Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
2007. godina

JAVNO PRIZNANJE ZA STVARALAČKI RAD

  1. Tvrtci MCR d.o.o.
  2. Kuglački klub "Policajac"
  3. Glazbenoj grupi "Fides"


MCR d.o.o.


MCR d.o.o.Grad Ogulin dodjeljuje priznanje za stvaralački rad tvrtci MCR d.o.o. iz Ogulina, za doprinos u razvoju turističke ponude Grada Ogulina, rekonstrukcijom hotela Frankopan i bržem gospodarskom razvitku Grada.
 
Tvrtka MCR d.o.o. za proizvodnju, trgovinu, turistička agencija i usluge osnovana je 2004. godine, a njeni osnivači i članovi uprave su gospoda Milan Ceranić i Milan Rupčić.
 
Vlasnici tvrtke poznati su ogulinski poduzetnici , koji su svoje prve poduzetničke ideje razvili u okviru ranije osnovanih vlastitih poduzeća - Drvo komerc iz 1990.  za proizvodnju građevinske stolarije i tvrtka Rupčić za proizvodnju građevinske limarije i čeličnih konstrukcija iz 1989. godine . I jedna i druga tvrtka kontinuirano od osnivanja bilježe dinamične stope rasta proizvodnje, širenje programa i tržišta , te zavidne financijske rezultate.
 
Tvrtka Drvo komerc u početku sa dva uposlena radnika na 50 m2 proizvodnog prostora , razvila se u respektabilnog proizvođača drvene i PVC stolarije, a u najnovije vrijeme i autohtonih  drvenih montažnih kuća  s posebnim vrijednim energetskim i ekološkim rješenjima. Danas posluje na 3000 m2 i zapošljava 20 radnika  i ostvaruje vrijednost produkcije u iznosu od 6,8 milijuna kuna.
 
Tvrtka Rupčić d.o.o. , čije poslovne početke nalazimo u okviru limarskog obrta Rupčić, danas ima vrlo raznoliki program građevinske limarije, crne bravarije , čeličnih konstrukcija, vatrootpornih vrata, i ventilacijskih uređaja .Tržišno se afirmirala na kooperantskim poslovima najvećih građevinskih tvrtki, izvodeći vrlo zahtjevne projekte na izgradnji prometnica, tunela i stambeno - poslovnih objekata.. Zapošljava 25 radnika , pri čemu ostvaruje godišnje prihode  između 7 i 8 milijuna kuna.
 
Tvrtka MCR koja dobiva javno priznanje Grada Ogulina, zajednički je poslovni  poduhvat jednog i drugog poduzetnika  na jedinstvenom programu smještaja gostiju i pružanju ugostiteljskih usluga u okviru hotelskog kapaciteta Frankopan u Ogulinu.
 
Radi se o hvale vrijednom investicijskom zahvatu rekonstrukcije hotela sa četiri zvjezdice, kapaciteta  16 soba i 4 apartmana, opremljenom dvoranom za kongrese , malim wellness centrom , restoranom i mini  barom.
 
Javno priznanje tvrtki MCR za 2007. godinu je priznanje njenim vlasnicima, koji su imali poslovne odvažnosti krenuti u realizaciju ove poduzetničke ideje i učiniti kvalitetan iskorak u odvajanju vlasničke od upravljačke funkcije.
 
Konačno, realizacijom ovog kapitalnog ulaganja i rješavanjem deficita smještajnih kapaciteta u samoj jezgri Ogulina , ostvareni su i širi društveni, a ne samo uži poslovni interesi samih poduzetnika.
 
Želja nam je da i drugi poduzetnici slijede primjer navedenih poduzetnika i međusobno se povezuju na zajedničkim poslovima i projektima u realizaciji svojih poduzetničkih ideja.  
 

Kuglački klub "Policajac"

 
Grad Ogulin dodjeljuje priznanje za stvaralački rad Kuglačkom klubu Policajac Ogulin, za postignut uspjeh u radu s mladim kuglačicama i kuglačima  u protekloj godini i doprinos kuglačkom športu Grada Ogulina.

 

Kuglački klub Policajac

 

Kuglački klub Policajac osnovan je 1954. godine i od tada do danas neprekidno djeluje u kuglačkom športu sudjelujući u ligaškom natjecanju s muškom ekipom, a od 2006. godine klub ima i žensku ekipu.
 
Kao i mnogi u ogulinskom športu, Kuglački klub Policajac posebno brine i znatno ulaže u mlađe kategorije kuglača i kuglačica i uz stručno vodstvo klupskih trenera stvara i odgaja naraštaje kuglača i kuglačica u Gradu Ogulinu.
 
Velike uspjehe klub je postigao  početkom 2006. godine osnivanjem Ženskog kuglačkog kluba i pod stručnim vodstvom najbolje ogulinske kuglačice i trenerice Ružice Neralić, nastupajući na županijskim, regionalnim i državnim kadetskim natjecanjima.
 
Od mnogih uspjeha kadeta i kadetkinja, kao prvo mjesto u Karlovačkoj županiji i među najboljim u regiji Zapad,  valja istaknuti naslov državnih prvakinja u parovima Valentine Prpić i Jasmine Dubić, kojim su stekle kategorizaciju u okviru Hrvatskog olimpijskog odbora, a Valentina Prpić i mjesto u hrvatskoj kadetskoj  reprezentaciji za svjetsko kadetsko prvenstvo u Slovačkoj, održano u svibnju ove godine.
 
Značajno je spomenuti da su kuglačice - kadetkinje prvi put nastupile i na natjecanju 2. Hrvatske kuglačke lige - zapad/jug i u seniorskoj kategoriji ostvarile rezultate iznad očekivanja.
 
U svim gradovima i kuglanama gdje su nastupali mladi kuglači i kuglačice  Kuglačkog kluba Policajac , plijenili su pozornost kvalitetom kuglanja i izuzetnim športskim ponašanjem, te su na taj način uvelike pridonijeli promociji Grada Ogulina diljem Hrvatske.
 
Usprkos skromnim materijalnim sredstvima, Kuglački klub policajac, okuplja i zadržava u športu veći broj mladeži, te im omogućava natjecanja i osvajanja odličja na županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima, te time dao veliki doprinos u animaciji mladih Grada Ogulina.
 
 

Glazbena grupa "Fides"

 
Grad Ogulin dodjeljuje priznanje za stvaralački rad glazbenoj grupi Fides  iz Zagreba za pokazanu veliku humanost i ljubav prema bolesnoj djeci Grada Ogulina , te za višegodišnju suradnju i prijateljstvo sa mladima Grada Ogulina i Udruge "Oda prijateljstvu".

 

Glazbena grupa Fides

 
Fides je glazbena grupa koja  na glazbenoj sceni zauzima posebno mjesto. Grupa se pojavila u proljeće 1988. godine u duhovnoj glazbi suvremenog izričaja kvalitetnom obradom gospel standarda. Grupa Fides je probila led u izvođenju duhovne glazbe izvan crkvenih prostora privlačeći mnogobrojnu publiku željnu glazbenog doživljaja autentičnog sadržaja.
 
Nastupi u mnogim gradovima i  svim gradskim kazalištima diljem Hrvatske, samostalni cjelovečernji koncerti u velikim dvoranama Doma sportova i Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, uz renomirane pjevače hrvatske glazbene scene  Vannu, Akija Rahimovskog i Mariju Husar,  kao i  gostovanja u inozemstvu, pridonijeli su velikoj popularnosti grupe Fides i suradnju s Dancing Bearom , jednom od vodećih izdavačkih kuća  u Hrvatskoj , te  snimanju nosača zvuka s njihovim  autorskim pjesmama.

U skladu sa svojim vjerskim i duhovnim opredjeljenjima , ne robujući karijeri i uspjehu, nesebično su darivali svoju pjesmu najpotrebnijim, pokazujući veliku humanost i ljubav za potrebite . To ih je povezalo sa mladima Udruge Oda prijateljstva i ogulinskim križarima i potaknulo na suradnju i organizaciju humanitarnih koncerata. Od 2003. godine do danas u Ogulinu su održali tri humanitarna koncerta i uz pomoć mladih iz Ogulina, koncerte u Zagrebu i Karlovcu za pomoć Udruzi Krijesnica, za djecu oboljelu od malignih oboljenja

Ukupno su grupa Fides i mladi Ogulina humanitarnim akcijama skupili 150 000,00 kuna, koje su otišle do onih kojima je ta pomoć bila najpotrebnija

Ogulinska publika uvijek ih je rado slušala i svaki put do zadnjeg mjesta ispunila Kino dvoranu, a Fidesi su svoju ljubav prema Ogulinu uvijek znali izraziti vrhunskim glazbenim nastupom.
 
Vjerujemo da ćemo uvijek znati cijeniti one koji sebe daruju za druge i njihova djela, kao humanost grupe Fides.

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza