Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Ponovno zasjedao Stožer civilne zaštite Grada Ogulina

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

U prostorijama HGSS-a Stanice Ogulin, danas je zasjedao Stožer civilne zaštite sazvan zbog analize stanja na terenu oko poteškoće sa snijegom i preventivnih aktivnosti u svezi poplave koja bi mogla ponovno ugroziti Ogulin dolaskom toplijeg vremena i otapanja snijega.

Na sastanku Stožera su bili nazočni, pored članova Stožera i dužnosnika Grada Ogulina, župan Damir Jelić, načelnik Stožera civilne zaštite Karlovačke županije Ivan Uđbinac, zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Goran Franković, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davorin Piha i Biljana Željeznjak voditeljica Ispostave HV Karlovac, Milan Sabljak direktor HEP –HE Gojak Ogulin i Josip Stipetić voditelj u HEP-ODS Ogulin.

Prema izvješćima svih žurnih službi stanje na terenu je normalizirano i nema većih poteškoće. Jedino je odvoz smeća  još uvijek otežan i to na okolnom ogulinskom području. Prema izvješću direktora gradske tvrtke Vodovoda i kanalizacije voda za piće na izvorištu Zdiška u Turkovićima je ponovno zagađena, te je bilo potrebno to područje opskrbiti pitkom vodom sa izvorišta Zagorske Mrežnice. O normalizaciji opskrbe pitkom vodom, građani će biti obaviješteni putem medija.

Veću pažnju nazočni su posvetili planiranju preventivnih aktivnosti  u slučaju poplave. Članovi HGSS-a Stanice Ogulin, predočili su kartu prošlogodišnje poplave. Važno je preventivno poduzeti sve moguće mjere kako bi se ublažila eventualna poplava. Tako Hrvatske vode predlažu postavljanje box barijera , a HEP HE –Gojak već je počeo sa predradnjama tako što će sve akumulacije biti na minimalnom nivou kako bi prihvatile eventualni vodni val. Očišćeno je korito Mrežnice zbog bolje protočnosti, a preventivno će se puštati voda prema Đulinom ponoru kako bi se već sada pomalo topio snijeg.

Pijesak i vreće su spremni, treba dopremiti punilicu pijeska, te očistiti prometnicu kroz Ulicu Zagrad i od mosta do Plodina zbog preusmjeravanja prometa, ako dođe do plavljenja ceste D42.

Na kraju sjednice je donesen zaključak :

Prvotni  prijedlog Hrvatskih voda, primjena box barijera, odgodit će se do nakon topljenja snijega kada će biti moguće visinski snimi teren kako bi se izradila stručna procjena i sagledao utjecaj barijera na način plavljenje područja grada Ogulina. U trenutnim uvjetima izvedba ovih barijera je otežana, a obzirom na nanose snijega i izmijenjene tokove voda posljedice njihove izvedbe nisu u dovoljnoj mjeri predvidive. 

Kao alternativnu preventivnu mjeru zaštite od poplave Hrvatske vode će osigurati 2 kombinirke, 2 utovarivača i 4 kamiona za čišćenje snijega i ključnih lokacija kako bi se uklonile snježne barijere i omogućio protok vode do prirodnih recipijenata i akumulacija.

Grad Ogulin će pripremiti karte područja grada Ogulina s označenim kritičnim lokacijama koje treba očistiti. Dodatne lokacije, koje će biti potrebno očistiti, utvrdit će se naknadno na terenu.

Karmela Matić

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik