Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
"Oguline da ti nima Kleka, čula bi se pisma iz daleka"....

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

"Oguline da ti nima Kleka, čula bi se pisma iz daleka"....
Za Jurjevo je ujedno i najveće okupljanje Ogulinaca na američkom kontinentu.


COKEBURG, PA - Tijekom tradicionalne i ovogodišnje proslave Jurjeve, 24. - 25. travnja 2010., proslavljena je i 60. obljetnica postojanja i rada čuvenog tamburaškog zbora St. George Junior Tamburitzans odsjeka 354 Hrvatske bratske zajednice, iz Cokeburga.

 

"Oguline da ti nima Kleka, čula bi se pisma iz daleka"....U dvodnevnom slavlju, bogatom s kulturnim događajima, učestvovali su mnogi članovi i prijatelji Hrvatske bratske zajednice koji doputovaše iz mnogih mjesta i gradova diljem Amerike i susjedne Kanade. Misno slavlje, u nedjelju, u crkvi Ave Maria u Bentleyvillu, predvodio je vlč. Gary W. Krummert.

Ove godine, na tradicionalnoj proslavi Jurjeve, okupililo se je preko stopedeset tamburaša i folkloraša koji su nastupili na koncertu Omladinskog zbora „Sv. Juraj“, kako bi što svečanije i što interesantnije obilježili svoju 60. obljetnicu. Marlene Luketich-Kochis je glazbeni direktor i koreograf, uz pomoć svog supruga Daniel Kochis, sestre Bernadette Luketich-Sikaras i sina Derek Hohn te koreografskog savjetnika Mire Kirinčića iz Karlovca. Gost koncerta bila je St. Lovro Junior Tamburica iz Steeltona (PA) pod vodstvom muzičkog direktora Marije Kuren, i koreografa i pomoćnog direktora Rick-a Vukmanića.

 Fotografija: Predsjednik HBZ Luketich redovito svira brač u Odraslom tamburaškom zboru Sv. Juraj i predvodi "svoje" mlade i odrasle tamburaše. U redovima HBZ poznat je i kao "otac tamburaških festivala Zajednice"; omladinskog i odraslog TamFESTA.

U dvosatnom programu izvedene su mnoge tamburaške skladbe, pjesme i kola. Posebno su od publike nagrađene s dugotrajnim pljeskom: Zagorje je plovanija mala, Oguline da ti nima Kleka, Plovit ću ja morem i Zvala nas je iz daljina Lijepa naša domovina ali, i sve ostale točke programa koje su izveli zborovi. Bivše maturante škole i zbora „St. George“ predvodio je muzički direktor Jerry Grcevich. Završni dio pripao je St. Georege Tamburici gdje se je na pozornicu popelo preko sto tamburaša: najmljađa sekcija, srednja, odrasla i maturanti iz minulih godina koji doputovaše na ovu svečanost iz mnogih mjesta i gradova diljem Amerike. Pod ravnanjem glazbenog direktora Bernadette Luketich-Sikaras izveli su marš Podravac i već spomenutu pjesmu: „Zvala nas je iz daljina, Lijepa naša domovina i Nek bude volja tvoja Hrvatska je zemlja moja..“. Završetak je bio doista dirljiv, dojmljiv i impresivan. Program je izvrsno vodio predsjednik St. George Jr. Tamburice Ted Šebetich.

 

 

"Oguline da ti nima Kleka, čula bi se pisma iz daleka"....
St. George Jr. Tamburica gotovo uvijek brine o podmladku. Djeca već kod četvrte godine uključuju se u ansamble. Na slici je Edi Pazo, 6.g. star a već ima nekoliko godina 'staža'.

 

 

Na pozornici su predstavljeni ovogodišnji maturanti, uz čestitke i prigodne poklone: Jenna Dorazio, Loni Gibson, Charles Joseph Haudenshield,  Marko Kochis, K.C. Lindley, Chelsea Sebetich i Anastasia Sim.
Uz priznanja i nagrade stručnim i muzičkim vodstvima, uručeno je i posebno priznanje sa zahvalnicom Omladinskom zboru „Sveti Juraj“ iz Cokeburga, od strane Društva Ogulin odsjeka 530 Hrvatske bratske zajednice iz St. Thomasa, Kanade, koje je osobno primio utemeljitelj ovog čuvenog kulturno-umjetničkog društva „ St. George Junior Tamburitzans“ Bernard M. Lukketich. Čovjek, koji još uvijek neumorno radi u zboru i na očuvanju hrvatske kulturne baštine na prostranstvima sjeveroameričkog kontinenta, čovjek koji čvrstim korakom i vizijom vodi, okuplja i motivira Hrvate i njihove potomke u Americi i Kanadi.

 

 

"Oguline da ti nima Kleka, čula bi se pisma iz daleka"....
 Marlene Luketich-Kochis muzički direktor i koreograf uvijek predvodi u savršenstvu. Zato je štovana od djece i roditelja.
 

Dvodnevno slavlje nastavljeno je u Cokeburgu, gdje su obadvije dvorane Hrvatskog doma „Sveti Juraj“ bile dupkom pune. Nisu mogle ni primiti sve znatiželjnike i ljubitelje dobre zabave o kojoj su se brinuli pitsburški Trubaduri, sastav „Naši tamburaši“ u subotu navečer a, u nedjelju sastav „Zabava“ i TS „Barabe“ pod vodstvom Darija Barišića. Godi činjenica da je skupu prisustvovao veliki broj mladeži – domaće i iz raznih okolnih mjesta i gradova – tako da je to zaista bio vikend kulturnog i jurjevdanskog slavlja te druženja.

 

 

"Oguline da ti nima Kleka, čula bi se pisma iz daleka"....
Gospođa Martha (Cindrić) Luketich djeluje iz 'pozadine'. Odgovorna je, uz mnoge druge obveze, za narodne nošnje: da su pravilno odjevene, nošene s ponosom ali i poslije nastupa uredno uskladištene. Brine o tamburašima, folklorašima ali i o suprugu, djeci i unucima. Uz supruga Bernarda 60. godina bdije nad "Svetim Jurašima"!

 

Vrhunac Jurjevdanske proslave bio je u nedjelju, u crkvi Ave Marije, u Bentleyvillu nedaleko Cokeburga, gdje je služena sveta misa. Blagdanskom slavlju i sv. misi predhodila je procesija u kojoj su učestvovala djeca spomenutih zborova, roditelji i gosti iz mnogih okolnih mjesta i gradova te iz susjedne Kanade.

 

"Oguline da ti nima Kleka, čula bi se pisma iz daleka"....
Agata i Mate Luketich iz Clevelanda, Franjo Rupčić i Ivica Cindrić iz St. Thomasa česti su gosti Jurjevdanskog slavlja.

 

Bilo nam je velika radost i čast svejdočiti tako velebni kulturni i blagdanski događaj, svijesni činjenice da je 60. po redu i tako daleko od naše stare domovine a tako orginalan po narodnim običajima i ljudima od kojih smo potekli. Upućujemo im naše čestitke i želje da nastave s tako zornim radom i da ga i dalje prenose na buduća pokoljenja.

Franjo Bertović

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik