PRIZNANJE ZA ŽIVOTNO DJELO

  1. Časnoj sestri Mirandi
  2. Gospođi Radmili Špehar

 

Časna sestra Miranda Tunjić


Časna sestra MirandaČasna sestra Miranda Tunjić (rođ. 1952.g.) za 31 godinu nesebičnog rada u Ogulinskoj bolnici u kojoj je radila kao medicinska sestra te za požrtvovnost u potpunom služenju najpotrebnijima.

Grad Ogulin dodjelio je priznanje za životno djelo časnoj sestri Mirandi Tunjić, za 31 godinu nesebičnog rada kao medicinska sestra u ogulinskoj bolnici, te za požrtvovnost i potpunu posvećenost, u služenju najpotrebnijima.

Sestra Miranda Tunjić rođena je 2. srpnja 1952. godine u mjestu Islamovac, općina Brćko, Bosna i Hercegovina. Peto je dijete u obitelji koja je dala još jednu časnu sestru i jednog svećenika . u Rijeci je 1976. godine položila redovničke zavjete u Družbi sestara milosrdnica Svetoga Vinka Paulskog. U Ogulinu djeluje cijeli svoj redovnički vijek, kao medicinska sestra u operacijskoj dvorani.

Sestre milosrdnice u Ogulinu djeluju od 1894. godine, odnosno 114 godina vrijedno i predano služe Bogu i ljudima našeg ogulinskog kraja, vodeći djećji vrtić, školu za domaćinstvo, rad s mladima, te vode brigu o bolesnim, starim, i nemoćnim.

Sestra Miranda imala je i posebno mjesto u srcima Ogulinaca. Svojim požrtvovnim radom, svojom skromnošću i molitvom brine za bolesne i nemoćne. Kroz priznanje sestri Mirandi grad Ogulin dodjeljuje priznanje svim sestrama Milosrdnicama koje su u Ogulinu već 114 godina. Zbog svog svjedočanstva, požrtvovne ljubavi i života, koji je u potpunosti posvećen služenju najpotrebnijima, zaslužuju da se najuzvišenije vrijednosti humanosti i vjere nagrade ovim priznanjem.

Sestra Miranda je primjer tih velikih djela u našem ogulinskom svakodnevnom životu.

 

Radmila Špehar

Radmila ŠpeharGospođa Radmila Špehar (rođ. 1933.g.) umirovljenoj nastavnici, za 55 godina rada u športu i športskoj rekreaciji Grada Ogulina.
 
Grad Ogulin dodjeljuje priznanje za životno djelo gospođi Radmili Špehar, nastavnici u mirovini, za 55 godina rada u športu i športskoj rekreaciji grada Ogulina.

Gospođa Radmila Špehar rođena je u Zagrebu 2. kolovoza 1933. u mnogobrojnoj prosvjetnoj obitelji. Nakon završene srednje fiskulturne škole, zapošljava se u ogulinskoj gimnaziji i uz rad završava Pedagošku akademiju i stječe zvanje nastavnika, a sa položenom razlikom ispita i fizioterapeuta.

Kroz cijeli radni vijek radi s djecom izvan nastave, kroz slobodne aktivnosti i športske klubove. Istovremeno nastoji usavršiti svoje znanje te završava tečaj za obuku skijaša, tečaj za obuku neplivača i seminar za voditelja športske rekreacije.

Bila nositelj mnogih aktivnosti, od izgradnje objekata do organizacije športskih natjecanja i okupljanja športaša.

Od 1954. - 1958. pomaže pri izgradnje kuće na Kleku, organizira izgradnju Crvenog igrališta, igrališta uz staru gimnaziju, na pomoćnom nogometnom igralištu inicira izgradnju terena za skok u dalj i u vis, sprintersku stazu, bacačke terene. 1978. uz pomoć supruga, građana i nekih gospodarskih subjekata započinje gradnju Športsko rekreacijskog centra Kneja. Bio je to ujedno početak nove aktivnosti Radmile Špehar - Športska rekreacija. Nastojala je da se što više ljudi uključi u športsku rekreaciju, kao preduvjet očuvanja zdravlja i radne sposobnosti.

Punih 25 godina organizirala je školu plivanja u Selcu, Fažani i Privlaci, te je na taj način naučila plivati preko 3000 djece.

Umirovljena je 1982. godine, što nije bio kraj njenom radu. I danas u 75-toj godini života još uvijek je aktivna, kao tajnica i stručna koordinatorica u Društvu za športsku rekreaciju Ogulin.

Neiscrpna energija, ljubav za ljude, organizacijske sposobnosti i posvećenost poslu, sinonim su za gospođu Radmilu Špehar.

   
 Pet priznanja za stvaralački rad Gradsko vijeće Grada Ogulina dodijelilo je:

  1. Gospođi Nikolini Luketić (rođ. 1970.g,) diplomiranom etnologu i filozofu za obnovu folklornog društva u Ogulinu, te njegovanju i prezentaciju ogulinske i hrvatske kulturne baštine,
  2. Djelatnicima Pučkog otvorenog učilišta za 50 god. postojanja i podizanja kulture u Gradu Ogulinu,
  3. Tvrtki Semmelrock Stein+Desing za doprinos i dostignuća tvrtke u gospodarstvu Grada Ogulina, 
  4. Ženskom rukometnom klubu Ogulin za 30 godišnji rad u kojem je klub postizao solidne rezultate i 
  5. Gosp. Franji Bertoviću (rođ. 1947.g.) za prijateljsku i bratsku suradnju iseljene i domovinske Hrvatske kao i za promoviranje običaja i kulture ogulinskog kraja u Kanadi.

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza