Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
U Cerovniku osnovano novo Dobrotvorno podupirajuće društvo

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Osnovano novo Dobrotvorno podupirajuće društvo

U Cerovniku je održana Osnivačka skupština Dobrotvornog podupirajućeg društva "Uzašašće Isusovo", Cerovnik. Za predsjednika Društva izabran je gosp. Marijan Gerovac. Ovo je inače šesto takvo društvo u Ogulinskom kraju i drugo u općini Josipdol, uz DPD Sv. Marko iz Skradnika.


Prije početka rada Osnivačke skupštine, našu lijepu Domovinu pozdravila je župna ženska pjevačka skupina u narodnim nošnjama. U mislima su bili oni koji su svojim životom donijeli duhovno i svekoliko dobro Župi i Domovini, te je minutom tišine iskazano poštovanje i počast svim poginulim i umrlim kako u Domovinskom tako i u Drugom svjetskom ratu i poraću.

Osnovano novo  Dobrotvorno podupirajuće društvo

Na početku osnivačke skupštine održana je molitva za sve mrtve koju su po starom napjevu koji se  koristio na prostoru nekadašnje Modruško-senjske biskupije izveli svećenici Luketić i Pavlić.

Župnik Luketić, inicijator osnivanja Društva, rekao je da danas ispunjavamo veliku želju župljana o osnutku Dobrotvornog podupirajućeg društva i pojasnio razloge osnivanja ovog karitativnog društva koje nije bilo osnovano kao i sličnih društava između dva rata. Društvo će okupljati sve Cerovničane iz tuzemstva i inozemstva u cilju očuvanja tradicije i vjerskog nasljeđa kraja kao i razvoja dobrotvornih, humanitarnih, kulturnih, vjerskih, socijalnih, sportskih i ostalih aktivnosti. 

Osnovano novo   Dobrotvorno podupirajuće društvo

Za predsjednika Radnog voditeljstva za vođenje Osnivačke skupštine Društva predložen je i izabran župnik Luketić, za prvog člana pop Pavlić i za drugog člana je izabrana Anka Pavlić Becina. Pripremljeni su svi potrebni dokumenti za osnivanje i upis u registar udruga, te je predstavljen i izgled grba koji će biti na zastavi Društva.

Osnovano novo    Dobrotvorno podupirajuće društvo

Nazočni na Osnivačkoj skupštini bili su: Mladen Petrušić predsjednik DPD-a "Sv. Rok" - Lomost, Ivan Puškarić predsjednik DPD-a "Sv. Josip" – Prapuće Zagrad ujedno i službeni izvjestitelj web stranica grada Ogulina – www.ogulin.hr , Tone Radočaj zamjenik predsjednika DPD-a "Sv. Anton" - Žegar Podvrh ujedno i zamjenik gradonačelnika Grada Ogulina, Milan Bokulić predsjednik DPD-a "Sv. Marko" - Skradnik, Zlatko Mihaljević načelnik Općine Josipdol sa svojim suradnicima Zdravkom Jandrlićem i Nikicom Jagnjićem,  pop Mate Pavlić rođen u Cerovniku i župnik župe Sv. Nikole biskupa iz Lipe, Željko Stipetić načelnik Policijske postaje Ogulin, Josip Bokulić predsjednik DVD-a Josipdol, Zvonko Trdić predsjednik "Katedre Čakavskog sabora Modruše", Joso Mihaljević predsjednik udruge "Opstanak" iz Josipdola, Zvonko Ranogajec katolički novinar i ravnatelj Prve osnovne škole Ogulin, te župljani Župe Uzašašća Isusovog, Cerovnik kao i njihovi gosti. Sve nazočne pozdravio je župnik pop Ante Luketić predsjednik Inicijativnog odbora za osnivanje DPD-a "Uzašašće Isusovo", Cerovnik. 

Osnovano novo     Dobrotvorno podupirajuće društvo

Radno voditeljstvo je iznijelo prijedlog vodstva Društva, nije bilo drugih prijedloga i glasovanjem je jednoglasno izabrano predloženo vodstvo na čelu s Marijanom Gerovcem. Izabrani članovi Upravnog odbora su: Dragan Belobrajdić, Srećko Jandrlić, Marko Jularić, Anton Kirasić, Vinko Kirasić, Drago Kosanović, Darko Luketić i Goran Poljak. Kristina Špehar Vuković je postala predsjednica nadzornog odbora a članovi Marko Pavlić i Milan Špehar, dok je mr. sc. Mario Vojvodić  postao predsjednik Suda časti uz članove Valeriju Kolić i Josu Pavlića. Statut i grb društva kao i tijela društva (Upravni odbor, Nadzorni odbor i Sud časti) jednoglasno su izabrani od strane 41 člana s potpisanom pristupnicom.

Osnovano novo      Dobrotvorno podupirajuće društvo

Novo osnovanom podupirajućem društvu čestitali su Zlatko Mihaljević načelnik Općine Josipdol, te predstavnici ostalih podupirajućih društava Mladen Petrušić, Ivan Puškarić, Milan Bokulić i Tone Radočaj, te Josip Bokulić ispred DVD-a Josipdol i Zvonko Trdić ispred Katedre čakavskog sabora Modruše.

Osnovano novo      Dobrotvorno podupirajuće društvo

Ispred školske zgrade u kojoj je održana Osnivačka skupština, upriličen je domjenak i druženje.

Ivan Puškarić Studio i Zvonko Ranogajec


Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik