Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Priznanje Gorgiju Caribrodskom

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Gorgije CaribrodskiGrad Ogulin dodjeljuje priznanje za stvaralački rad Georgiju Caribrodskom za izuzetan doprinos u odgoju i obrazovanju mnogih naraštaja glazbenika u Gradu Ogulinu i Karlovačkoj županiji.

Rođen  je 07.03.1937. godine u Bugarskoj, u Gradu Caribrodu (danas Dimitrovgrad), gdje je završio klasičnu gimnaziju, dok je glazbenu školu završio je u Beogradu, a Pedagošku akademiju u Zagrebu.

Pedagoški rad započeo je 1964. godine u Ogulinu, posvetivši se odgoju i obrazovanju  mladih kao nastavnik glazbene kulture, te kao nastavnik harmonike, gitare i tambure u Glazbenoj školi  O.Š. „Ivane Brlić Mažuranić“ u Ogulinu.

Njegov rad  vezan je za ostvarenje ideje da se u našem gradu osnuje   glazbena škola. Bilo je to davne 1968./69. školske godine, kada se krenulo sa organiziranim podučavanjem mladih Ogulina u sviranju instrumenata: klavira, harmonike i gitare, zahvaljujući mjesnoj zajednici Prapuće od koje je Glazbena škola Ogulin dobila na korištenje cijelu garnituru tamburaških instrumenata.

 Priznanje Gorgiju Caribrodskom

U tijeku svog četrdesetdevetogodišnjeg pedagoškog rada odgojio je  niz generacija ogulinskih glazbenika, te u svoje slobodno vrijeme pokrenuo mnogobrojne tamburaške sekcije u kulturno umjetničkim društvima ogulinskog kraja i Karlovačke županije. 

Suradnja sa KUD-om „Klek“ traje do današnjih dana. Zapažena je i suradnja s KUD-om „Oštarije“,  KUD-om „Sv. Juraj“ Zagorje Ogulinsko, KUD-om „Tounjčica“ iz Tounja,  KUD-om „Frankopan“ iz Bosiljeva gdje još uvjek aktivno radi, te Udrugom „Krijesnica“ iz Lukovdola i Društvom Naša djeca iz Josipdola.

U svom dosadašenjem radu postizao je brojne uspjehe sudjelujući na brojnim smotrama, festivalima i ljetnim školama. Zajedno s KUD-om Klek na Festivalu mladih u Pazinu tamburaški orkestaru osvaja  1. mjesto. Za svoj rad je dobio i mnoge  zahvalnice, diplome i priznanja. 

 Zahvalnica njegovih učenika iz 2008. godine mu je najdraža, kada su mu upriličili koncert svih njegovih grupa u Restoranu Sabljaci i zahvalili svome profesoru – prijatelju povodom 40 godina nesebičnog rada i zalaganja u glazbenom obrazovanju mladih grada Ogulina.

Drage su mu i diplome Hrvatskog sabora kulture za 15 i 20 godina rada, diploma Hrvatskog tamburaškog saveza, priznanja KUD-a „Klek“ Ogulin,  KUD-a „SV. Juraj“ Zagorje Ogulinsko, te priznanje Općine Josipdol.

A ovim priznanjem odužujemo se gospodinu Caribrodskom za njegov doprinos razvoju glazbene kulture i odgoju glazbenika Grada Ogulina.

Grad Ogulin

 

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik