Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Potpisan sporazum "Škole: partneri budućnosti" i otvoren Multimedijalni njemački kutak za jezik

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

90 godina ogulinske gimnazije
Ravnateljica Lipošćak i gđa. Birgit Milhaus potpisuju Sporazum

U ogulinskoj gimnaziji, povodom 90 godina od osnutka, održana je svečanost proglašenja "Škole: partneri budućnosti" i otvoren Multimedijalni njemački kutak.


Učenički voditeljski par zaželio je nazočnima dobrodošlicu u Gimnaziju Bernardina Frankopana povodom otvaranja Multimedijalne učionice za učenje njemačkog jezika i dodjeljivanja ogulinskoj gimnaziji statusa partnera s Goethe institutom i  Veleposlanstvom Savezne Republike Njemačke. Ovo proglašenje je prvo u nizu svečanosti obilježavanja 90 obljetnice od osnutka gimnazije u Ogulinu.

Nakon odsvirane hrvatske i njemačke himne, voditelji su dali kratki osvrt na projekt Pasch – schule (Škole: partneri budućnosti). Projekt originalnog naziva Schulen: Partner der Zukunft pokrenulo je njemačko Savezno ministarstvo vanjskih poslova u suradnji s Goethe-Institutom i drugim obrazovnim ustanovama u Njemačkoj s ciljem proširenja mreže njemačkih škola u inozemstvu te škola koje provode program Njemačke jezične diplome i proširenje temeljne mreže škola u kojima se uči njemački kao strani jezik.

Inicijativu za projekt „Škole: partneri budućnosti“ dao je prije godinu dana njemački savezni ministar vanjskih poslova dr. Frank-Walter Steinmeier s ciljem stvaranja mreže od najmanje 1.000 partnerskih škola po cijelom svijetu do kraja 2010. godine i buđenjem zanimanja i oduševljenja kod mladih ljudi za modernu Njemačku i njezino društvo. U Hrvatskoj od početka projekta partnerstvo s Goethe-Institutom potpisalo je tridesetak škola.

Krajnji je cilj poduprijeti višejezičnost te omogućiti pristup njemačkom jeziku kojim se u Europi služi oko 100 miliona ljudi, te tako stvoriti međunarodnu zajednicu okupljenu oko obrazovanja koja se može nositi s izazovima današnjice.


90 godina ogulinske gimnazije
Dr. Bernd Fischer, njemački veleposlanik
 
Svečanoj sjednici nazočoli su: dr. Bernd Fischer veleposlanik Savezne Republike Njemačke, gđa. Štefani Noc savjetnica za kulturu pri Veleposlanstvu, gđa. Birgit Milhaus ravnateljica jezičnog odjela pri Goethte institutu u Hrvatskoj, gđa. Klaudia Piling savjetnica za nastavu, gđa. Hani Gajger voditeljica projekta u Hrvatskoj "Škole partneri budućnosti", gđa. Vera Šutalo načelnica odjela za gimnaziju i umjetničke škole Uprave za srednje obrazovanje Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, gđa. Jasenka Đenović ravnateljica Uprave za predškolski odgoj i osnovno obrazovanje, gosp. Ivan Banjavčić dožupan Karlovačke županije, g. Željko Šančić pročelnik ureda za prosvjetu Karlovačke županije sa suradnicima, g. Nikola Magdić gradonačelnik Grada Ogulina s dogradonačelnicima g. Tonom Radočajem i g. Vladimirom Kubelkom i članovima Gradskog vijeća, mons. Tomislav Rogić župnik i dekan ogulinski, ravnatelji svih ogulinskih škola s nastavnicima i profesorima njemačkog jezika, članovi Školskog odbora, Vijeća roditelja, Vijeća učenika, te profesori i stručni suradnici škole domaćina, koje je sve u svom obraćanju pozdravila ravnateljica prof. Višnja Lipošćak.

Ravnateljica Lipošćak zahvalila se Goethe institutu, odnosno gđi. Milhaus i njenim suradnicima koji su prepoznali težnje ogulinske gimnazije te ih počastili i dodijelili status škole partnera. Zahvalila se i svojim profesoricama njemačkog koje su svojim radom i zalaganjem postigle da Gimnazija postane PASCH – schule.
 
Gradonačelnik Magdić, najsrdačnije je pozdravio nazočni skup u svoje ime i ime predstavnika Grada i Gradskog vijeća. Izrazio je veliko zadovoljstvo uspostavljenim partnerstvom škole budućnosti koja potiče mlade ljude na istraživanje i proširenja svojih znanja. Čestitao je i 90 godina postojanja gimnazije u Ogulinu u kojoj su školovanje završili mnogi poznati Ogulinci.
 
Prigodne govore održali su i zamjenik župana g. Ivan Banjavčić, gđa Vera Šutalo, gđa. Birgit Milhaus i dr. Bernd Fischer.

 
90 godina ogulinske gimnazije
Katarina Bernik i Ambrozije Puškarić - kratki koncert

90 godina ogulinske gimnazije
Otkrivanje ploče Schulen: Partner der Zukunft

90 godina ogulinske gimnazije
Presijecanje vrpce i puštanje u rad Multimedijalnog njemačkog kutka

90 godina ogulinske gimnazije
Zahvala ravnateljice Gimnazije, prof. Lipošćak veleposlaniku dr. Fischeru

90 godina ogulinske gimnazije
Detalj iz Multimedijalnog njemačkog kutka

Prof. Ivan Puškarić Studio
Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik