Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Ogulinske mažoretkinje sudjelovale na Novogodišnjoj paradi u Rimu

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Znate kako se kaže: „Svi putevi vode u Rim!”

No ovaj, koji je odveo mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulina u Rim je sudjelovanje na New Year Rome Parade 2019. tj. Novogodišnjoj paradi mažoretkinja i limene glazbe 2019.



Mažoretkinje juniorskog sastava, predvođene trenericom Marijom Ceranić i predsjednicom Ljiljanom Kaurić, otputovale su 29. prosinca 2018. prema Italiji, zajedno sa mažoretinjama otoka Krka te su bile jedine predstavnice Republike Hrvatske. Osim naših djevojaka u paradi su sudjelovali brojni mažoret timovi i orkestri iz Europe i Amerike. Bilo je tu i skupina djevojaka cheerleadersica, raznih artista na špulama, trampoliera i drugih zabavljača.

Ruta Parade dugačka 10 kilometara, započela je od Piazze del Popolo, gdje se okupilo preko 1500 sudionika u 30 grupa. Svaka grupa dobila je svoj broj kojim je započeo defile ulicama i trgovima. Mi smo bili 18. po redu. Bilo je veliko uzbuđenje čuti preko razglasa najavu naših djevojaka te na velikom videozidu pratiti slijed fotografija sa našim mažoretinjama. Naše djevojke, predvođene državnom i gradskom zastavom, ponosno su i dostojanstveno defilirale zadanom rutom: od  Via del Corso, Via dei Condoti, Piazze del Spagna, Via del Babuino, Via di Ripetta, Piazze Augusto Imperatore.....pa sve natrag opet do Piazze del Popolo.

Cijelom rutom srdačno su pozdravljane na mnogim svjetskim jezicima, uslikane bezbroj puta što od same publike, a sve je popraćeno sa nekoliko televizijskih kamera.

Iako nije bilo lako tri sata defilirati i raditi sa štapom, osmijeh i vedar duh nije napuštao naše mažoretinje koje su ponosno stupale i pozdravljale mnoštvo na ulicama.

Djevojke je pratilo sjajnih 126 muzičara, članova talijanskog orkestra Associazione Filarmonica Vejanese.

Dolazak na čuvenu Piazzu del Spagna ostavio je poseban utisak na djevojke kada je sa Španjolskih stepenica više desetaka tisuća ljudi gromoglasnim pljeskom pozdravilo djevojke.

Završetak rute dozvolio je našim mažoretkinjama nastup od 2 minute koje su djevojke iskoristile u potpunosti. Svoju koreografiju izvele su pred mnogobrojnim novinarima i tv-e kućama sa zahvalom organizatora i pozivom za sudjelovanjem na idućoj paradi u Londonu 2020.

No u Rim nismo došli samo na paradu, iskoristili smo ovaj poziv i za razgled samog grada. Prvi dan putovanja protekao je u razgledavanju Firenze. Uz stručnog vodiča, gospođu Dragu Dimitrijević, koja živi u tom gradu dugi niz godina. Upoznati smo sa poviješću te sa brojnim gradskim spomenicima, mostovima, trgovima, a posebice sa  čuvenom i poznatom katedralom.
Dolaskom u Rim nastavljeno je razgledavanje grada u svoj njegovoj ljepoti i bogatoj povijesti. Uz prekrasno vrijeme nije nam bilo teško po cijele dane obilaziti znamenitosti: poznati amfiteatar Coloseum, Pantheon - hram svih bogova, Španjolske stepenice,  Fontanu di Trevi (i naše mažoretkinje su bacale novčić što znači da se ponovno vraćamo u Rim!),  Rimski Forum, Piazzu Navona, Piazzu Venezia, Piazzu del Popolo, stare trgove i uličice, a neizostavno je bilo i shoppingiranje te kupovanje suvenira i dragih uspomena sa ovog putovanja.
Posebno nas je očarao dolazak u Vatikan, na Trg svetog Petra te posjeta Bazilici i Sikstinskoj kapeli. Dvosatno čekanje u redu iskoristili smo za fotografiranje, pisanje razglednica i uživanju u veličanstvenom razgledavanju samog trga.

Svako putovanje je jedna uspomena i iskustvo koje nam ostaje za cijeli život, a mažoretkinjama će ovo putovanje ostati u pamćenju i po novostečenom prijateljstvu s cheerleadersicama iz Kalifornije pa ne moramo biti iznenađeni ako u budućnosti vidimo Amerikanke u našem gradu ili mi otputujemo preko bare.

Smještaj sa prehranom imali smo u rimskom Domu hrvatskih hodočasnika „Dr. Ivan Merz”. Zahvaljujemo se ljubaznim domaćinima na toplom dočeku te boravku u njihovoj kući, na pomoći oko prijevoza te organizaciji dočeka nove godine.

Mažoretkinje Društva Naša djeca Ogulin ovim putem žele se zahvaliti svojim sponzorima na pomoći u realizaciji ovog putovanja: tvrtkama Midax d.o.o. Ogulin, KA-3 d.o.o. Karlovac, Mitrop d.o.o. Ogulin te obrtnicima Mariju Matijašiću, Hrvoju Domitroviću i Draženu Vučiću i članovima Društva. Posebno se zahvaljujemo i roditeljima mažoretkinja koji su prepoznali trud i rad mažoretinja i njihovih trenerica te su nagradili svoju djecu ovim putovanjem.

I povratkom kući, 3. siječnja ove godine, zatekli smo pozive za gostovanjima u Ohridu i Barceloni, ali sada je najvažnije da djevojke krenu sa redovitim treninzima i pripremama za nadolazeće državno prvenstvo mažoretkinje koje se održava sredinom svibnja u Novalji.


Ljiljana Kaurić, predsjednica DND Ogulin

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik