Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Kuglački klub Policajac

KK POLICAJAC iz Ogulina osnovan je 1954. godine.

Današnje ime dobio je 1991. iz prijašnjeg imena MILICIONAR. U svojem polustoljetnom djelovanju Klub je postizao zapažene rezultate.

Od 1991. godine, Klub se natječe u međužupanijskoj ligi (IV hrvatska liga – kuglačka Zona zapad) zajedno sa klubovima Kuglačkog saveza Karlovačke, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije, gdje postiže prosječne rezultate.

Web stranice: www.kk-policajac.hr

Kuglački klub Policajac
Kuglački klub Policajac

Današnji Kuglački klub POLICAJAC iz Ogulina osnovan 1954. godine i to pod imenom KK BORAC. Inicijativa za osnivanje Kluba potekla je od tadašnjih službenika Sekretarijata unutrašnjih poslova te pripadnika Narodne Milicije iz Ogulina. Prvi predsjednik Kluba bio je Dane Mrkšić. 1962. godine Klub je prvi put nastupio pod imenom KK MILICIONAR zadržavši to ime sve do 1991. godine, a tada, prvi put u neovisnoj Republici Hrvatskoj klub opet mijenja ime i to u ime koje nosi i danas - u KK POLICAJAC.

Kako je već navedeno Klub je osnovan na inicijativu tadašnjih službenika SUP-a i Milicije koji su bili i najzaslužniji za rad i uspjehe kluba. Jedan od razloga dobrih rezultata kluba 50-tih i 60-tih godina, kada je, uzgred rečeno, bio najveći rival kuglačima najpoznatijeg ogulinskog kuglačkog kluba KK Klek, bio je taj što je u to vrijeme klub imao svoju dvostaznu kuglanu, što je tada bila rijetkost. Kuglana (današnja gradska kuglana) je izgrađena također 1954. godine dobrovoljnim radom službenika SUP-a i Milicije u Ogulinu dijelom na općinskom zemljištu, a dio zemljišta na kojem je izgrađena kuglana darovao je pokojni sudac Mance.

U to vrijeme najzaslužniji za rad i uspjehe kluba bili su Dane Mrkšić, Milan Vukobratović, Đuro Božić, Vilko Makek zv. Ika, Jure Šafar, Ljuban Latas, Rade Stojisavljević, Vlade Višnjić, Mićo Janjanin, Čović (ime nepoznato), Dušan Stojić, Ante Pavković, Ivica Balen, Milan Mandarić, Milan Plivelić, Stanko Fićor i Franjo Starčević kao i Milan Košenski, Koča Kočanović, Branko Ivanišević, Dane i Marijan Šiljković te Tomo Čagalj i njegov brat (ime nepoznato). Za napomenuti je da tada, kao i danas, svi članovi Kluba i kuglači nisu bili zaposleni u službi unutarnjih poslova, već je jedan dio bio iz tzv. građanstva.

Već 1955. godine Klub nastupa u C-grupi momčadskog prvenstva Centra Karlovac gdje se od 7 klubova plasirao na 4. mjesto, ispred još preostala 3 kluba sa područja Ogulina među kojima je i KK Klek.

1956., 1957., 1959. i 1960. Klub je osvajao prva mjesta na prvenstvu kuglačke Zone Ogulin, dok je 1958. godine bio drugi. Zanimljivost je to da je Klub na prvenstvu kuglačke Zone Ogulin 1959. i 1960. godine nastupio sa dvije ekipe, A i B, a B ekipa postigla je također zapažene rezultate.

Na prvenstvu Kuglačkog centra Ogulin 1961./62. godine Klub pod novim imenom KK MILICIONAR od ukupno 10 klubova osvaja prvo mjesto što je jedan od najvećih rezultata Klub a u povijesti. Na tom prvenstvu 2. je bio Željezničar (Ogulin), 3. Željezničar (Moravice), 4. Sutjeska, 5. Klek itd.

Sve do početka 90.-tih godina Klub se takmiči na prvenstvima Kuglačkog centra Ogulin, ali zbog skromnih financijskih mogućnosti postiže prosječne rezultate. Pored toga Klub nastupa i na mnogobrojnim turnirima gdje postiže niz dobrih rezultata i osvaja nekoliko prvih mjesta.

70.-tih godina za Klub nastupaju: Nikola Ćuruvija, Milan Mandarić, Mićo Kosanović, Ive Klarić, Nikola Basić, Slavko Čanković, Nikola Lončar, Ante Miše, Rade Lisica, Mijo Žagar, Milan Ostović, Ivan Salopek – Soćo, Branko Kramarić, Milan Mamula, Miloš Kotur i dr., a 80.-tih godina nastupaju: Zdravko Kolić, Ivan Salopek – Soćo, Branko Bajt, Ljubo Kutić, Milan Ostović, Rade Lisica, Pero Šegan, Duško Erak, Dušan Bosnić, Željko Bogović, Mladen Hećimović, Ivica Kuterovac i Darijo Veselinović.

Od 1991. godine, kada Klub dobiva današnje ime KK POLICAJAC, pa do danas Klub se takmičio u međužupanijskoj ligi (IV hrvatska liga – kuglačka Zona zapad) zajedno sa klubovima Kuglačkog saveza Županije karlovačke, primorsko-goranske i ličko-senjske, gdje postiže prosječne rezultate. Početkom devedesetih za Klub su nastupali uz neke već spomenute kuglače iz 80-tih još i Zvonko Kurelac, Stevo Šlat, Zdravko i Zlatko Vuković.

U sezoni 2001./02. KK Policajac osvaja prvo mjesto u IV HKL – zapad te, zbog reorganizacije takmičenja, tek kroz kvalifikacijsko takmičenje koje je održano u Rijeci postiže svoj najveći uspjeh u povijesti – ulazak u III HKL – zapad.

Kuglači zaslužni za taj uspjeh su Branko Bajt, Mirko Birač, Nikola Birač, Mate Cindrić, Ivica Gašparović, Rolando Graovac, Tomislav Grdić, Ivica Kuterovac, Anton Marković, Goran Popović, Ivan Salopek – Soćo, Marijan Stipetić te Stevo Šlat koji se nakon što je jedno vrijeme kuglao za KK Klek vratio u KK Policajac te Nenad Plivelić.

2002. godine Klub se pojačao dolaskom Danijela Gašparovića iz KK Obrtnika Marinka Magdića iz KK Željzničara-branitelja i nakon veoma uspješne sezone 2002/03. , kao novajlija u ligi, na kraju osvaja 2. mjesto i plasira se u II HKL – zapad gdje se danas uspješno takmiči.

U tekućoj kuglačkoj sezoni 2003/04. u II HKL – zapad za KK Policajac uglavnom kuglaju Mirko Birač, Danijel Gašparović (kapetan), Tomislav Grdić, Marinko Magdić, Nenad Plivelić, Marijan Stipetić, Stevo Šlat i Zlatko Vuković – povratnik iz KK Kleka dok ostali kuglači, a to su: Branko Bajt, Mate Cindrić, Rolando Graovac, Mladen Hećimović, Anton Marković i Ivan Salopek redovito treniraju i čekaju priliku za prvi sastav.

Predsjednik Kluba je Željko (J) Stipetić koji je na tu funkciju izabran 2002. godine dok je zamjenik predsjednika Marijan Turković (predsjednik u razdoblju 1994. do 2002. g.)

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza