osnovnoj školi Ogulin za dugogodišnji rad i postignuća u odgoju i obrazovanju.

Prva osnovna škola OgulinPrva osnovna škola u Ogulinu u okviru osnovnog školstva u gradu Ogulinu postoji već 243. godine  i bez obzira koje ime nosila kroz to dugo razdoblje živjela je sa svojim gradom i njegovim građanima. Uključivala se u sve pore njegovog života.

Mnoge generacije učenika oplemenjene znanjem i životnim mudrostima dobivenim od svojih učitelja postali su profesori, liječnici, inženjeri, radnici... a prije svega čestiti ljudi, koji su bili i bit će bogatstvo i ponos našega grada i domovine.

I danas svojim sudjelovanjem  na svim manifestacijama živi i usko surađuje sa svim segmentima Grada : od Festivala bajki i Adventa u Ogulinu do programa vezanih za župu Sv. Križa.

Koliko je odgoj i obrazovanje na zavidnom nivou u ovoj školi, pokazuju uspjesi učenika i nastavnika na raznim natjecanjima.

Na smotri LIDRANO  škola je proglašena  najlidranskijom školom u Županiji jer učenici sudjeluju gotovo u svim područjima natjecanja  i postižu zapažene rezultate.

Tako već 50 godina konkuriraju  drugim školama  s učeničkim listom Klek, stvaraju radio emisije, pišu novinarske reportaže, a u dramsko scenskom stvaralaštvu su među prvima.

Da su učenici škole  sposobni i vrijedni dokazuju matematičari koji   već tradicionalno sudjeluju na državnim natjecanjima i postižu neko od prva tri mjesta, a biolozi rezultatima na natjecanjima i eko kvizu  Lijepa naša.

U likovnom stvaralaštvu učenici su svojim radovima bili zapaženi  na Državnoj smotri LIK, a na državnom natjecanju iz tehničke kulture postigli odlične rezultate, te u okviru  programa Sigurno u prometu osposobljavaju se za upravljanje biciklom.

Da se posvećuje pažnja tjelesnom zdravlju dokazuju mnogi športaši Škole i njihovi rezultati na državnom natjecanju iz nogometa i rukometa, a posebno gimnastike i gdje osvajaju prva mjesta.

Često puta su se učenici i učitelji iskazali i u humanitarnom radu. Njegujući ljubav i prijateljstvo,  humanitarnim akcijama pomažu učenicima  slabijeg imovnog stanja, darujući poklone za Božić i  vodeći brigu o učenicima sa posebnim potrebama. Tako su učenici sa svojim učiteljem  humanitarnim radom i uz pomoć  Grada pribavili laptop sa zvučnim efektima za slijepog učenika, te prikupili sredstva za pomoć u liječenju bolesnih prijatelja.

Da bi se postizali tako dobri rezultati potrebne su dobre i sposobne ruke koje će voditi učenike do uspjeha. To su nastavničke ruke koje permanentno rade na vlastitom usavršavanju.

Za postignute rezultate u radu s učenicima dvije su učiteljice promovirane u zvanje mentora. Isto tako su za postignute rezultate u radu dvije učiteljice dobile županijsko priznanje za životno djelo.

I uspjesi učenika i uspjesi nastavnika, sve je to uspjeh Prve osnovne škole koja zaslužuje priznanje Grada za svoj rad i postignuća koja se prepoznaju diljem Grada, Županije i Domovine.

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza