Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
2008. godina

PRIZNANJE ZA ŽIVOTNO DJELO

  1. Časnoj sestri Mirandi
  2. Gospođi Radmili Špehar

 

Časna sestra Miranda Tunjić


Časna sestra MirandaČasna sestra Miranda Tunjić (rođ. 1952.g.) za 31 godinu nesebičnog rada u Ogulinskoj bolnici u kojoj je radila kao medicinska sestra te za požrtvovnost u potpunom služenju najpotrebnijima.

Grad Ogulin dodjelio je priznanje za životno djelo časnoj sestri Mirandi Tunjić, za 31 godinu nesebičnog rada kao medicinska sestra u ogulinskoj bolnici, te za požrtvovnost i potpunu posvećenost, u služenju najpotrebnijima.

Sestra Miranda Tunjić rođena je 2. srpnja 1952. godine u mjestu Islamovac, općina Brćko, Bosna i Hercegovina. Peto je dijete u obitelji koja je dala još jednu časnu sestru i jednog svećenika . u Rijeci je 1976. godine položila redovničke zavjete u Družbi sestara milosrdnica Svetoga Vinka Paulskog. U Ogulinu djeluje cijeli svoj redovnički vijek, kao medicinska sestra u operacijskoj dvorani.

Sestre milosrdnice u Ogulinu djeluju od 1894. godine, odnosno 114 godina vrijedno i predano služe Bogu i ljudima našeg ogulinskog kraja, vodeći djećji vrtić, školu za domaćinstvo, rad s mladima, te vode brigu o bolesnim, starim, i nemoćnim.

Sestra Miranda imala je i posebno mjesto u srcima Ogulinaca. Svojim požrtvovnim radom, svojom skromnošću i molitvom brine za bolesne i nemoćne. Kroz priznanje sestri Mirandi grad Ogulin dodjeljuje priznanje svim sestrama Milosrdnicama koje su u Ogulinu već 114 godina. Zbog svog svjedočanstva, požrtvovne ljubavi i života, koji je u potpunosti posvećen služenju najpotrebnijima, zaslužuju da se najuzvišenije vrijednosti humanosti i vjere nagrade ovim priznanjem.

Sestra Miranda je primjer tih velikih djela u našem ogulinskom svakodnevnom životu.

 

Radmila Špehar

Radmila ŠpeharGospođa Radmila Špehar (rođ. 1933.g.) umirovljenoj nastavnici, za 55 godina rada u športu i športskoj rekreaciji Grada Ogulina.
 
Grad Ogulin dodjeljuje priznanje za životno djelo gospođi Radmili Špehar, nastavnici u mirovini, za 55 godina rada u športu i športskoj rekreaciji grada Ogulina.

Gospođa Radmila Špehar rođena je u Zagrebu 2. kolovoza 1933. u mnogobrojnoj prosvjetnoj obitelji. Nakon završene srednje fiskulturne škole, zapošljava se u ogulinskoj gimnaziji i uz rad završava Pedagošku akademiju i stječe zvanje nastavnika, a sa položenom razlikom ispita i fizioterapeuta.

Kroz cijeli radni vijek radi s djecom izvan nastave, kroz slobodne aktivnosti i športske klubove. Istovremeno nastoji usavršiti svoje znanje te završava tečaj za obuku skijaša, tečaj za obuku neplivača i seminar za voditelja športske rekreacije.

Bila nositelj mnogih aktivnosti, od izgradnje objekata do organizacije športskih natjecanja i okupljanja športaša.

Od 1954. - 1958. pomaže pri izgradnje kuće na Kleku, organizira izgradnju Crvenog igrališta, igrališta uz staru gimnaziju, na pomoćnom nogometnom igralištu inicira izgradnju terena za skok u dalj i u vis, sprintersku stazu, bacačke terene. 1978. uz pomoć supruga, građana i nekih gospodarskih subjekata započinje gradnju Športsko rekreacijskog centra Kneja. Bio je to ujedno početak nove aktivnosti Radmile Špehar - Športska rekreacija. Nastojala je da se što više ljudi uključi u športsku rekreaciju, kao preduvjet očuvanja zdravlja i radne sposobnosti.

Punih 25 godina organizirala je školu plivanja u Selcu, Fažani i Privlaci, te je na taj način naučila plivati preko 3000 djece.

Umirovljena je 1982. godine, što nije bio kraj njenom radu. I danas u 75-toj godini života još uvijek je aktivna, kao tajnica i stručna koordinatorica u Društvu za športsku rekreaciju Ogulin.

Neiscrpna energija, ljubav za ljude, organizacijske sposobnosti i posvećenost poslu, sinonim su za gospođu Radmilu Špehar.

   
 Pet priznanja za stvaralački rad Gradsko vijeće Grada Ogulina dodijelilo je:

  1. Gospođi Nikolini Luketić (rođ. 1970.g,) diplomiranom etnologu i filozofu za obnovu folklornog društva u Ogulinu, te njegovanju i prezentaciju ogulinske i hrvatske kulturne baštine,
  2. Djelatnicima Pučkog otvorenog učilišta za 50 god. postojanja i podizanja kulture u Gradu Ogulinu,
  3. Tvrtki Semmelrock Stein+Desing za doprinos i dostignuća tvrtke u gospodarstvu Grada Ogulina, 
  4. Ženskom rukometnom klubu Ogulin za 30 godišnji rad u kojem je klub postizao solidne rezultate i 
  5. Gosp. Franji Bertoviću (rođ. 1947.g.) za prijateljsku i bratsku suradnju iseljene i domovinske Hrvatske kao i za promoviranje običaja i kulture ogulinskog kraja u Kanadi.

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza