Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Biskup Bogović predslavio Uskrsni ponedjeljak

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Uskrsni ponedjeljak

Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović tradicionalno je predslavio večernje misno slavlje na Uskrsni ponedjeljak u Ogulinu. Suslavili su župnik i dekan ogulinski mons. mr. Tomislav Rogić u suslavlju župnika župe Ogulin II fra Marijana Jelušića, Zagorja i Modruša dr. Željka Blagusa, župnog vikara Stanka Smiljanića i đakona Šime Božića. 

Liturgijsko pjevanje animirao je veliki župni zbor pod ravnanjem s. Pankracije Žižić i uz orguljsku pratnju profesora Slavka Barčića. Uz brojne vjernike misi su nazočili gradonačelnik Ogulina Nikola Magdić sa suradnicima, dogradonačelnikom Tonom Radočajem i Vladimirom Kubelkom kao i predsjednikom gradskog vijeća Milanom Sabljakom. Primanju su nazočili brojni ravnatelji većine ustanova u gradu.

Biskup Bogović je Uskrs nazvao osmim danom stvaranja i središnjim događajem povijesti. Može se dogoditi da čovjek dođe do najudaljenije zvijezde, no time neće nadići značaj Uskrsa. Taj događaj je trijumf istine nad laži i svjetla nad tamom. A istina je da je Bogu stalo do čovjeka. No, čovjek laže još od vremena Kristova uskrsnuća kada se htio zanijekati taj vrhunski događaj ali i od vremena prvog čovjeka koji je nasjeo na laži sotone. Laže se i danas narod kada se od njega traži da napusti svoje korijenje u cilju vedrije budućnosti. Izdvajajući pojedinosti iz cjeline pokušava se cijelom narodu nametnuti atribut zločinačke skupine. Uskrsnuće je najvažniji Kristov prozor vječnosti kojeg su apostoli prepoznali. Kršćanstvo nije samo teorija već i praksa a kršćanin se ne postaje samo izjašnjavanjem kod popisa stanovništva i odlaskom na misu nekoliko puta godišnje. Svaki kršćanin na svom mjestu treba svjedočiti Kristovu istinu. Dosljednije živimo svoj kršćanski život, zaključio je biskup Bogović. Na kraju mise biskup je supružnicima Tomici i  Katici Blašković uručio papinski apostolski blagoslov povodom 40. godišnjice braka.

 Uskrsni ponedjeljak

Nakon mise u župnoj dvorani ogulinski župnik mons. mr. Tomislav Rogić održao je tradicionalno Uskrsno primanje za predstavnike javnog, kulturnog i gospodarskog života grada Ogulina. Primanju je nazočio Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović.

Mons. Rogić je  pohvalio najbliže suradnike koji su pripomogli oko uspješno održanih pastoralnih aktivnosti u korizmenom vremenu, župno pastoralno vijeće i pjevački zbor a posebno je zahvalan na papinskom apostolskom blagoslovu supružnicima Blašković koje dolazi u vremenu skorog posjeta pape Benedikta XVI. Hrvatskoj cilj kojeg je i očuvanje vrednota kršćanske obitelji. Dekan Rogić je s biskupom Bogovićem također nagradio tri člana župne zajednice za doprinos tijekom zadnjih godina u aktivnostima župe. Skulpture iz maslinovog drveta Blažene Djevice Marije dobili su Vlado Despot za višegodišnji rad u aktivnostima župe kod molitve krunice i ubiranja milostinje, Tomica Bertović kao višegodišnji zaslužni član ŽPV-a i pjevačkog zbora te Zvonko Ranogajec na području informiranja u župi i biskupiji.

Vlado Despot

Tomica Blašković

Zvonko Ranogajec

 Tekst i snimke Zvonko Ranogajec

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik