Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
KUD "Sv. Juraj" proslavio punoljetnost

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

 {youtube width="510" height="410"}HTpDfbd3TuY{/youtube}

Kulturno umjetničko društvo "Sv. Juraj" Zagorje Ogulinsko održalo redovnu godišnju skupštinu i proslavilo 18 godina aktivnog djelovanja.
 
Hrvatski sabor kulture dodijelio je diplome nekolicini članova KUD-a Sv. Juraj za 10 godina uspješnog rada, širenja i razvijanja kulturno umjetničkog amaterizma i hrvatske kulture.

Diplome su dobili Ivan Bertović, tajnik Hrvatske bratske zajednice, Odsjek 2001 "Frankopan" i članu Upravnog odbora Društva Sv. Juraj, Marina Bertović r. Grdić, Zlatko Francetić, Joso Puškarić, Mišel Padjen i Zdravko Salopek, zamjenik predsjednika Hrvatske bratske zajednice, Odsjek 2001 "Frankopan" i tajnika Društva Sv. Juraj.
 
KUD "Sv. Juraj" proslavio punoljetnost
Zamjenik gradonačelnika
Vladimir Kubelka
 
Na redovnoj izvještajnoj skupštini ispred Grada Ogulina kao gosti bili su zamjenici gradonačelnika gospoda Vladimir Kubelka i Siniša Ljubojević, te gosp. Milan Sabljak predsjednik Gradskog vijeća.

U etno kućama, dočekali su i ispratili mnoge posjetitelje iz Hrvatske, Amerike, Italije, Japana, Njemačke, Slovenije, Španjolske itd. Dvadesetak gostiju počastili su domaćom rakijom i neizostavnom masnicom, te prikazali običaje kiseljenja zelja, izrade drvenih oblica za pokrivanje kuća, pletenje košara, tkanje, košnju trave i sl. Goste su oduševljavali izvornim pjesmama i plesom.

Jesenas je KUD "Sv. Juraj" posjetila ekipa TV Nove sa petnaestak snimatelja i tv izvjestitelja koji su snimali prezentaciju i ponudu, te su ih domaćini počastili ručkom i pićem.
 
KUD "Sv.  Juraj" proslavio punoljetnost
 
U svom sastavu KUD ima mlade članove koji garantiraju nastavak rada Društva. Jedanaestero djece pod vodstvom prof. Georgija Caribrodskog i Ane Radočaj Brozović, uče školu sviranja i uspješno prate dječju folklornu grupu pod vodstvom Vani Francetić. Nastupili su na županijskoj smotri folklora u Karlovcu, na dječjoj smotri u Lukovdolu i gostovali su u Draganićima, gdje su i noćili i učvrstili prijateljstva i suradnju dvaju društava.

U lipnju je KUD nastupio na županijskoj smotri izvornog folklora u Ogulinu. Prikazali su reviju svečanih nošnji, te je izvorna grupa uz pratnju mladih tamburaša izvela odličan nastup. To je Društvu donijelo čast da Karlovačku županiju predstavljaju nastupom u Požegi gdje je Društvo na izboru najljepše snahe predstavljala Sanja Puškarić.

Uz stručnu pomoć gospođe Nikoline Luketić i gosp. Joška Ćalete, te veliko zalaganje članova, KUD je u prošloj godini uspio snimiti nosač zvuka (CD) "Sv. Jurju kliknimo sada" sa tradicijskom glazbom i plesom Zagorskog kraja. Za Dan Župe i Grada, CD s 31-om pjesmom s popratnom knjižicom darivali su u Hotelu Frankopanu svim nazočnim gostima na promociji.

Za blagdan Jurjeve na Kolišću (prostor ispred župne crkve Sv. Jurja) KUD je organizirao ugostiteljsku uslugu okrijepe hodočasnika. Na blagdanu proslave Sv. Roka na Lišćevki, KUD je  sudjelovao kao suorganizator u ugostiteljskim uslugama i održavanju starih sportskih igara između sva tri mjesna odbora župe Zagorje (Ribarići, Desmerice i Zagorje).

 
KUD "Sv.  Juraj" proslavio punoljetnost
KUD Sv. Juraj može se pohvaliti s mladošću
 
Predsjednik Društva, Zdravko Bertović, već tradicionalno organizira, za sva tri mjesna odbora, dolazak sv. Nikole u kočijama na Kolišće što predstavlja veliki događaj za djecu predškolskog i školskog uzrasta prva četiri razreda, te štićenike doma za stare i nemoćne na području zagorske župe.

Na kraju 2009.-te, KUD je sudjelovao na Adventu u Ogulinu gdje su vrijedne članice sekcije rukotvorina učestvovale na izložbi i sudjelovale u prodaji na adventskom sajmu sa raznim suvenirima i domaćim rukotvorinama.

KUD "Sv. Juraj" Zagorje Ogulinsko, upućuje veliku zahvalu na razumijevanju i potpori županu gosp. Ivanu Vučiću, gradonačelniku gosp. Nikoli Magdiću s njegovim suradnicima te svim sponzorima i simpatizerima bez čije pomoći KUD ne bi bio to što jest. (ip)

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik