Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Dan Grada i blagdan Uzvišenja Sv. Križa

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

POGLEDAJTE FILM S PROCESIJE ZA BLAGDAN SV. KRIŽA I DAN GRADA OGULINA >>>> 

 Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

Priznanje za životno dijelo i Priznanje za stvaralački rad
Priznanja Marijanu Kurelcu i Prvoj osnovnoj školi
 
Gradsko vijeće Grada Ogulina dodijelilo je Priznanje Grada Ogulina za životno djelo Marijanu Kurelcu za dugogodišnji staž, humani rad i rad s mladima u Vatrogasnoj zajednici Grada Ogulina  i Priznanje za stvaralački rad Prvoj osnovnoj školi Ogulin za rad i aktivnosti, te postignuća u odgoju i obrazovanju s učenicima Škole.

 SVIM OGULINCIMA I ONIMA KOJI VOLE NAŠ GRAD
ČESTITAMO DAN GRADA I BLAGDAN UZVIŠENJA SVETOG KRIŽA

 

Ulazak nakon procesije u župnu crkvu Sv. Križa
Ulazak nakon procesije u župnu crkvu Sv. Križa
 

Procesiju i sv. misu za blagdan Uzvišenja Sv. Križa i Dan Grada Ogulina 2009. predvodio je gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović u suslavlju s 12 svećenika župa ogulinskog dekanata.
 
Na početku mise župnik mons. Rogić čestitao je današnji blagdan i pozdravio je predvoditelja sv. mise biskupa gospićko-senjske biskupije mons. dr. Milu Bogovića, generalnog vikara mons. Tomislava Šporčića, sve nazočne svećenike ogulinskog dekanata, te  pojedinačno visoke uzvanike i sve nazočne na misi. Na misi je bio kum Grada Ogulina, potpredsjednik Hrvatskog sabora gosp. Vladimir Šeks, župan Karlovačke županije gosp. Ivan Vučić, sa zamjenicima gosp. Tonom Radočajem i gosp. Vladimirom Kubelkom,  predsjednik Gradskog vijeća gosp. Milan Sabljak, pripadnici hrvatske vojske, policije, povijesnih postrojbi, udruga proizašlih iz Domovinskog rata, članovi podupirajućih društva i mnogi drugi.

 

Sv. misu predvodio je gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović
Sv. misu predvodio je gospićko-senjski biskup mons. dr. Mile Bogović

 

 U novoj sportskoj dvorani pokraj Osnovne škole I. B. Mažuranić Gradsko vijeće održalo je Svečanu sjednicu na kojoj su bili nazočni visoki uzvanici stigavši sa sv. mise. Sjednicu je vodio predsjednik Gradskog vijeća gosp. Milan Sabljak pozdravivši pojedinačno visoke goste: gosp. Šeksa potpredsjednika Sabora, gosp. Vučića župana Karlovačke županije, gradonačelnika gosp. Magdića sa zamjenicima, članove Gradskog vijeća, pripadnike Hrvatske vojske, policije, pripadnike crkvenih vlasti katoličke i pravoslavne crkve i sve ostale nazočne na Svečanoj sjednici.
 
Svečanu sjednicu uveličalo je Hrvatsko pjevačko društvo "Klek" Ogulin, na počeku izvevši himnu i kasnije tokom Sjednice  s nekoliko  domoljubnih i domaćih skladbi.

 

Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Ogulina i blagdana Uzvišenja Župe Sv. Križa
Svečana sjednica Gradskog vijeća povodom
Dana Grada Ogulina i blagdana Uzvišenja Župe Sv. Križa

 

 Na 3. sjednici Gradskog vijeća Grada Ogulina održanoj 4. rujna 2009. na temelju članka 10. Odluke o dodjeli javnih priznanja Grada Ogulina i članka 23. Statuta Grada Ogulina Gradsko vijeće donijelo je Odluku o dodjeli Priznanja Grada Ogulina za životno djelo Marijanu Kurelcu i Priznanje za stvaralački rad Prvoj osnovnoj školi Ogulin. Priznanja su uručena gosp. Marijanu Kurelcu i ravnatelju Prve osnovne škole Ogulin gosp. Zvonku Ranogajcu.
 

 
Marijan Kurelac rođen je u Ogulinu 1951. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu i stekao zvanje vozač- mehaničar. Zapošljava se u policiji,  a od 1986. godine u DVD-u Ogulin.Prvi susret s vatrogastvom bio je sa 11 godina kada je s ocem Jurom, također vatrogascem, dolazio u DVD i učlanio se u mladež DVD-a Ogulin. Od 1996. godine zaposlen je u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Ogulin,   2000. je imenovan zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe, zapovjednikom Vatrogasne zajednice Grada Ogulina, a 2009. zamjenikom zapovjednika Vatrogasne zajednice Karlovačke županije.

Kao mladi vatrogasac se školovao i  položio   sve vatrogasne tečajeve i stekao čin vatrogasnog časnika I. klase,  uključuje se  u sva natjecanja, a već 1966. godine osvaja srebrnu medalju na Vatrogasnoj olimpijadi u Karlovcu.

Kao zapovjednik operativne jedinice DVD-a sudjeluje u gotovo svim  intervencijama gašenja požara, spašavanju ljudi i imovine. Posebno se istakao u Domovinskom ratu kada je organizirao operativnu jedinicu za ratno djelovanje, uključio se dragovoljno u Hrvatsku vojsku te je od 1991. - 1995. sudionik rata. Nositelj je Spomenice Domovinskog rata i odličja Oluja 95.

Za svoj rad i zasluge u vatrogastvu  dobio je mnoga priznanja : zlatnu, srebrnu i brončanu vatrogasnu medalju, medalju rada, medalju zasluge za narod, medalju za posebne zasluge, zlatnu plaketu Vatrogasne zajednice Hrvatske i mnoga druga.
 
Posebno se ističe kao predavač za zvanje vatrogasac i vatrogasni dočasnik u radu s mladim vatrogascima, kojima pomaže svojim znanjem i iskustvom u stjecanju znanja, daljnjem školovanju i usavršavanju.

Nezaobilazan je njegov doprinos i u Puhačkom orkestru DVD-a Ogulin čiji je aktivni član od 1965. godine.

I danas je Marijan Kurelac okosnica Vatrogasne zajednice Grada Ogulina u povezivanju vatrogasnih društava Grada Ogulina, drugih  općina i gradova, u organiziranju vatrogasnih natjecanja, nabavi vatrogasne opreme, a posebno u humanom odnosu prema svim  ljudima.      

 

 
Grad Ogulin dodjeljuje priznanje za stvaralački rad Prvoj osnovnoj školi Ogulin za dugogodišnji rad i postignuća u odgoju i obrazovanju.

Prva osnovna škola u Ogulinu u okviru osnovnog školstva u gradu Ogulinu postoji već 243. godine  i bez obzira koje ime nosila kroz to dugo razdoblje živjela je sa svojim gradom i njegovim građanima. Uključivala se u sve pore njegovog života.

Mnoge generacije učenika oplemenjene znanjem i životnim mudrostima dobivenim od svojih učitelja postali su profesori, liječnici, inženjeri, radnici... a prije svega čestiti ljudi, koji su bili i bit će bogatstvo i ponos našega grada i domovine.

I danas svojim sudjelovanjem  na svim manifestacijama živi i usko surađuje sa svim segmentima Grada : od Festivala bajki i Adventa u Ogulinu do programa vezanih za župu Sv. Križa.

Koliko je odgoj i obrazovanje na zavidnom nivou u ovoj školi, pokazuju uspjesi učenika i nastavnika na raznim natjecanjima.

Na smotri LIDRANO  škola je proglašena  najlidranskijom školom u Županiji jer učenici sudjeluju gotovo u svim područjima natjecanja  i postižu zapažene rezultate.

Tako već 50 godina konkuriraju  drugim školama  s učeničkim listom Klek, stvaraju radio emisije, pišu novinarske reportaže, a u dramsko scenskom stvaralaštvu su među prvima.

Da su učenici škole  sposobni i vrijedni dokazuju matematičari koji   već tradicionalno sudjeluju na državnim natjecanjima i postižu neko od prva tri mjesta, a biolozi rezultatima na natjecanjima i eko kvizu  Lijepa naša.

U likovnom stvaralaštvu učenici su svojim radovima bili zapaženi  na Državnoj smotri LIK, a na državnom natjecanju iz tehničke kulture postigli odlične rezultate, te u okviru  programa Sigurno u prometu osposobljavaju se za upravljanje biciklom.

Da se posvećuje pažnja tjelesnom zdravlju dokazuju mnogi športaši Škole i njihovi rezultati na državnom natjecanju iz nogometa i rukometa, a posebno gimnastike i gdje osvajaju prva mjesta.

Često puta su se učenici i učitelji iskazali i u humanitarnom radu. Njegujući ljubav i prijateljstvo,  humanitarnim akcijama pomažu učenicima  slabijeg imovnog stanja, darujući poklone za Božić i  vodeći brigu o učenicima sa posebnim potrebama. Tako su učenici sa svojim učiteljem  humanitarnim radom i uz pomoć  Grada pribavili laptop sa zvučnim efektima za slijepog učenika, te prikupili sredstva za pomoć u liječenju bolesnih prijatelja.

Da bi se postizali tako dobri rezultati potrebne su dobre i sposobne ruke koje će voditi učenike do uspjeha. To su nastavničke ruke koje permanentno rade na vlastitom usavršavanju.

Za postignute rezultate u radu s učenicima dvije su učiteljice promovirane u zvanje mentora. Isto tako su za postignute rezultate u radu dvije učiteljice dobile županijsko priznanje za životno djelo.

I uspjesi učenika i uspjesi nastavnika, sve je to uspjeh Prve osnovne škole koja zaslužuje priznanje Grada za svoj rad i postignuća koja se prepoznaju diljem Grada, Županije i Domovine.
              

Prof. Ivan Puškarić Studio

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik