Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Četvero ogulinske djece sudjelovalo na 14. ljetnoj školi dječjih foruma

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Četvero ogulinske djece sudjelovalo na 14. ljetnoj školi dječjih foruma
Rad u radionicama

Četvero djece Dječjeg foruma "Klek" Ogulin, pet dana je boravilo na Ljetnoj školi Dječjih foruma Republike Hrvatske u Banjolu na otoku Rabu.

Dječji forum "Klek" je jedna od aktivnosti koja djeluje pri Društvu "Naša djeca" Ogulin. To je dječja aktivnost u slobodnom vremenu koja okuplja djecu u dobi od osam do četrnaest godina.  DF "Klek" ima oko desetak članova, a osnovni cilj rada DF-a jest razvijanje suradnje i prijateljstva među djecom putem aktivnosti koje pridonose upoznavanju i razumijevanju prava djeteta, spoznaji i širenju ideje mira u svijetu, odgoju za međusobno i međunarodno razumijevanje i suradnju te nalaženju i primjeni načina za što potpunije ostvarivanje tih spoznaja i vrijednosti u sredini u kojoj djeca žive.

Četvero  ogulinske djece sudjelovalo na 14. ljetnoj školi dječjih foruma
Sara, Lucija i Mia u akciji - zabavljamo se i učimo o dječjim pravima


U DF-u "Klek" djeca razmatraju određene teme i pitanja važna za ukupni život, o tome iznose svoja mišljenja, zahtjeve i prijedloge, te na toj osnovi dogovaraju, poduzimaju i realiziraju svoje akcije i aktivnosti. Odlaze u Sabor Republike Hrvatske, na Smotre gradova prijatelja djece, na brojne izlete i Ljetne škole Dječjih foruma Republike Hrvatske.

Savez društava Naša djeca Hrvatske već četrnaestu godinu za redom organizira Susret Dječjih foruma Hrvatske na kojem je ove godine sudjelovalo 15 Dječjih foruma s ukupno 45 djece (od 9 do 14 godina) i 15 voditelja na čelu s Emilom Paravinom, tajnikom Saveza društva Naša djeca Hrvatske.

Četvero   ogulinske djece sudjelovalo na 14. ljetnoj školi dječjih foruma
Lucija, Mia, Zvonimir i Sara na 14. susretu Dječjih foruma Hrvatske


Škola je trajala od 19. do 23. kolovoza 2010. godine u Dječjem odmaralištu Društva "Naša djeca" Varaždin na otoku Rabu. Djeca iz Dječjih foruma  prikazala su svoje godišnje projekte provođene u svojim lokalnim zajednicama s ciljem promicanja prava djece i njihovog aktivnog uključivanja u život zajednice. Svaki Dječji forum nastupio je s dva prikaza svojih najuspješnijih radionica održanih tijekom prošle školske godine: jedna na temu ostvarivanja prava djeteta, a druga na temu odgoja za mir, toleranciju i suradnju.

 Četvero    ogulinske djece sudjelovalo na 14. ljetnoj školi dječjih foruma
Mia, Lucija i Sara s Emilom Paravinom, tajnikom Saveza DND Hrvatske


Ispred DF-a "Klek" nastupili su i prikazali svoje radionice Sara Salopek, Lucija Luketić, Mia Salopek i Zvonimir Pribanić (koji im se pridružio naknadno) sa svojom voditeljicom Anđelkom Salopek, učiteljicom iz Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić. Iz područja Ostvarivanja prava djeteta prikazali su radionicu "Igre asocijacija o pravima djeteta", a iz područja Odgoj za mir, toleranciju i suradnju radionicu "Tolerancija prema djeci s posebnim potrebama". Važno je napomenuti da su članovi DF-a "Klek" u prošloj školskoj godini čitav svoj rad posvetili pravu djece s posebnim potrebama. Naime, povezali su se s roditeljima i djecom Udruge Radost, sklopili su brojna prijateljstva, zajedno su proslavili rođendan Tine Kosanović, članice Udruge Radost, posjećivali su ih kad su bili bolesni, a zajedničkim radom snimili su i radio emisiju pod nazivom "Upoznajte Radost". Radio emisija je imala veoma zapažene rezultate na Školskom, Područnom i  Županijskom Lidranu 2010., te je predložena i za Državnu smotru Lidrano 2010. Sara, Mia, Lucija i njihova voditeljica Anđelka uredili su i izložbeni pano koji je prikazivao sve njihove aktivnosti i projekte protekle školske godine.

 Četvero     ogulinske djece sudjelovalo na 14. ljetnoj školi dječjih foruma
Lucija, Mia i Sara prezentiraju svoj rad


Osim prijepodneva koji je bio radni, članovi DF-a svako poslijepodne imali su isplanirano kupanje i aktivnosti u moru, a također im je doživljaj bio izlet brodom u Zavratnicu - tjesnac podno Velebita gdje su promatrali potopljeni vojni brod iz 2. svjetskog rata. U večernjim satima posjetili su Rab i upoznali njegove ljepote, a najveći doživljaj bio je odlazak na noćno kupanje zajedno s njihovim voditeljima i ples u disku. Upoznali su, mnogo prijatelja i sklopili nova poznanstva.

Pet dana je brzo prošlo u radu i zanimljivim aktivnostima. S novim spoznajama i iskustveno bogatiji vratili su se u Ogulin gdje će i dalje aktivno i kreativno provoditi svoje akcije i projekte.

Anđelka Salopek, dipl. učiteljica


Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik