Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Odgoj - popustljiv ili strog - gdje su granice?

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Odgoj - popustljiv ili strog - gdje su granice?

Stolica više tražila se na predavanju poznatih hrvatskih psihologinja, prof. dr. sc. Majde Rijavec i prof. dr. sc. Dubravke Miljković, koje je u organizaciji Udruge roditelja djece i mladeži Ogulin, Narodne knjižnice i čitaonice Ogulin i Društva psihologa Karlovačke županije održano u Obrtničkoj i tehničkoj školi, s temom „Odgoj - popustljiv ili strog - gdje su granice?“


Predavanje je organizirano povodom Tjedna psihologije, koji se u cijeloj Hrvatskoj ove godine organizira između 14. i 20. veljače 2011., s ciljem prikaza širokih i različitih mogućnosti pomoću kojih psiholozi mogu doprinijeti poboljšanju kvalitete življenja pojedinca i zajednice.

 Odgoj - popustljiv  ili strog - gdje su granice?


Izazovi odgoja djece poznati su svakom pojedincu, bio on roditelj, učitelj, odgajatelj, stručni suradnik u školi, stric, teta ili kuma. Predavačice su na zanimljiv način, s nizom duhovitih primjera iz života, teoriju i istraživanja o odgoju prikazale pred više od stotinu građana kroz prezentaciju svoje zadnje knjige „Pozitivna disciplina u razredu“.

 Povećaj fotografiju >>
Povećaj fotografiju >>


Obzirom na veliki interes građana za ovakve teme, kao i sve veći broj mladih psihologa u našem gradu, očekujemo slična događanja i u budućnosti. 

Odgoj - popustljiv
   ili strog - gdje su granice? Povodom tjedna psihologije na panou na ulazu u Narodnu knjižnicu i čitaonicu građani također mogu pronaći preporuke za čitanje tema iz psihologije.

Preporučeni su naslovi „Ženski mozak“ autorice Louann Brizendine, knjige Martina Seligmana „Optimistično dijete“ i „Naučeni optimizam“„ te „Vaše kompetentno dijete“ Jespera Juula, knjiga samopomoći za djecu «Moji roditelji se razvode» od autora Gordane Buljan-Flander i Predraga Zarevskog, «Život s različitima» autorice Mirjane Krizmanić, te posljednja knjiga dobro poznatog dvojca Dubravke Miljković i Majde Rijavec «Pozitivna disciplina u razredu».

Preporuke su izradile Tihana Frković, dipl. psiholog, Iva Matijašić, mag. psihologije, Sanja Mazor, dipl. psiholog-prof. i Dragana Gašparović, dipl. psiholog-prof.

Tekst Dragana Gašparović, fotografije Ivan Puškarić

 

 ======================================

16.2.2011. - Tjedan psihologije obilježen Gimnaziji

Već četiri godine psiholozi diljem Hrvatske kroz različite aktivnosti upoznaju svoje sugrađane sa psihologijskim temama kako bi tu znanost približili širem krugu ljudi. Tjedan posvećen psihologiji uvijek se održava u tjednu u koji pada 20. veljače, dan kada je 1953. osnovano Hrvatsko psihološko društvo, strukovna udruga psihologa.

Ove godine Tjedan psihologije u Hrvatskoj obilježen je od 14. do 20. veljače 2011. u više od 50 gradova. I naša škola, Gimnazija Bernardina Frankopana, opet se aktivno uključila u ovo događanje.

16. veljače 2011. u Školi je održano predavanje za učenike trećih razreda gimnazije u kojem su predstavljeni studiji psihologije i različiti poslovi psihologa. Predavanje su održale Tihana Frković, stručni suradnik u Prvoj osnovnoj školi Ogulin, Iva Matijašić, školska psihologinja u OŠ Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu, Dunja Župan, studentica psihologije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu i Mirjana Ugarković, profesorica psihologije u Gimnaziji Bernardina Frankopana u Ogulinu.

 Odgoj - popustljiv    ili strog - gdje su granice?

Cilj predavanja bilo je upoznavanje učenika s mogućnostima studiranja psihologije u Hrvatskoj te sa širokim rasponom mogućnosti zapošljavanja psihologa, ali i razbijanje nekih uobičajenih mitova o psihologiji i zabluda o poslovima psihologa. Kroz primjere iz prakse, snimke psihologijskih eksperimenata i demonstraciju upitnika učenici su proširili svoje znanje o toj znanosti van granica školskog nastavnog programa, a pritom se i dobro zabavili.

A kako su predavanje doživjeli učenici? Evo što oni kažu:

„Zadovoljstvo je započelo tjedan prije Tjedna psihologije kada nam je profesorica rekla da ćemo, umjesto engleskog, imati psihologiju. Iskustvo na prijašnjim predavanjima u školi govorilo nam je da očekujemo dosadu, suhoparno čitanje prezentacije  te žamor iz zadnjih redova.  Dočekalo nas je upravo suprotno: 4 mlade psihologinje koje svojim zanimljivim i duhovitim pričama znaju zainteresirati gimnazijalce. Predstavljen nam je studij, od samog početka, upisnih kvota i sl. pa sve do odabira modula. Najkorisniji mi je bio govor o zapošljavanju nakon završenog studija jer sam proširila vidike i naučila nešto novo. Predavačice su odgovorile na sva naša pitanja, a jedina zamjerka je nedostatak vremena jer  nisu stigle ispričati doživljaje sa studija, koji su vjerujem, najzanimljiviji.“


Budući da su učenici pokazali velik interes za psihologijske teme, a predavačice jako zadovoljne njihovim reakcijama, sljedeće godine očekuje nas još jedan vrlo uspješan Tjedan psihologije.

Mirjana Ugarković, prof.psihologije

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik