Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Najava partnerskih radionica Udruge Radost

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Udruga Radost U nedjelju 4. 10. 2009., Udruga Radost, u sklopu projekta "Bajka o toleranciji", održavat će partnerske radionice na otvorenom na jezeru Sabljaci s početkom u 16.00 sati.

Nadamo se dobrom odazivu naših sugrađana na ovo malo druženje gdje će na licu mjesta vidjeti kako nastaju naši radovi te se i sami okušati u tom poslu.

Prošlo je prvih 6 mjeseci provedbe projekta "Bajka o toleranciji" Udruge Radost. Kao što smo već govorili, projekt je financiran sredstvima Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, a traje od 01.travnja 2009. do 31.ožujka 2010.g.. Već u prvih par mjeseci se pokazalo da je ovaj projekt odlična nadopuna već postojećih aktivnosti udruge, ali i novi temelj za neke nove projekte i partnerstva u budućnosti.

U sklopu projekta, kao što smo već ranije rekli, predviđene su prezentacijske  radionice na otvorenom, partnerske radionice, sastanci sa predstavnicima lokalnih vlasti, radio emisije na Radio Ogulinu, te prezentacijske predstave o toleranciji prema osobama sa posebnim potrebama u vrtićima i školama itd.

U prvom polugodištu odradili smo već dosta posla. Predstavli smo se sa partnerskim prezentacijskim radionicama na otvorenom prilikom obilježavanja Dana obitelji na jezeru Sabljaci, (fotografija na naslovnici) te na 4. ogulinskom festivalu bajki na kojem smo bili prisutni i sa predstavom  naše dramske sekcije "Kako je tužni plavi autobus promjenio ime i postao sretan". Osim naših članova u predstavi je sudjelovalo i četvero učenika Prve osnovne škole Ogulin.

Na Radio Ogulinu emitirane su do sada dvije emisije iz ciklusa kojega smo simbolično nazvali "Korak po korak", u kojima smo govorili nešto o samom projektu, ali i o životu i problemima sa kojima se susreću naši članovi. U pripremi je treća emisija u kojoj ćemo se baviti problematikom arhitektonskih barijera i pristupačnosti, a biti će emitirana 25. listopada 2009. u 11.00 sati na Radio Ogulinu.

Skoro svakodnevno održavaju se i radionice u prostorijama udruge na kojima sudjeluju i članovi Kluba oboljelih od multiple skleroze. Udruga ima nekoliko radionica: likovnu, informatičku, dramsku, glazbenu i tjelesno terapeutsku čiji rad potpomaže 8 volontera. I ovim putem pozivamo sve volontere da nam se pridrže u radu naših radionica. Završen je 1. ciklus psiholoških radionica koje je organizirao Klub oboljelih od multiple skleroze pod vodstvom psihologinje Barbare Balaško. Trenutno pripremamo novi ciklus psiholoških radionica koje bi trebale krenuti krajem listopada ili početkom studenog.

Od dobivenih sredstava nabavljena je oprema za potrebe projekta: projektor sa platnom, prijenosno računalo, sintisajzer za glazbenu radionicu i foto aparat. Planiramo kupnju opreme i za tjelesno terapeutsku radionicu.

Dogovorena je daljnja suradnja sa dječjim vrtićem "Bistrac" iz Josipdola sa čijim polaznicima pripremamo dramsku predstavu koju je osmislila i za nju napisala scenario voditeljica naše dramske radionice Milana Maravić. Ova predstava izvoditi će se u osnovnim školama i vrtićima sa područja našeg grada i okolice.

U kontaktu smo i sa predstavnicima lokalnih vlasti i upravo smo u fazi organizacije prijema kod gradonačelnika g. Nikole Magdića.

04. listopada 2009., nedjelja, planiramo održavanje partnerske radionice na otvorenom na jezeru Sabljaci sa početkom u 16.00 sati. Nadamo se dobrom odazivu naših sugrađana na ovo malo druženje gdje će na licu mjesta vidjeti kako nastaju naši radovi te se i sami okušati u tom poslu.

Zahvaljujemo i svima onima koji su nam do sada pomogli u realizaciji ovoga projekta: Gradu Ogulinu, Radio Ogulinu, sponzorima, Hrvatskom savezu udruga tjelesnih invalida, gostima koji su sudjelovali u realizaciji prve dvije emisije, našim vrijednim volonterima itd.

Pozivamo sve one koji su zainteresirani da nam pomognu u daljnjoj provedbi ovoga projekta da navrate do naše udruge, koja se nalazi u ulici J. J. Strossmayera 8, svaki radni dan u vremenu od 10.00 – 12.00 sati gdje mogu dobiti podrobnije obavijesti.

Udruga Radost
Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik