Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Održana Izborna skupština Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Ogulin

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Izborna Skupština Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Ogulin
Radno predsjedništvo - Neven Vujnović, Siniša Ljubojević i Bogdanka Jerković

Na Izbornoj skupštini održanoj 31. siječnja 2010. u prostorima Prosvjete i Vijeća srpske nacionalne manjine, za predsjednika je jednoglasno  izabran  Neven Vujnović.


Skupštinu je otvorio i Dnevni red vodio dosadašnji predsjednik Siniša Ljubojević. Nakon izglasanog dnevnog reda i izbora radnih tijela Skupštine, izvještaj o radu Društva podnio je Ljubojević osvrnuvši  na četverogodišnji rad Srpskog kulturnog Društva Prosvjete u Ogulinu i istakao nekoliko bitnig podataka:

SKD Prosvjeta u Ogulinu je osnovana 2005. godine u cilju očuvanja identiteta i stvaranja kulturne baštine srpske zajednice na ovom području.  U tom razdoblju osnovana je folklorna sekcija koja iza sebe ima 17 nastupa.  Društvo je organiziralo  4 likovne kolonije, izložbe slika akademskih slikara Đorđa Petrovića i grupe slikara iz Karlovca, Rajne Kosanovć i Dragana  Jelovca iz Beograda, nekoliko organiziranih izleta i putovanja, malonogometnih turnira , promocija knjiga, te ostalih kulturnih događanja. U suradnji sa srpskom pravoslavnom crkvom SKD Prosvjeta u Ogulinu od 2006. g. organizira paljenje Badnjaka što je sada i tradicionalna obveza Društva. Prosvjeta je u Ogulinu uspostavila komunikaciju i suradnju sa više institucija, a ima i financijsku potporu Grada Ogulina.
Rad folklorne sekcije Društvo je obogatilo  poznanstvima KUD-ova:   Klek, Sv.Juraj, Lipovac, Tounjčica, Ilinden, Čigra (SR),  Branko Radičević, Tono Hrovat (BIH), mnogim Pododborima Prosvjete, te najbližim nam Društvom SKUDD Đurđevdan. Prosvjeta je svojim radom stekla kredibilitet među zajed nicom Pododbora, tako da imamo usku suradnju  sa Pododborima od istočne Slavonije do Like i Primorja.  Ime Srpskog kulurnog Društva i ime Ogulina pronijeli  smo kroz cijelu Hrvatsku, dio Srbije i Bosne i Hercegovine. Iako postojimo samo  četiri godine, postigli smo mnogo, s obzirom na okolnosti i financijske mogućnosti. Bila mi je čast biti prvi predsjednik SKD Prosvjete u Ogulinu.

U daljnjem izvještaju Ljubojević se detaljno osvrnuo na rad u 2009. g., koja je prema izvještaju bila godina  bogata manifestacijama koje je Prosvjeta organizirala ili na njima sudjelovala.

 

Izborna Skupština Srpskog kulturnog društva Prosvjeta Ogulin
Dio članova SKD Prosvjeta Pododbor Ogulin

 

Nakon Izvještaja o radu, financijski izvještaj podnio je Neven Vujnović. Izvještaji su prohvaćeni jednoglasno.  Prihvaćanjem izvještaja otvorena je točka dnevnog reda koja predviđa izbor rukovodstva. Kandidacijska komisija je predložila Nevena Vujnovića za predsjednika.  Članovi su takav prijedlog jednoglasno prihvatili. Zamjenik novoizabranom predsjedniku bit će Siniša Ljubojević, a izabrano je i ostalih pet članova Predsjedništva. U planu rada za 2010. naglašeno je da će SKD Prosvjeta održavati i razvijati rad na svim poljima kulture, izdvajajući projekt otvaranja biblioteke. Suradnja Pododbora Prosvjete iz Ogulina i Donjih Dubrava je na zavidnom nivou, a želi se još bolje i bliže surađivati sa SKDD Đurđevdan iz Drežnice – rečeno je u izlaganju. Rukovodstvo SKD Prosvjete zahvalilo se članovima na povjerenju čime je Skupština završila.

Više o Društvu čitajte na njihovim web stranicama www.ogulin-skd.com

Predsjedništvo SKD Prosvjeta, Pododbor Ogulin

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik