Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Na Bjelolasici održan najviši rang strjeličarskog natjecanja u Republici Hrvatskoj

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Vedran Orlić već tradicionalno PRVI
Vedran već tradicionalno zlatni

 

Proteklog vikenda, u trajanju od dva dana održano je Prvenstvo Hrvatske u strjeličarstvu na Bjelolasici. Samo natjecanje odvijalo se na nogometnom terenu Hrvatskog olimpijskog centra Bjelolasica, uz logistiku istoimenog centra, organizatora ŠD „Frankopanski strjeličari“ iz Ogulina i Hrvatskog streličarskog saveza. Naziv natjecanja je PH- FITA vanjsko metno kolo + olimpic round. To je najviši rang strjeličarskog natjecanja u Republici Hrvatskoj. Da je Hrvatski strjeličarski savez našim ogulinskim strjeličarima dodijelio organizaciju najvećeg ovogodišnjeg strjeličarskog natjecanja u Republici Hrvatskoj dokazuje povjerenje u ozbiljnost i rad svih članova ŠD “Frankopanskih strjeličara“. Na natjecanju je sudjelovalo 75 natjecatelja iz 19 hrvatskih klubova.

 

Natjecanje su uveličale mažoretkinje DND Ogulin i KUD "Klek" Ogulin
Natjecanje su uveličale mažoretkinje DND Ogulin i KUD "Klek" Ogulin

 

Jedan od natjecatelja je naš ogulinski strjeličar Vedran Orlić u kategoriji kadeta, koji  je i ovoga puta pokazao da je najbolji streličar u olimpijskom luku u Hrvatskoj. Iza njega je velik broj osvojenih državnih prvenstava kao i oborenih državnih rekorda u različitim disciplinama i kategorijama. Uz puno rada i truda on je taj rejting održao niz godina. Najteže je u sportu zadržat vodeću poziciju i biti na najvišem postolju, a Vedran to čini godinama. Kako je u dva dana natjecanja cijelo vrijeme bio vodeći, prvi meč je bio slobodan i odmah  zatim  je ušao u polufinale. U polufinalnoj borbi sa 114:82 pobijedio je Tomislava Javornika iz SK “Siska“, a potom u finalnoj borbi pobjeđuje predstavnika SK “Rijeke“ Adriana Baćca sa 109:97.

 

Na natjecanju je sudjelovalo 75 natjecatelja iz 19 hrvatskih klubova
Na natjecanju je sudjelovalo 75 natjecatelja iz 19 hrvatskih klubova

 

I ovoga puta uz osvojenu zlatnu medalju i naslov Prvaka Hrvatske za 2009. godinu u disciplini FITA vanjsko metno kolo Vedran je oborio Hrvatski rekord u raspucavanju, odpucavši 114 krugova od mogućih 120 krugova sa 12 strijela. Također sa ukupnim rezultatom od 1268 krugova ima najveći broj pogođenih krugova od svih natjecatelja u olimpijskom luku koji su učestvovali na ovom državnom prvenstvu. Osvojenim prvim mjestom ponovno je potvrdio status kategoriziranog sportaša Hrvatskog olimpijskog odbora.


Između ostalih strjeličara, imali smo čast da nam je na natjecanju bila i najbolja hrvatska streličarka u složenom luku Ivana Buden. Ona  je trenutno vodeća streličarka na svjetskoj rang listi i ovih dana putuje u Dansku na finale svjetskog kupa koji će se održati 26. rujna 2009. u Copenhagenu. U finalu se bore  četiri najbolje streličarke svijeta među kojima je i naša Ivana Buden.

 

Skupna fotografija s Frankopanskim gardistima
Skupna fotografija s Frankopanskim gardistima

 

Organizacija natjecanja kao i samo natjecanje proteklo je veoma profesionalno što dokazuju i najviše ocjene internacionalnog suca gospodina Vladimira Šinceka i nacionalnog suca gospodina Draška Mihinjača. Pohvale za organizaciju došle su i od prisutnih ljudi iz vrha Hrvatskog streličarskog saveza: predsjednika gospodina Petra Čavlovića, izvršnog direktora i internacionalnog suca gospodina Alojza Mauzera i tajnika Hrvatskog streličarskog saveza gospodina Gorana Ahela, kao i od natjecatelja koji su po svojim izjavama imali dojam da je organizacija ovog natjecanja na nivou europskog ili svjetskog prvenstva.

 

Skupna fotografija s Frankopanskim gardistima
Prigodni govor dogradonačelnika gosp. Vladimira Kubelke

 

Športsko društvo „Frankopanski strjeličari“ Ogulin zahvaljuju: „Radio Ogulinu“, koji je bio medijski pokrovitelj ovog natjecanja, Ogulinskim mažoretkinjama, koje su zajedno s kulturno-umjetničkim društvom „Klek“ iz Ogulina uveličali samo otvaranje prvenstva, potom dogradonačelniku gospodinu Vladimiru Kubelki, gospodinu  doktoru Krunoslavu Cindriću, voditelju programa gospodinu Dubravku Dragičeviću, te nizu drugih koji su svojim sponzorstvima pripomogli održavanju ovako velikog natjecanja bez čije pomoći bi to također bilo veoma teško.
Igor  Orlić

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik