Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
OŠ I.B. Mažuranić obilježila Europski tjedan kretanja

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

OŠ I.B. Mažuranić obilježila Europski tjedan kretanja

Učiteljice četvrtih razreda OŠ I.B. Mažuranić educirale su i organizirale kreativne, učenicima primjerene i vrlo zanimljive sadržaje na temu zaštite okoliša i ozonskog omotača.


Europski tjedan kretanja je manifestacija u organizaciji Europske unije s ciljem da se potakne javna svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama te da se stanovnike gradova potakne na zdravi i aktivniji život što dovodi do poboljšanja kvalitete života građana europskih gradova. Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima, potiče se razvoj svijesti o zdravom življenju, o zdravoj prehrani i kretanju.

OŠ I.B.  Mažuranić obilježila Europski tjedan kretanja

Europski tjedan kretanja pokrenut je 2002. godine, a kraj Tjedna, 22. rujna proglašen je Danom bez automobila. Povodom Europskog tjedna kretanja održavaju se različita događanja i akcije, u Europi i izvan nje.

Središnja tema osmog tjedna kretanja je Putuj pametnije, živi kvalitetnije (Travel smarter, live better). Čitavog tjedna, događanja povezana s održivim transportom održavala su se u gotovo 2000 gradova i općina, ne samo u Europi već i izvan nje. U Hrvatskoj ove godine u manifestaciji službeno sudjeluje 16 gradova!

Gradska organizacija Mladeži Hrvatske demokratske zajednice grada Ogulina inicirala je provedbu manifestacije Europski tjedan kretanja u gradu Ogulinu u razdoblju od 16. do 22. rujna 2010. godine. Tako su u utorak, 21. rujna 2010. godine u 16 sati učenici i učiteljice četvrtih razreda Osnovne škole Ivane Brlić - Mažuranić obilježili jedan od većih projekata Europske unije vezanog za temu održivosti mobilnosti, zaštite okoliša i zdravog življenja. Irena Bertović, Milica Sušanj i Jasmina Prerad, učiteljice četvrtih razreda OŠ I.B. Mažuranić educirale su i organizirale kreativne, učenicima primjerene i vrlo zanimljive sadržaje na temu zaštite okoliša i ozonskog omotača. Učenici su pogledali crtani film «Ozzy ozone» kojeg je izdalo Ministarstvo okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva. Poslije crtanog filma, učiteljice su formirale tri ekipe koje su se međusobno natjecale u davanju točnih odgovora iz područja zaštite okoliša i ozonskog omotača. Uslijedile su i četiri «Igre asocijacija» na temu Europskog tjedna kretanja, Ozonskih rupa, Kiselih kiša i Dana zaštite ozonskog omotača.

OŠ I.B.   Mažuranić obilježila Europski tjedan kretanja
Pobjednička ekipa 4.c razreda

Nakon uzbudljive i izjednačene borbe pobijedila je ekipa 4. c razreda. Pobjednička ekipa dobila je na poklon majice sa znakom i motom ovog osmog po redu tjedna kretanja «Putuj pametnije, živi kvalitetnije».

Važno je napomenuti da su učenici OŠ I.B. Mažuranić putem Oglasne knjige informirani o važnosti i veličini ovog projekta. Stoga neki učenici i djelatnici dolaze u školu pješice i na biciklima, u školi je organizirana zdrava prehrana, uređeni su panoi na temu zaštite okoliša, a na satovima likovne kulture odabirom različitih likovnih tehnika učenici su prikazivali, izražavali i na mnoge druge načine poticali mjere usmjerene smanjenju zagađenja zaštite okoliša.

Na taj način su učenici i djelatnici doprinijeli ne samo svojem zdravlju i dobrobiti, nego i zaštiti okoliša i kakvoći života u našem gradu, pomažući da svi zajedno živimo zdravije i kvalitetnije. (Anđelka Salopek)

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik