Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
U Gradskoj vijećnici održana je tribina "Neovisno življenje" za oboljele od multiple skleroze

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Tribina "Neovisno življenje" - Ogulin. 18.11.2009.

Tribinu je organizirao Klub oboljelih od multiple skleroze i Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, a predavač je bila gđa. Danica Eškić, predsjednica Saveza društava multiple skleroze Hrvatske.

U Velikoj dvorani Gradske vijećnice održana je javna tribina na temu "Neovisno življenje" na kojoj su sudjelovale osobe oboljele od multiple skleroze i članovi njihovih obitelji iz Karlovačke županije.

Tribina "Neovisno življenje" - Ogulin. 18.11.2009.

Javnu tribinu u ime gradonačelnika Grada Ogulina otvorila je profesorica Karmela Matić stručna suradnica za odnose s javnošću pozdravivši sve nazočne i prenoseći pozdrave gradonačelnika Nikole Magdića koji je danas odsutan zbog obaveza u Županiji, zaželjevši uspješnu tribinu i razmjenu iskustava. Izrazila je zadovoljstvo da se ovakve aktivnosti odvijaju i održavaju u našem Gradu posebno za one skupine kojima je to najpotrebnije nadajući da će to našem Klubu oboljelih od multiple skleroze biti i te kako od koristi.

Predsjednica Kluba oboljelih od multiple skleroze gđa. Slavica-Koka Sušanj zahvalila se na dobrodošlici, ugodnom dočeku i prijemu u Gradskoj vijećnici. Tribinu su vodile gđa. Danica Eškić predsjednica Saveza društava multiple skleroze Hrvatske i gđa. Ismeta Bećirović tajnica Invalida rada Duge Rese.

Tribina "Neovisno življenje" - Ogulin. 18.11.2009.

Od gostiju na Tribini je bila nazočna gđa. Željka Zatezalo ravnateljica Gradskog društva Crvenog Križa Ogulin, gđa. Ružica Salopek ravnateljica Doma za starije i nemoćne "Biskup Srećko Badurina", gđa. Tatjana Vukelić-Zima voditeljica odsjeka za upravu i samoupravu Upravnog odjela za financije, upravu i samoupravu Grada Ogulina, te već spomenuta profesorica Matić.

Ovo je prva tribina na ovu temu održana u našem Gradu, bila vrlo korisna u edukaciji i razmjeni iskustava koju su nazočni pacijenti s velikom pozornošću pratili i uzeli učešće u diskusiji. Gđa. Eškić spomenula je veliku pomoć premijerke Jadranke Kosor prije nekoliko godina kao tadašnje ministrice u pomoći zbrinjavanja osoba s najtežim stupnjevima invaliditeta i ostvarivanju ovog projekta.

Tribina "Neovisno življenje" - Ogulin. 18.11.2009.

Pokret neovisnog življenja u svijetu je krenuo 60-tih godina na Berkley sveučilištu i ima socijalni pristup rješavanja potreba osoba s invaliditetom, što znači značajan otklon od medicinskog pristupa. Do Pokreta neovisnog življenja se smatralo da su medicinski djelatnici oni, koji jedini i najbolje znaju što je potrebno osobama s invaliditetom i kako rješavati njihove probleme.

Razvoj svijesti o invaliditetu, tehnički dosezi i ozakonjenje potrebne pomoći, zastupanje i edukacija mogu znatno utjecati na pozitivne pomake. Stupanj neovisnog življenja ne određuje invaliditet već vještine neovisnog življenja i okolina.

Svim sudionicima podijeljena je Monografija Saveza društava multiple skleroze Hrvatske urednice Danice Eškić današnje predavačice i voditeljice Tribine. Na kraju je podijeljen ocjenjivački list u kojem su sudionici Tribine ocijenili korisnost ove današnje radionice, zainteresiranost, svoje učešće, mišljenje o promjeni vlastitih spoznaja, te su mogli upisati vlastite sugestije, prijedloge i komentare.

ip

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik