Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Kreativnost naših učenika na županijskom Lidranu 2011.

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Kreativnost naših učenika na županijskom Lidranu 2011.

Na ovogodišnjem Lidranu 2011. sudjelovalo je dvjesto pedeset tri  učenika iz osnovnih i srednjih škola Karlovačke županije tako da je to ujedno i najmasovnije natjecanje učenika uz njihove učitelje-mentore koji su i ovdje uložili velik trud u rad s djecom.

U četvrtak, 24. veljače 2011.godine u Gradskom kazalištu Zorin dom u Karlovcu, održan je županijski susret Lidrano 2011. Kao i svake godine, i ove godine je županijski susret okupio najbolje učenike osnovnih i srednjih škola da pokažu svoju maštu i kreativnost u literarnom, novinarskom, dramskom, scenskom i lutkarskom stvaralaštvu te u radio emisijama i školskim listovima.

Kreativnost naših učenika na županijskom Lidranu 2011.

Njihov rad pratilo je i Županijsko povjerenstvo koje su sačinjavali Željka Petković iz OŠ Eugena Kvaternika iz Rakovice koja je bila i predsjednica Županijskog povjerenstva, Ivan Kokot, član iz iste škole, Darija Begedin, član iz OŠ Grabrik iz Karlovca, Ivančica Šebalj, član iz OŠ Dubovac iz Karlovca, Vanesa Volner, član iz SŠ Slunj iz Slunja i Snježana Srdić, član iz Gimnazije Karlovac.

Željko Šančić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu šport i informiranje Karlovačke županije svim je sudionicima zaželio dobrodošlicu i puno uspjeha.

Za državni susret Lidrano 2011. u pojedinačnom dramsko-scenskom izrazu najuspješniji je bio Tomislav Cindrić iz ogulinske OŠ Ivane Brlić Mažuranić. U kategoriji  scenskih nastupa za državnu smotru Lidrano koja će se ove godine održati u Šibeniku od 10. do 14. travnja 2011. godine predložena su dva grupna rada osnovnoškolaca. Riječ je o lutkarskoj predstavi “Ružno pače” OŠ Dragojle Jarnević, dramskoj predstavi “Bezobzirne kapi” OŠ Grabrik. U kategoriji srednjih škola odabrani su učenici Srednje škole Slunj i njihova predstava “Kolač”, te samostalni scenski nastup Lee Sablić iz Ekonomsko-turističke škole, koja je izvodila ulomak iz djela W. Shakespeara “San Ivanjske noći”.

Kreativnost naših učenika na županijskom Lidranu 2011.

U kategoriji osnovnih škola od samostalnih novinarskih radova predloženi su radovi Marije Tominac iz OŠ Cetingrad i Majlinde Ajrulai iz OŠ Vojnić, a od srednjih škola Armin Protulipac iz Gimnazije Karlovac s radom “Bijeda srednjoškolskog života”, te Ivana Ilijanić iz Ekonomsko-turističke škole, koja je autorica teksta “Muško ne nasilju nad ženama”. U kategoriji srednjoškolskih listova predložena je “Zora”, a kod osnovnoškolskih “Grabrić” OŠ Grabrik, “Regoč” OŠ Ivane Brlić - Mažuranić iz Ogulina te “Breza” OŠ Ivan Goran Kovačić Duga Resa.

Od radio emisija za državni susret Lidrano 2011. predložene su radio emisija Dječja prava, rad učenika OŠ Ivane Brlić – Mažuranić iz Ogulina i radio emisija Lagane laži, rad učenika OŠ Dragojle Jarnević iz Karlovca.

U konkurenciji video-filmskog stvaralaštva predložen je dokumentarni film Đulin ponor, rad učenika OŠ Ivane Brlić – Mažuranić iz Ogulina i Zajedno smo jači, rad učenika OŠ Dragojle Jarnević iz Karlovca.

Kreativnost naših učenika na županijskom Lidranu 2011.

U konkurenciji  literarnih radova osnovnih škola predložena je Josipa Prstac iz OŠ Draganići sa svojim radom “Zima”, Karla Juraić iz OŠ Turanj s radom “Kad je moj grad bio beba”, Ante Pavlić iz OŠ Eugena Kvaternika iz Rakovice za rad “Da sam lektira” te Marija Magdalena Šegina koja je napisala “Najdražu pahulju”, a pohađa OŠ Netretić. U kategoriji srednjih škola predložen je literarni rad karlovačke gimnazijalke Melite Martinović “Nema imena”, zatim “Odraz” Petre Špoljarić, učenice Medicinske škole, te “Šuma zimi” Matije Jurinčića iz Ekonomsko-turističke škole Karlovac.

Na smotri literarnih i novinarskih radova, dramskog i scenskog stvaralaštva Karlovačke županije u Zorin domu u Karlovcu, po dvadeseti put su učenici pokazali svoju kreativnost i maštovitost. Tu su i njihovi mentori koji svake godine ulažu svoju nesebičnu ljubav, zalaganje i trud kako bi što više potaknuli svoje učenike na stvaralaštvo i otkrili njihovu nadarenost.

Samo marljivi i predani učitelji znaju da je oaza djetinjstva velika, šarena i topla pa stoga pružaju svojim učenicima ono najvažnije, korijene i krila na kojima učenici mogu letjeti slobodno kao ptice i pričati o svim vrednotama i ljepotama kojima su ih naučili njihovi učitelji.

Anđelka Salopek


Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik