Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Najbolji u sportu Grada Ogulina u 2010-toj

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Najbolji u sportu Grada Ogulina  u 2010-toj

 U nedjelju 16. siječnja 2011., tridesetu godinu za redom Športska zajednica Grada Ogulina svečano je proglasila najbolje u sportu Grada Ogulina u 2010-toj godini.


Najbolji u sportu  Grada Ogulina  u 2010-toj

Najbolji u sportu   Grada Ogulina  u 2010-toj

 

Najbolje u 2010. godini prema Pravilniku o izboru najboljih sportaša birali su: 43 sportske udruge – članovi Športske zajednice, 20 dobitnika nagrade za životno djelo u sportu Grada Ogulina, zatim 7 članova Izvršnog odbora Zajednice i 3 sportska novinara. Prethodno su klubovi – članovi Zajednice poslali svoje prijedloge sa obrazloženjima, zatim je te prijedloge s glasačkim listićima Športska zajednica obradila i poslala na sve 73 adrese odakle se vratilo čak 65 ispunjenih listića što čini oko 90 posto odaziva.

VEDRAN ORLIĆ - najbolji mladi sportaš grada Ogulina 2010.

 Najbolji u sportu Grada 
Ogulina  u 2010-toj godini


Kandidati:
Nebojša Bulić iz Rukometnog kluba Ogulin,
Moreno Gregorović iz nogometnog kluba Ogulin,
Marin Kurtović iz košarkaškog kluba Ogulin,
Vedran Orlić iz Frankopanskih strjeličara,
Ivan Salopek iz Nogometnog kluba Mladost i
Filip Vorkapić iz Gimnastičkog kluba Ogulinski sokol.

Velika i izjednačena borba vodila se između dva naša mlada državna prvaka, na kraju, Filip Vorkapić osvojio je sa 21 glasom drugo mjesto, a sa 29 glasova, najbolji mladi sportaš Grada Ogulina za 2010. godinu je opet – hrvatski kadetski i juniorski reprezentativac, član Frankopanskih strjeličara – VEDRAN ORLIĆ

Vedran Orlić rođen je 13.04.1994. u Ogulinu. Učenik je 3. razreda Obrtničke i tehničke škole Ogulin smjera tehničar za računalstvo. Najbolji je mladi hrvatski strjeličarski reprezentativac u olimpijskom luku. Kroz 2010. godinu natjecao se na 2 svjetska kupa, 1 svjetskom prvenstvu, 1 europskom dvoranskom prvenstvu, 1 juniorskom kupu, 3 prvenstva Hrvatske te niz međunarodnih i državnih turnira. Na međunarodnim i državnim natjecanjima osvojio je 13 zlatnih i 1 srebrnu medalju. Osvajač je 3 zlatne medalje i naslova prvaka Hrvatske, i to: kadetski dvoranski prvak u disciplini FITA 2 x 18 m, juniorski prvak u disciplini Field i kadetski prvak u disciplini FITA vanjsko metno kolo. Oborio je sve dosadašnje kadetske državne rekorde. Potpisnik je ugovora sa HOO o programu individualne posebne skrbi o mladima Hrvatskog olimpijskog odbora. I dalje je kategoriziran u V. kategoriju darovitih sportaša HOO-a. Njegov najbolji rezultat u sportskoj karijeri je 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu, održanom u Mađarskoj 2010. godine.

MIA JURAŠIĆ - najbolja mlada  sportašica grada Ogulina 2010.

 Najbolji u sportu Grada  Ogulina  u 2010-toj godini

Kandidati:
Matea Gašparović - kuglačica KK Policajac,
Mia Jurašić - tenisačica TK Ogulin,
Petra Matovina - kadetkinja Rukometnog kluba Ogulin,
Maja Orlić - strjeličarka Frankopanskih strjeličara
Katja Sabljak - kuglačica KK Ogulin

Treće mjesto sa 12 glasova zauzela je nova kadetska reprezentativka, rukometašica Petra Matovina, drugo mjesto sa 15 glasova osvojila je također reprezentativka, kuglačica Policajca, Matea Gašparović. A naslov najbolje mlade sportašice Ogulina za 2010. godinu, sa 19 glasova osvojila je odlična tenisačica Ogulina Mia Jurašić.

Mia Jurašić rođena je 21.06.1996. godine u Ogulinu. U 2010. godini nastupala je u kategoriji do 14 godina i postigla zapažene rezultate uz niz pobjeda, a na kraju godine zauzima 6. mjesto na rang listi Hrvatske za djevojčice do 14 godina. U 2010. godini osvojila je 5 turnira do 14 godina 5. i 6. ranga. Na turniru u Rijeci najvišeg 2. ranga plasirala se u finale, a u Zagrebu u polufinale. Na državnom prvenstvu plasirala se među 16 najboljih 14-godišnjakinja. Nastupila je i na međunarodnim turnirima u Umagu, Sarajevu i Otočcu te s nekoliko pobjeda osvojila prve međunarodne bodove. Svojim pobjedama dala je najveći doprinos osvajanju 1. mjesta ekipe T.K. Ogulin do 14 godina u Regiji i plasmanu među 8 najboljih u Hrvatskoj.


RUŽA NERALIĆ - Ženski kuglači klub i Škola kuglanja Ogulin - najbolji trener grada Ogulina 2010.

 Najbolji u sportu Grada  Ogulina   u 2010-toj godini

Kandidati:
Vesna Ceranić, iz Ženskog Rukometnog kluba Ogulin,
Vesna Cindrić Semanović iz muškog rukometnog kluba,
Zlatko Cindrić iz nogometnog kluba Mladost Zagorje,
Marinko Jurašić, iz Gimnastičkog kluba Ogulinski sokol,
Ruža Neralić iz Kuglačkog kluba Ogulin,
Igor Orlić iz Frankopanskih strjeličara,
Željko Stipetić iz Kuglačkog kluba Policajac,
Višnja Sušanj iz Društva za sportsku rekreaciju Ogulin,
Miljan Vorkapić iz košarkaškog kluba Ogulin i
Ljubica Vukelić iz stolnoteniskog kluba Klek.

Među velikim brojem izjednačenih kandidata i glasovi su se raspršili, a najviše su ih dobili Vesna Ceranić i Ljubica Vukelić po 8, Marinko Jurašić i Željko Stipetić po 9, a najviše, 13 glasova dobila je drugu godinu za redom trenerica mladih uspješnih kuglačica Ogulina Ruža Neralić.

Ruža Neralić jedna je od najpoznatijih kuglačica Hrvatske s više osvojenih svjetskih i europskih medalja, a posljednjih 5 godina nakon uspješno završenog školovanja za trenera kuglanja, uči mlade djevojčice ovom zanimljivom sportu. U 2010. godini vodila je Školu kuglanja Športske zajednice Grada Ogulina za žene, u kojoj je okupila preko 20-ak djevojčica od 8 do 16 godina. U nastupima na svim državnim prvenstvima u svim mlađim kategorijama, njezine igračice postigle su vrlo zapažene rezultate, a svakako najveći uspjesi su naslov prvaka Hrvatske za djevojčice do 10 godina (Katja Sabljak) i drugo mjesto na ekipnom prvenstvu Hrvatske za djevojčice do 14 godina (U 14), gdje su  još dvije njezine ekipe osvojile 4. i 5. mjesto u konkurenciji 10 uglavnom prvoligaških klubova.


BORIS KNEŽEVIĆ - Košarkaški klub Ogulin - najbolji sportski djelatnik grada Ogulina 2010.

 Najbolji u sportu Grada   Ogulina   u 2010-toj godini

Kandidati:
Boris Knežević, predsjednik košarkaškog kluba Ogulin,
Milan Ostović iz kuglačkog kluba Željezničar branitelj,
Ivan Puškarić iz Old timer kluba Ogulin,
Ljiljana Šušnjar iz Društva za športsku rekreaciju Ogulin,
Tina Trivanović, tajnica muškog rukometnog kluba Ogulin i
Marijan Turković, tajnik Kuglačkog kluba Policajac.

Treće mjesto sa 14 glasova osvojila je tajnica Društva za športsku rekreaciju Ogulin Ljiljana Šušnjar, nakon zbrajanja glasova po 15 glasova imali su Boris Knežević i Marijan Turković, a nakon tajnog glasovanja članova Izvršnog odbora Športske zajednice (prema Pravilniku o izboru najboljih u športu Grada Ogulina u slučaju istog broja glasova) najbolji sportski djelatnik Ogulina u 2010. godini,  je  predsjednik košarkaškog kluba Ogulin, Boris Knežević.

Boris Knežević je predsjednik košarkaškog kluba Ogulin. Nakon uspješno organizirane proslave 50. godišnjice košarkaškog kluba Ogulin 2009. godine, nastavio je raditi na daljnjim projektima u klubu. Posebice je značajna njegova uloga kao savjetnika prilikom organiziranja utakmica, nabavke sportske opreme i pronalaska sponzora i ljudi spremnih pomoći klubu u svim segmentima djelovanja. Inicijator je održavanja redovnih sastanaka Izvršnog odbora kluba i praćenja rada svih selekcija kluba, kao predvodnika okupljanja veterana kluba, koji svojim radom također značajno pomažu u svim akcijama našeg kluba.

OBITELJ ŠVIGAČ - posebna nagrada Športske zajednice grada Ogulina najsportskijoj obitelji

Najbolji u sportu Grada    Ogulina   u 2010-toj godini

Dodijeljeno je jedno izuzetno priznanje, za koje sa sigurnošću možemo reći da se nigdje nikad prije nije dodijelilo - to je priznanje za sportsku obitelj.

U Plaškom živi jedna obitelj doseljenika, jednog hrvatskog branitelja iz Zagreba. Mladi bračni par ima čak šestero djece. Otac Dean je posljednje četiri godine trener starijih pionira u nogometnom klubu Ogulin. Najstariji sin Borna već 8 godina igra u tom klubu, od mlađih pionira, sada je već junior. Mlađi Mislav je također u nogometnom klubu Ogulin, počeo je kao limač, sada igra za starije pionire. Kćer Lucija već sedam godina igra u rukometnom klubu Ogulin, počela je s mini-rukometom, sada je članica kadetske ekipe koja je član Prve hrvatske regionalne lige. I mlađa kćer Barbara igra mini-rukomet u ogulinskom klubu, a povremeno je trenirala i atletiku u Karlovcu. Dvoje najmlađih u obitelji još su premladi za bavljenje sportom, ali kod kuće već imaju trenere u starijoj braći i sestrama. Pitate se, a gdje je tu mama? E, ona je sigurno najzaposlenija u ovoj sportskoj obitelji: mama Dijana pored velike majčinske brige za svoju djecu i obitelj, svakodnevno vozi svoje sportaše u Ogulin na treninge, često je možete vidjeti na tribinama za vrijeme treninga ili utakmice sa najmlađom djecom u krilu. I tako gotovo svaki dan!


TENISKI KLUB OGULIN - najbolji muški klub Grada Ogulina 2010.

Najbolji u sportu Grada     Ogulina   u 2010-toj godini

Kandidati:

Auto klub Klek,
Oldtimer klub Ogulin,
Rukometni klub Ogulin,
Stolnoteniski klub Klek, i
Teniski klub Ogulin.
Drugo mjesto sa 11 glasova podijelili su Auto klub Klek i Rukometni klub Ogulin, naslov najboljeg muškog kluba u 2010. godini uvjerljivo, petu godinu za redom, sa 29 glasova osvojio Teniski klub Ogulin.

Teniski klub Ogulin u 2010. godini nastupio je u Prvoj hrvatskoj ligi i osvojio šesto mjesto. Obzirom da je klub u natjecanje ušao znatno oslabljen zbog bolesti i povreda više igrača, opstanak kluba u Prvoj ligi veliki je uspjeh: pobijedili su T.K. Karlovac sa 8:1 i T.K. Opatija sa 6:3, a izgubili od H.T.K. Zagreb 1:8, T.K. Ponikve 3:6, T.K. Varteks 1:8 i T.K. Mladost 2:7. Kao jedini ogulinski prvoligaš ostvarenjem ovog plasmana tenisači Ogulina će i sljedeće godine igrati u najvišem rangu, Prvoj hrvatskoj ligi. Pored seniora, za klub su tijekom 2010.godine nastupili brojni mladi tenisači i tenisačice, od 8 do 16 godina, osvojili niz turnira u Hrvatskoj, a svakako treba istaći i najboljeg ogulinskog tenisača, Antu Pavića, koji je jučer igrao u polufinalu turnira u Kini, čime je osvojio bodove za ulazak među 500 najboljih tenisačak Svjetske rang liste.


ŽENSKI RUKOMETNI KLUB OGULIN - najbolji ženski klub Grada Ogulina 2010.

 Najbolji u sportu Grada      Ogulina   u 2010-toj godini

Kandidati:
Kuglački klub Policajac
Rukometni klub Ogulin.

Drugo mjesto sa 27 glasova, osvojile su kuglačice Policajca.
A najbolja ženska ekipa za 2010.godinu, sa 36 glasova, je Ženski rukometni klub Ogulin.

Ženski rukometni klub Ogulin je najmasovniji ženski klub u Ogulinu i okuplja oko 80 igračica od mini-rukometa do seniorske ekipe. Seniorke kluba u sezoni 2009./10. igrala je u 3. Hrvatskoj ligi zapad i osvojile 3. mjesto, a u tekućem prvenstvu 2010./11. trenutno je na 1. mjestu nakon prvog dijela prvenstva bez poraza. Kadetska ekipa (god. 1992.) je u 2010. godini nastupila u Jedinstvenoj 1. Hrvatskoj ligi i u konkurenciji 24 kluba osvojila 10. mjesto, te se plasirala na završnicu prvenstva Hrvatske na kojoj je osvojila 9. mjesto. Mlađe kadetkinje kluba počele su ove jeseni (sezona 2010./11.) nastup u 1. Hrvatskoj regionalnoj ligi, gdje u konkurenciji 16 klubova zauzimaju mjesto u sredini tablice. Klub je u 2010. godini nastupio na više turnira, a u Trogiru i Omišlju osvojena su prva mjesta.


VALENTINA PRPIĆ - Kuglački klub Policajac -  najbolja sportašica Grada Ogulina 2010.

 Najbolji u sportu Grada       Ogulina   u 2010-toj godini

Kandidati:
Ivona Gračanin - rukometašica ŽRK Ogulin
Valentine Prpić kuglačica Policajca
Druga sa 25 glasova je rukometašica ŽRK Ogulin Ivona Gračanin.
A najbolja sportašica Ogulina u 2010. godini, sa 38 glasova je kuglačica KK Policajac Valentina Prpić

Valentina Prpić rođena je 10. srpnja 1990. godine u Ogulinu. Kuglanjem se počela baviti prije 5 godina,  a posljednje četiri je stalna članica prve postave KK „Policajac“.  Tijekom 2010. u ekipi KK Policajac, koja se natjecala u 1. ligi (proljetni dio) i sada u 2. ligi zapad/jug (jesenski dio), kapetan je ekipe i jedna od najboljih kuglačica. U Prvoj ligi u poretku za najbolju igračicu lige Valentina je s prosjekom od 548  srušenih čunjeva po utakmici, na kraju prvenstva zauzela je izvrsno 17. mjesto. Na 19. Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za juniorke (do 23 godine) osvojila je 6. mjesto. Zbog odličnih rezultata i postignutih uspjeha izborila je nastup za Hrvatsku kuglačku reprezentaciju i na 15. Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje je održano u Rijeci u svibnju 2010. godine, u disciplini „single's sprint woman“ osvojila 3. mjesto i brončanu medalju te time postigla izniman sportski uspjeh.


ALEN JURČEVIĆ - najbolji sportaš Grada Ogulina 2010.

 Najbolji u sportu Grada        Ogulina   u 2010-toj godini

Kandidati:
Ivan Blašković rukometaš Ogulina,
Ivica Brozović iz Oldtimer kluba Ogulin,
Alen Jurčević gimnastičar Ogulinskog sokola,
Jurica Majić automobilist Kleka,
Davorin Rupčić košarkaš Ogulina i
Zlatko Stipetić nogometaš Ogulina.
Drugo i treće mjesto sa 14 glasova podijelili su mladi rukometaš Ogulina Ivan Blašković i old timer motociklist Ivica Brozović, a sa 26 glasova, najbolji sportaš Ogulina u 2010. godini je mladi gimnastičar Ogulinskog sokola, Alen Jurčević.

Alen Jurčević rođen je 05.11.1992. godine u Ogulinu. Gimnastikom se bavi od 2000. godine, a do 2006. ostvaruje najbolje rezultate ikad ostvarene u povijesti ogulinske gimnastike, kako na prvenstvima Hrvatske, tako i na međunarodnim natjecanjima za reprezentaciju. Podsjetimo, još 2004. godine, tada kao kadet sa 12 godina, Alen je osvojio 5 naslova prvaka Hrvatske, i izabran je za najboljeg sportaša Grada Ogulina. Zbog zdravstvenih problema morao je prije 4 godine smanjiti opseg treniranja i nastupa na natjecanjima, što je iskoristio i položio nacionalni sudački seminar i stekao licencu nacionalnog D suca sa izuzetnim rezultatom i pohvalom Vrhovnog suca HGS-a. Tijekom 2009. i 2010. godine Alen je ponovno počeo intenzivno trenirati i pripremati se za povratak u seniorski A program vrhunske gimnastike. Krajem 2010. godine nastupio je na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske na ručama i osvojio 3. mjesto, što mu omogućava ulazak u seniorsku reprezentaciju Hrvatske, te mogućnost nastupa na Svjetskim kupovima, te europskim i svjetskim prvenstvima. Sigurni smo da će Alen opet, ovaj puta kao senior, donositi brojne medalje u naš grad sa državnih i europskih natjecanja.


JOSIP BADANJAK - nagrada za životno djelo u športu Grada Ogulina

Najbolji u sportu Grada         Ogulina   u 2010-toj godini

Dugogodišnji djelatnik nogometnog kluba Mladost iz Zagorja i Oldtimer kluba Ogulin, prof. Ivan Puškarić dobio je 24 glasa, a nagradu za životno djelo u športu Grada Ogulina  sa 37 glasova dobio je član Hrvatskog planinarskog društva Klek i Oldtimer kluba Ogulin Josip Badanjak.

Josip Badanjak rođen je 10. 01.1944. godine u Ogulinu. Godine 1960. postaje član Hrvatskog planinarskog društva “Klek” u kojem je vrlo aktivan i danas. Sudjelovao je u izgradnji Planinarskog doma na Kleku, a za svoj rad dobio je više priznanja, od kojih su najznačajnija “Srebrni znak Planinarskog saveza Hrvatske” 1984. godine, te “Zlatni znak Hrvatskog planinarskog saveza” 2002. godine. Josip Badanjak jedan je od osnivača Oldtimer kluba Ogulin 1997. godine. Član je upravnog odbora kluba, aktivno sudjeluje u radu kluba i organizaciji relija, a sudjeluje i kao natjecatelj, te je osvojio mnoga odličja. Od kluba je dobio i Priznanje za posebne zasluge 2003. godine, te Posebnu nagradu za 10 godina aktivnosti 2008. godine. Pored sportskih aktivnosti, Josip Badanjak vrlo je aktivan i kao čelnik Odreda izviđača „Frankopan“ i Gradskog društva Crvenog križa Ogulin.

 

Video isječci s proglašenja najboljih u sportu Ogulina u 2010.toj godini

{youtube width="510" height="310"}wk4RquGAO1E{/youtube}

ivan-infostudio.hr

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik