Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Klinci Ogulinci

Link Klinci Ogulinci   -  https://sites.google.com/site/klinciogulinci/home 

Najnovijom pjesmom (prosinac 2005.) Sretan Božić i Nova godina, Klinci Ogulinci svima u gradu, a posebno djeci, još jednom daruju glazbenu čestitku povodom nadolazećih blagdana!

Dječji pjevački zbor Klinci Ogulinci započeo je s radom u mjesecu studenom, 2004. godine. Zbor okuplja djecu starije predškolske i školske dobi, a trenutno (1. prosinca 2005.) broji 50 – ak članova. Voditeljica zbora je Dijana Franić, dipl. učiteljica koja radi u Prvoj osnovnoj školi.

Počeci zbora vezani su uz Društvo Naša djeca u Ogulinu a danas djeluje kao samostalna udruga u gradu.

Ideji osnutka zbora pridonijela je potreba da se djeci grada Ogulina ponudi još jedna aktivnost kroz koju bi se djeca istovremeno družila, učila i poticala na kreativno izražavanje plesom, igrom i naravno, pjesmom.

 Klinci Ogulinci
Klinci Ogulinci - 2005. godine


Premijernom izvedbom njihove prve pjesme istoimene zboru, u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta, Klinci Ogulinci predstavljaju se gradu, a djeci poklanjaju božićno – novogodišnji poklon u obliku pjesme, koju danas prepoznaje većina ogulinskih mališana, a i onih malo starijih.

Kontinuiranim radom kroz samo godinu dana došli su do autorskih pjesmama, od kojih su neke i studijski snimljene, a većinom pjevaju o ljepotama i simbolima grada Ogulina, Frankopanskoj kuli, planini Kleku, Crkvi sv. Križa, Đulinom ponoru, Jezeru Sabljaci, Bjelolasici, Ivaninim bajkama…, no ima i onih, tipično s dječjom tematikom.

Zbor, iako tek na početku, pokazatelj je da se u našem gradu njeguje pjevanje i ljubav za pjesmu još od najranijih dana, a pjesmama o gradu istovremeno se u djeci budi osjećaj ljubavi i privrženosti rodnom kraju i njegovim ljepotama.

Voditeljica zbora, Dijana Franić, naglašava kako se nada da će se kroz veselu dječju pjesmu o Ogulinu čuti i van samoga grada, a tome bi svakako pridonijelo izdavanje CD-a, što će, nadamo se, biti uskoro, uz potporu grada Ogulina.

Na svečanoj sjednici gradskog poglavarstva povodom obilježavanja Dana grada Ogulina, u kino- dvorani Pučkog otvorenog učilišta 14. rujna 2005.god., Klinci Ogulinci pretpremijerno su izveli dvije novije pjesme posvećene gradu, a to su Crkva sv. Križa i Čarobni grade. Tekst za obje pjesme napisala je prof. Andreja Popović a uglazbila ih je Dijana Franić. Aranžman za pjesme napravio je Robert Grubišić.

Pjesma Crkva sv. Križa premijerno je izvedena i u našoj župnoj crkvi 18. rujna 2005. na dječjoj misi, a emitirana je i u programu Hrvatskog katoličkog radija. Solistica u pjesmi je Karla Tripalo, učenica, V.r. Prve osnovne škole Ogulin.

Početkom listopada 2005. godine, Klinci Ogulinci su snimili i spot za pjesmu Nije lako biti dijete, kojom se natječu u finalu za najbolju dječju pjesmu u 2005. Solistica u pjesmi je Lucija Vuković, učenica VI. r. Prve osnovne škole.

 

Poslušajte pjesme:

- Sretan božić i Nova godina (MP3 format - 2,3MB), Lana Dešman (4. god), tekst i glazba Dijana Franić

- Sretan božić i Nova godina (MP3 format - 2,3MB), Lucija Božičević (10. god), tekst i glazba Dijana Franić

- Pjesma o Ivani  (MP3 format - 5,2MB), Solistica Lea Tripalo, Tekst: Ljiljana Ivković, Glazba: Dijana Franić, Aranžman: Robert Grubišić, Izvodi Dječji pjevački zbor Klinci Ogulinci

 

Dijana Franić, 098 913 2501

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza