Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Predstavnici Ogulina na predstavljanju knjige Ivana Strižića "Zločin bez kazne"

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Predstavnici Ogulina na predstavljanju knjige Ivana Strižića 
"Zločin bez kazne"
U četvrtak 25. studenog u franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije Blažene Djevice Marije u zagrebačkoj Dubravi (av. G. Šuška 2) održano je  predstavljanje knjige Ivana Strižića "Zločin bez kazne".

Na predstavljanju su nazočili zamjenik gradonačelnika grada Ogulina Tone Radočaj i predsjednik Katedre čakavskog sabora Modruše Zvonko Trdić. Knjigu se predstavili župnik i dekan slunjski mons. Mile Pecić, umirovljeni predsjednik Ustavnog suda RH dr. Milan Vuković, povjesničar dr. Josip Jurčević kao i sam autor. Predstavljanju knjige nazočili uz ogulinsku delegaciju i predstavnici grada Slunja i Karlovca kao i  više znanstvenika.

Na početku se svima obratio Gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović koji je istaknuo tri bitne misli. Značajno je da se po prvi puta u povijesti o narodu slunjskog kraja govori s poštovanjem, a ne kao o zločincima. Iako o tome ne piše netko iz slunjskog kraja, ponosan je na plodnog autora Ivana Strižića koji je postao u tome uspješan, a to mu je čak postao i stil života. Isto tako mu je drago da se izrazilo poštovanje prema stradalnicima koji za to nisu dobili veću sućut zajednice. Njihova imena neka  svijetle e likovi progonitelja neka blijede, zaključio je biskup Bogović.

Mons. Mile Pecić je ukazao na važnost i značaj ove knjige u kontinuitetu nakon knjige "Bitka za Slunj" kojom se razotkrivaju imperijalni planovi Velikosrba i kojom se iznose činjenice. To je posebno važno u vremenu sve jačeg falsificiranja povijesti. Autoru treba iskazati veliko priznanje jer je ušao u svijet činjenica na temelju uvida u mnoge arhive, domaće i agresorke. Kao što je narod dobio bitku u Domovinskom ratu, treba voditi i ovu drugu bitku kojom se prezentiraju činjenice a čemu u velikoj mjeri pridonosi i ova knjiga.

 

Predstavnici Ogulina na predstavljanju knjige Ivana Strižića  "Zločin bez kazne"

Dr. Milan Vuković je ukazao na složenu međunarodnu situaciju u vremenu propadanja komunističkih sustava kada se kod nas dogodio surovi rat. Strižićeva knjiga je prvi detaljan opis stradanja Hrvata za srpske agresije i fenomenalni materijal koji bi trebao inicirati održavanje znanstvenog simpoziju na tu temu. No, ne samo da do toga nije došlo, nego se ova vrijedna knjiga i prešutila u našim medijima. Prema dr. Josipu Jurčeviću ovakvu vrijednu knjigu nema niti jedan drugi kraj u Hrvatskoj a ona je u stvari na mikrorazini pokazuje kakvu agresiju je doživjela čitava Hrvatska. Kao takva je dobar model za slična istraživanja u ostalim dijelovima Hrvatske i odlična je za širehrvatski kontekst. Knjiga govori o duhovnoj snazi hrvatskog naroda a žalosno je da državne institucije nedovoljno prate ovakve projekte a podržavaju one koji promoviraju tezu o hrvatskoj kao zločinačkoj državi.

Sam autor Ivan Strižić je na kraju najavio kompletiranje svog istraživačkog rada na tematici Domovinskog rata za prostor Saborskog i Plaškog.

Tekst i fotografije (dio s predstavljanja)  Zvonko Ranogajec

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik