Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Predstavljena najnovija knjiga don Anđelka Kaćunka „Moji topnički dnevnici“

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Predstavljena najnovija knjiga don Anđelka Kaćunka „Moji topnički dnevnici“

Hrvatski katolički zbor „MI“ – Ogulin organizirao je predstavljanje najnovije knjige don Anđelka Kaćunka „Moji topnički dnevnici“. Predstavljanje je održano 30. listopada 2009. godine u Ogulinu, a njime je počela hrvatska „turneja“, odnosno to je bilo prvo predstavljanje te knjige hrvatskoj javnosti uopće.

Gosti predstavljači bili su vlč. mr. sc. Tomislav Rogić, župnik i dekan ogulinski, Zvonko Ranogajec, prof. i svestrani javni djelatnik te Darko Pavičić, novinar i kolumnist Večernjeg lista.

Vlč. Tomislav Rogić je na samom početku pozdravio sve prisutne i istaknuo nekoliko misli o knjizi. Prije svega, pohvalio je don Kaćunkovu brzinu stvaranja i želju za aktualnošću koja nosi i određenu provokativnost kojom don Kaćunko odlično balansira. Također, posebno je vlč. Rogića zanimalo „gdje su koordinate“ sakrivene u knjizi.

 

Predstavljena najnovija knjiga don Anđelka Kaćunka „Moji topnički dnevnici“
 

 

Zvonko Ranogajec je autora nazvao često neshvaćenom, ali i dragocjenom pojavom hrvatske medijske scene koji odgovorno i hrabro progovara o problemima sadašnjosti te kroz svoje kolumne i propovijedi sadržane u knjizi ukazuje na svjetske zakulisne igre kojih često puta nismo niti svjesni.

Darko Pavičić je don Kaćunka okarakterizirao osobom analitičkog uma koji jedini ima hrabrosti postavljati pitanja o za Hrvatsku životno važnim događanjima. Naglasio je kako je don Angelo u trenutku kad iz Haaga svakodnevno dolaze upiti o topničkim dnevnicima iz Oluje izišao u javnost sa svojim topničkim dnevnicima znakovitog podnaslova „prekomjerno garantiranje Istine“ kojim se odnosi na haašku sintagmu o „prekomjernom granatiranju Knina“.

Tijek predstavljanja vodila je Lavinija Stipetić, predsjednica HKZ „MI“ – Ogulin, ulomke iz knjige čitala je Ivona Puškarić, tajnica ogulinskog Zbora „MI“, a kao izvrsna glazbena dopuna programu nastupio je kvartet koji u ogulinskoj župi Sv. Križa djeluje tek dva tjedna, a čine ga Marija, Petra, Eni i Lea te ih je don Kaćunko nazvao Sacro – Feminem s obzirom da još uvijek tragaju za imenom.

 

Predstavljena najnovija knjiga don Anđelka Kaćunka „Moji topnički dnevnici“
 

 Na kraju se don Kaćunko obratio prisutnima objašnjavajući razloge početka predstavljanja knjige upravo u Ogulinu. Govorio je i o temama za pisanje kolumni i popularnog bloga koje, kako je rekao, ne treba puno tražiti jer se svakodnevno plasiraju javnosti putem različitih medija. Naglasio je da je potrebno samo iščitati dublje značenje u onome što nas svakodnevno „bombardira“. Također, neizbježno je morao spomenuti razloge zbog kojih je došao upravo u Gospićko – senjsku biskupiju, kako se nosi s teretom popularnosti te je odgovarao na nadasve zanimljiva pitanja mnogobrojne zainteresirane publike.

Hrvatski katolički zbor „MI“ – Ogulin je ovim predstavljanjem treće knjige miovca don Anđelka Kaćunka želio ukazati na širi kontekst društvenih događanja u Hrvatskoj koji se, htjeli mi to ili ne, odražavaju i na ogulinsku lokalnu sredinu, a društveni fenomeni kojih se don Kaćunko dotaknuo i koje je obradio u tjedniku MORH – a „Obrana“ tijekom obnašanja dužnosti kancelara Vojnog ordinarijata tijekom 2001. do 2007. godine. dobro su nam svima poznati.

Lavinija Stipetić
Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik