Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
U Osnovnoj školi Ivane Brlić - Mažuranić osnovana Učenička zadruga "Regoč"

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Učenička zadruga Regoč
Sekcija starijih vezilja s voditeljicom Danicom Blašković

Imajući u vidu želje i potrebe učenika, djelatnici Osnovne škole Ivane Brlić  Mažuranić i njihova idejna začetnica Marija Lovrić, ravnateljica Škole osnovali su Učeničku zadrugu "Regoč".

 Učenici škole zajedno sa svojim učiteljima unutar izvannastavnih aktivnosti već dugi niz godina izrađuju prekrasne radove te je donošenje odluke o imenovanju Učeničke zadruge bilo samo pitanje vremena. Zadruga je oblik učeničke izvannastavne aktivnosti kojom se kod učenika razvijaju i njeguju radne navike, inovativnost, poduzetnost, odgovornost i stvaralaštvo, stječu znanja, svijest o načinima, potrebama, uporabi i očuvanju prirode, usmjerava učenika u izboru budućeg zanimanja, kao i stvaranje preduvjeta za prijenos u praktičnu primjenu znanja u životu.

Učenička zadruga Regoč
Tko kaže da dječaci ne vole ručni rad?!


Temeljni ciljevi Udruge su povezivanje i usmjerivanje rada Udruge i drugih oblika učeničkog zadrugarstva, razvitak i promicanje hrvatskog učeničkog zadrugarstva, te bolji opći status, vrednovanje i nagrađivanje učeničkog zadrugarstva, kontinuirano stvaranje iznimno vrijednih postignuća učeničkog zadrugarstva usklađenim djelovanjem članica Udruge i razvijanje svijesti o mogućnostima, dosezima i mogućnostima primjene suvremenih, znanstvenih, tehničkih i tehnoloških dostignuća. Cilj Udruge je i osigurati instrumentarij za stalni razvoj odgojnih i obrazovnih ciljeva učeničkog zadrugarstva u hrvatskom školskom sustavu s posebnim naglaskom na radni i gospodarski razvitak, osigurati stručnu i materijalnu pomoć, osigurati stalni stručni razvoj te njegovati dugu i bogatu tradiciju učeničkog zadrugarstva u Hrvatskoj.

Zadružni odbor učeničke zadruge "Regoč" čine dva člana iz reda osoblja Škole, a to su Ivana Stipetić, predsjednica Učeničke zadruge "Regoč" i Marija Brozović, tajnica Učeničke zadruge "Regoč", iz redova roditelja imenovana je Anđelka Salopek, dipl. učiteljica, iz redova učenika zadrugara, članova ili voditelja sekcija odnosno interesnih skupina odabrana su dva člana i to Adriana Vukelja, dipl. učiteljica i Danica Blašković, vjeroučiteljica koje su ujedno i voditeljice sekcija, Slavica Zubčić, dipl. ing. arh. je član predstavnika jedinice lokalne samouprave na čijem je području sjedište Zadruge i Marija Lovrić, ravnateljica Škole.

 

Učenička zadruga Regoč
Uskršnje čestitke iz običnog konca

 Učenička zadruga Regoč
Uskršnje čestitke iz zlatnog konca (zlatovez)

 
Najvažniji članovi Učeničke zadruge Regoč su učenici koji neumorno rade sa svojim voditeljima sekcija cijelu školsku godinu. Unutar izrade ukrasnih i uporabnih predmeta djeluje više sekcija: izradu slika od suhog cvijeća vodi Štefica Šlat, nastavnica prirode i kemije, mlađe vezilje vodi Vesna Kurelac, učiteljica, likovnu radionicu vodi Adriana Vukelja, dipl. učiteljica, izradu predmeta od šperploče vodi Mate Cindrić, nastavnik tehničke kulture, a najaktivnija je sekcija starijih vezilja koju vodi Danica Blašković, vjeroučiteljica. Oni izrađuju prekrasne čestitke i slike od zlatnog (zlatovez) i običnog konca, a važno je napomenuti da su se u tu sekciju uključili i dječaci. 

Vrijedne ruke naših učenika i voditelja sekcija već su prepoznatljive po svojim radovima. Uživaju u radu stvarajući ljepši život dok njihove ruke oblikuju vrlo maštovite i lijepe proizvode njegujući bogatu tradiciju i baštinu zadrugarstva i svoga kraja. (Anđelka Salopek)

Želimo im puno uspjeha u radu i na smotrama Učeničkih zadruga! 

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik