Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
2005. godina

PRIZNANJE GRADA OGULINA ZA ŽIVOTNO DJELO DOBIO JE:

Saborski zastupnik gosp. Ivan Vučić

Ivan VučićGrad Ogulin dodjeljuje priznanje za životno djelo gospodinu Ivanu Vučiću, rođenom 1954. dipl. inž., saborskom zastupniku i predsjedniku Županijske skupštine Karlovačke županije, za cjelokupno postignuće na unapređenju gospodarskih i društvenih oblika života, koje predstavljaju izuzetan doprinos razvitku i ugledu grada Ogulina.

1995. kao član Županijskog poglavarstva izabran je za podžupana Karlovačke županije. 1997. je na lokalnim izborima izabran za gradonačelnika grada Ogulina i 2004. nakon parlamentarnih izbora izabran je za saborskog zastupnika. Od travnja 2005., nakon lokalnih izbora je i predsjednik Županijske skupštine Karlovačke županije.

U grad Ogulin je doveo strane tvrtke Bechtel, Semmelrock, Coopcosttrutori, koje su punile gradski proračun. U vrijeme njegovog mandata, počela se graditi kanalizacija, poslovna zona, grad je preuređen, obnovljene su gradske ulice, trgovi, izgrađena su nova parkirališta, smanjena je nezaposlenost i povećan gospodarski rast. Obogaćen je i unaprijeđen kulturni i zabavni život, unaprijeđeno školstvo, otvorena viša prometna škola.

Preuzeo je Grad 1997. s proračunom Grada od 12 milijuna kuna, stopom nezaposlenosti od 20%, zapuštenom infrastrukturom Grada i najmanjim gospodarskim rastom u Republici Hrvatskoj, i 2004. napustio je dužnost gradonačelnika s Gradskim proračunom od 90 milijuna kuna bez dugova i neplaćenih obaveza i sa uspostavljenim dobrim međuljudskim i stranačkim odnosima.

Današnje Vučićevo viđenje je viđenje Grada s perspektivom koji će u budućnosti znati razviti postojeće uvjete za razvoj.

Svojom osobnošću i karakterom, gospodin Ivan Vučić ostavio je vidljive tragove djelovanja.


 
PRIZNANJE ZA STVARALAČKI RAD DOBILI SU:

Predsjednik Udruženja obrtnika Ogulina gosp. Branko Poljak


Branko PoljakGrad Ogulin dodjeljuje priznanje za stvaralački rad gospodinu Branku Poljaku, rođenom u Ogulinu 1943., predsjedniku Udruženja obrtnika Ogulin, za veliki doprinos razvitku Mjesnog odbora Turkovići, ogulinskog obrtništva i grada Ogulina u cjelini.

Samostalni obrt započeo je 1966. godine kao autoprijevoznik i od tada širi posao zapošljavanjem radnika, uvođenjem modernije mehanizacije i velikim investicijama, te prenošenjem obrta na svoju djecu.

Od 1973. godine, kao jedan od osnivača Udruženja samostalnih zanatlija, ugostitelja i autoprijevoznika do danas, sudjeluje u jačanju i razvoju obrtništva u gradu Ogulinu kao predsjednik i kao obrtnik, za što je nekoliko puta dobivao priznanja. 1994. godine dobiva diplomu Hrvatske gospodarske komore za dostignuća i doprinos na promicanju hrvatskog obrtništva, 1998. godine od Hrvatske obrtničke komore dobiva priznanje za doprinos na strukovnom cehovskom organiziranju hrvatskih obrtnika.

Nakon povelje Obrtničke komore Karlovačke županije 2003. godine, dodijeljeno mu je najviše priznanje Hrvatske obrtničke komore " Zlatne ruke " za dugogodišnji rad u obrtništvu i izniman doprinos u promicanju rada hrvatskih obrtnika. To priznanje prvo je u našoj Županiji, a peto u Republici Hrvatskoj.

Izuzetno širokog srca i darežljive ruke, gospodin Branko Poljak je velikim donacijama doprinosio obnovi i uređenju mnogih mjesnih odbora, posebno Mjesnog odbora Turkovići. Donirao je mnoge udruge i ustanove, posebno športske, kojih je u svojoj mladosti bio član.

Obnašajući mnoge funkcije i pomažući kao obrtnik, odajemo zahvalnost gospodinu Branku Poljaku kao Ogulincu i čovjeku, jer kako sam kaže : " U svom životu imao sam uspona i padova, veselja i tuge, ali sam sve vrijeme života i rada posvetio svom obrtu, obitelji i životu u svom gradu Ogulinu ".


Ravnatelj Obrtničke i tehničke škole gosp. Milan Poljak

Milan PoljakGrad Ogulin dodjeljuje priznanje za stvaralački rad gospodinu Milanu Poljaku, prof. ravnatelju Obrtničke i tehničke škole Ogulin, rođenom u Ogulinu 1950., za veliki doprinos u obnovi i opremanju Obrtničke i tehničke škole, te razvitku Mjesnog odbora Proce i Grada Ogulina.

Od 1974. godine zaposlen je u Srednjoškolskom centru Ogulin u Ogulinu, u kojem je od 1991. godine ravnatelj. Dijeljenjem 1996. Srednje škole Ogulin na dvije srednje škole, imenovan je ravnateljem Obrtničke i tehničke škole Ogulin, koju dužnost obnaša i danas.

Od rane mladosti aktivno je sudjelovao u mnogim društvenim i športskim udrugama, u kojima i danas aktivno sudjeluje. Predsjednik je lovačkog društva Klek.

Bio je aktivni sudionik Domovinskog rata, kao prvi zapovjednik bataljuna ZNG "Klek" i mnogih drugih visokih funkcija u postrojbama Hrvatske vojske, te je nositelj Spomenice Domovinskog rata i odličja Oluja.

Predsjednik je Mjesnog odbora Proce, u kojem je, svojim velikim zalaganjem, pridonio izgradnji kapelice Blaženog Alojzija Stepinca.

Kao ravnatelj Obrtničke i tehničke škole Ogulin pokrenuo je adaptaciju i opremanje Škole, čime je Škola svrstana među najmodernije u Republici Hrvatskoj. Na nivou Karlovačke županije više godina je obnašao funkciju predsjednika Vijeća ravnatelja srednjih škola i učeničkih domova Karlovačke županije.

Svojim stalnim stručno - pedagoškim obrazovanjem stekao je zvanje ravnatelj savjetnik.

Gospodina Milana Poljaka pored graditeljskih i organizacijskih vrlina, krasi odlika stvaranja pozitivnih odnosa među ljudima, što je preduvjet za uspjeh u svakom pogledu.

Stoga je priznanje za stvaralački rad samo poticaj za stvaranje i uspjeh u budućnosti.

 

Dobitnici javnih priznanja 2005. godine
Dobitnici priznanja Grada Ogulina 2005. Branko Poljak, Ivan Vučić i Milan Poljak

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza