Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Ogulin

U podjeli Riječko-senjske biskupije 2000. godine na Riječku nadbiskupiju i Gospićko-senjsku biskupiju, Ogulin je potpao pod Gospićko-senjsku biskupiju.

Do 28. listopada 2001. na području Ogulina postoji samo Župa Sv. Križa s Župnim uredom na adresi: Gajeva 2 – Ogulin. Tog dana uspostavljena je još jedna župa pod imenom Bl. Alojzija Stepinca a povjerena je Franjevcima – trećoredcima koji imaju svoj samostan u Ogulinu od 1937. godine.

Za bogoslužno okupljanje za sada služi Dom mjesne zajednice u Sabljak Selu, a crkva i samostan se kane graditi na području Kučinić Sela, u neposrednoj blizini Osnovne škole.

Više o župi Sv. Križa možete pročitati na stranicama www.zupa-svkriza-ogulin.hr

 

Vjerske potrebe

 
U Župnoj crkvi sv. Križa nedjeljom i blagdanom su četiri sv. Mise te u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Ogulinskom Hreljinu jedna. U Samostanskoj kapelici Krista Kralja nedjeljom se redovito služe dvije mise.-U kapelici Opće bolnice u Ogulinu sv. Misa se služi subotom, a u Domu za starije i nemoćne Biskup Srećko Badurina misa se služi petkom.

U naselju Vijenac Ive Marinkovića 14 svoj stan imaju časne sestre Milosrdnice (Sv. Vinka). Dvije djeluju kao medicinske sestre u Općoj bolnici u Ogulinu, i to s. Miranda Tunjić i s. Marijana Miletić, a s. Mirjam Radošević vrši službu vjeroučiteljice u gimnaziji "Bernardina Frankopana" u Ogulinu.

 

Vjerske aktivnosti


ZOV

 

 

 

U Župi se tri put godišnje izdaje list koji ima dekanatsko značenje: Zajednica ogulinskih vjernika – ZOV. On redovito izlazi u 3000 – 4000 primjeraka.

 

 

 

Župa ima tri pjevačka zbora. Veliki Zbor – vodi ga s. Ljubomira Lešić i prof. Slavko Barčić: Mali (dječji) zbor – vodi ga s. Ljubomira Lešić i Mirna Radočaj i Zbor mladih "Emanuel" - vodi ga Ambrozije Puškarić i Sani Francetić.

U župi djeluje Križarsko društvo "Dragutin Kukalj" od 1995. godine. Predsjednica Društva je Sanja Drenšek.

2001. god. u župi je osnovan i Hrvatski katolički zbor "MI". Predsjednik je Robert Stipetić. U tijeku je osnutak Udruge Hrvatskih katoličkih muževa "Papa Ivana VIII". Generalni tajnik na nacionalnoj razini ove Udruge je prof. Milan Poljak iz Ogulina.

Župa je koncesionar lokalne Radio-postaje Ogulin s 20%. Župa na Radio Ogulinu ima svoje redovite vjerske emisije. Voditeljica je Ružica Salopek – Mirosavljević. Subotom u podne ima emisiju "ZOV", svake nedjelje i zapovijedane blagdane u 10,30 iz župne crkve u Ogulinu prenosi se sv. Misa. A svakog dana, osim nedjelje i subote kratka je emisija "Svetac dana" koju uređuje s. Mirjam Radošević.

Sveukupno djelovanje župe usmjeruje i koordinira župnik u suradnji i uz pomoć Župnog pastoralnog vijeća koje sada ima 25 članova.

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza