Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Bernard M.Luketić

Bernard M. Luketić

Gosp. Bernard M. Luketić rođen je 1931. godine u Pennsylvaniji, SAD, od oca Ivana rođenog u Ogulinskom Zagorju i majke Eme.

Završio je škole u SAD, bio pripadnik američke vojske, a sada je predsjednik Hrvatske bratske zajednice.

 

Nikada nije zaboravio svoje porijeklo i svoje Zagorje, koje posjećuje već godinama, osobno ili sa svojom obitelji i prijateljima. Često dolazi i s Tamburaškim društvom, koje tom prigodom izvodi hrvatske pjesme i plesove staroga kraja.

 

Razmjena poklona
Razmjena poklona - na slici se vidi gosp. Bernard M. Luketić i gradonačelnik grada Ogulina gosp. Ivan Vučić prigodom smotre "Juraša" 1997. godine u Zagorju


Građanima Ogulina pružena je 13. lipnja 1996. g. čast da gospodinu Luketiću mogu dodijeliti Povelju Grada, jer ju je on uistinu zaslužio zbog dodjele humanitarne pomoći gradu Ogulinu.

 

Predsjednik HBZ, gosp. Bernard M. Luketich u Međugorju, rujan 1996. godine
Predsjednik HBZ, gosp. Bernard M. Luketić u Međugorju, rujan 1996. godine


O Hrvatskoj bratskoj zajednici u Americi


Hrvatska bratska zajednicaHrvatska bratska zajednica proslavila je već 100 godina svog djelovanja. Ipak, najveću djelatnost i povezanost s Hrvatskom postigla je uz predsjednika Bernarda Luketicha, a naročito prigodom priznanja Republike Hrvatske i u tijeku Domovinskog rata.

Pod njegovim utjecajem Hrvatska Bratska Zajednica politički je mnogo pomogla Hrvatskoj, posebno u njenoj promidžbi u SAD-u prije priznanja Republike Hrvatske.

Bernard M. Luketich, ugledni američki Hrvat, izabran 1978. g. za predsjednika Hrvatske bratske zajednice (HBZ). Inače, u povijesti iseljeništva to je najdulji predsjednički mandat na čelu jedne hrvatske zajednice.

Gosp. Luketich bitno je utjecao na promidžbu Hrvatske i njezina ugleda u svijetu. Svojim humanitarnim radom znatno je pomogao hrvatskoj državi, a u vrijeme Domovinskoga rata članovi HBZ-a pružali su nesebičnu materijalnu i financijsku pomoć hrvatskom narodu u domovini. Kada je u američkom Kongresu na dnevni red došlo pitanje priznanja Hrvatske, HBZ je svim snagama podržavao i isticao želju hrvatskoga naroda za samostalnom državom. I danas još uvijek nije prestalo lobiranje za Hrvatsku, tako da je HBZ često u situaciji da mora otvoreno zastupati interese Hrvatske.

Osim toga, gospodin Luketich uložio je velik trud za očuvanje hrvatske folklorne baštine među mnogim naraštajima hrvatskih iseljenika diljem SAD-a i Kanade.

Osim ove potpore, Hrvatska Bratska Zajednica je građanima Hrvatske poslala oko 12 mil. USD gotovog novaca i oko 6.000 tona raznih vrsta roba (od lijekova, medicinske opreme i hrane, do mnogih svakodnevnih životnih potrepština) u vrijednosti oko 200 mil. USD.

Pogledajte internet stranice HBZ-a odsjek 2001 - Frankopan, Ogulin

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza