Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Šest godina bogatih aktivnosti Frankopanske garde Ogulin

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Šest godina aktivnosti Frankopanske garde "Ogulin"
Gradonačelnik Magdić pohvalio je rad Frankopanske garde Ogulin

Povijesna postrojba Frankopanska garda Ogulin, od svojeg osnutka prije 6 godina, predstavljala je grad Ogulin i županiju na mnogim obilježavanjima povijesnih događaja, promoviravši grad i županiju kako u turističkom tako i u povijesnom značenju po cijeloj Hrvatskoj i u nekoliko Europskih država.


Na početku Redovne godišnje izvještajne skupštine u Domu Udruženja obrtnika Ogulin, 14. veljače 2010., odsvirana je himna i minutom tišine odana počast svim palim za Hrvatsku od prvog spomena njenog imena do današnjeg dana.

Predsjednik Frankopanske garde Ogulin Ivan Vučić pozdravio je Frankopanske gardiste, gradonačelnika Nikolu Magdića sa zamjenicima, te sve nazočne Skupštini.

Nakon izbora radnih tijela za vođenje Skupštine, Predsjedništva, zapisničara, ovjerovitelja Zapisnika i Verifikacijske komisije, podnesena su izvješća o radu Garde.

 

Šest godina aktivnosti Frankopanske garde "Ogulin"
Himna i nakon himne minuta počasti i tišine


Predsjednik Garde i načelnik stožera Ivan Vučić spomenuo je u svojem izvješću uspješnost izvršenja svih postavljenih i traženih zadaća:

 - Još jednom je Frankopanska garda Ogulin dokazala da je ozbiljna i promotivna udruga našega grada i županije. Na čelu sa stožerom zbora obilježene su sve važne aktivnosti u našemu gradu a i šire u županiji i Republici Hrvatskoj. 

- Jasno je da je sve ovo odrađeno u stalnoj i nezaobilaznoj suradnji sa čelništvom grada Ogulina. Sve realizirane aktivnosti vezane za promociju i dobrobit grada idejno su dogovarane sa gradonačelnikom i njegovim suradnicima. 

- Ovakav način rada ostaje i mora biti zalog još većem angažmanu u promociji grada Ogulina kako u turističkoj tako i u povijesnim vrednotama.

- Frankopanska garda je garda Ogulina i na tim načelima zajedno uz pomoć grada graditi će svoj imidž i ugled. I sa ovom godinom započele su aktivnosti udruge u nastavku suradnje sa ostalim povijesnim postrojbama Hrvatske vojske. 

- Tako je 26. travnja 2009. godine Frankopanska garda  u organizaciji „Družbe Hrvatskog Zmaja“ posjetila Republiku Austriju i grad Bečko Novo Mesto. Zajedno sa Zrinskom gardom obilježena je godišnjica pogubljenja Krste Frankopana i Petra Zrinskog Hrvatskih velikana. Dana 28. svibnja 2009. godine obilježen je dan Oružanih snaga Republike Hrvatske kopnene vojske u Karlovcu gdje su po prvi puta uz hrvatsku vojsku postrojene bile i povijesne postrojbe. Smotru i pozdrav izvršio je i sam Predsjednik Republike Hrvatske i zapovjednik kopnene vojske.

 

Šest godina aktivnosti Frankopanske garde "Ogulin"
Redovna izvještajna skupština Garde

- U gradu Petrinji 25. lipnja 2009. a u povodu obilježavanja dana grada Petrinje gardisti Frankopanske garde Ogulin učestvovali su u prikazanom dramskom igrokazu pod nazivom Josip Ban Jelačić. Dramski program prikazan je na otvorenom prostoru parka grada Petrinje i uz veliko gledateljstvo.

- Kao domaćin Frankopanska garda Ogulin učestvovala je u proslavi dana grada Ogulina ugostivši ostale povijesne postrojbe u svečanom mimohodu ulicama grada. U tu svrhu organizirano je po prvi puta pucanje iz topova i ostalog starog naoružanja koje su posjedu postrojbi. Aktivno je učestvovala u proslavi obljetnice 143. brigade.

- I na kraju  ovih najznačajnijih zbivanja spomenut ćemo i dva crkvena hodočašća naše postrojbe. Prvi  je bio u nacionalnom hrvatskom vojno-redarstvenom hodočašću u Mariji Bistrici a drugi u svetištu Majke Božje u Međugorju. Hodočašće u Međugorje organizirano je u suradnji sa UHBDDR-om Karlovačke županije i grada Ogulina. Tom prilikom upriličen je i sastanak sa župnikom Međugorja gdje su dogovoreni novi susreti i aktivnosti naše postrojbe.

- Frankopanska garda Ogulin održava i njeguje tradiciju vojničkog života u gradu Ogulinu i široj okolici od spomena na grad Ogulin pa do Domovinskog rata i  do današnjih dana. Danas kada je zamrznuto aktivno služenje vojne obveze postrojba u svom ustroju ima i obuku mladih gardista čija je obaveza osposobljavanje u djelu vojne izobrazbe za potrebe Frankopanske garde Ogulin.

- Ove godine izvršena je popuna sa novim gardistima kojima slijedi obuka dok je manji broj gardista u takozvanoj pričuvi zbog odlaska na nova radna mjesta i druge obveze. Stanje odora garde je već u dosta iznošenom stanju te će biti potrebno u idućoj godini planirati kupnju novih što je i predviđeno financijskim planom za 2010. do 2012. godinu. Za ovu godinu planira se nabavka i novih radnih plavih odora kao majica i kapa za ljetni period. Planirana je i obnova prostorija sa potrebitim bojenjem zidova i izmjenom parketa za što će se odvojiti dio novčanih sredstava. I na kraju ovo je izviješće samo manji dio aktivnosti i rada udruge Frankopanske garde Ogulin u kojoj gardisti i stožer provode dragovoljno svoje vrijeme na dobrobit naše udruge.

 

Šest godina aktivnosti Frankopanske garde "Ogulin"
Jedno od izvješća - predsjednik Časnog suda Mirko Pribanić

 

Nakon predsjednikovog izvješća, izvješća su podnijeli tajnik Petar Marković, zapovjednik Vedranko Brozović, rizničar Ivica Kaurić, predsjednik Nadzornog odbora Joso Turković i predsjednik Časnog suda Mirko Pribanić. Nakon rasprave o izvješćima, sva su jednoglasno prihvaćena. Potom su izneseni planovi rada i financiranja u ovoj 2010. godini. Na kraju Skupštine upriličen je domjenak i druženje. (ip)

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik