Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Edukativna radionica o interpretaciji baštine

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Od 31. ožujka do 2. travnja 2017. godine u Ogulinu u hotelu Frankopan održat će se edukativna radionica o interpretaciji baštine koju organiziraju Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke, Hrvatska udruga za interpretaciju baštine i tvrtka Muze d.o.o. uz potporu Ministarstva kulture.

Ima li boljeg mjesta za održavanje radionice o interpretaciji kulturne i prirodne baštine od Ogulina – grada koji je zahvaljujući činjenici da je Ivana Brlić-Mažuranić pronašla inspiraciju za pisanje glasovitih "Priča iz davnine" upravo u čudnovatom krajoliku svog rodnog Ogulina, postao europski zavičaj bajke?

Edukativna radionica o interpretaciji baštine namijenjena je turističkim vodičima, muzeolozima, kustosima, čuvarima prirode, voditeljima turističkih zajednica, voditeljima turističkih agencija, djelatnicima interpretacijskih centara i svima koji žele razvijati izvrsnost i učinkovitost u interpretaciji hrvatske prirodne i kulturne baštine.

Cilj radionice je profesionalizacija i razvoj struke, i to na dvostruki način. U teorijskom dijelu vrhunski predavači i stručnjaci iz područja interpretacije baštine, interpretacijskog planiranja i kulturnog turizma govorit će o definiranju interpretacije baštine, njenim glavnim načelima, ulozi i značaju u kulturnom, gospodarskom i sociološkom razvoju zajednice. 

U praktičnom dijelu sudionici će se zorno osvjedočiti kako interpretacija nipošto nije šturo iznošenje faktografije, nego prije svega zanosna i intrigantna igra bezbrojnim baštinskim značenjima. Kako bi se tome osvjedočili, u sklopu programa sudionici će posjetiti Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke, kao dobar primjer iz prakse interpretacije baštine. Centar je i glavni domaćin radionice, koji će sa svojim timom, kojeg predvodi ravnateljica gđa. Ankica Puškarić, u bajkovitom Ogulinu, zavičaju bajke, za ovu prigodu ugostiti više od 40 sudionika, predavača i voditelja radionica.

Predavači na radionici vrhunski su stručnjaci iz područja interpretacije baštine i interpretacijskog planiranja, muzeologije i kulturnog turizma: predsjednik i suosnivač Hrvatske udruge za interpretaciju baštine, prof. dr. sc. Darko Babić, potpredsjednica i suosnivačica Hrvatske udruge za interpretaciju baštine i direktorica u Muze d.o.o. savjetovanje i upravljanje u kulturi i turizmu, Dragana Lucija Ratković Aydemir, potpredsjednica i suosnivačica Hrvatske udruge za interpretaciju baštine mr. sc. Vlasta Klarić, glavni direktor Interpret Europe, ThorstenLudwig, te interpretatorica baštine i vlasnica Secret Zagreb, Iva Silla.

 

Program radionice >>>>

 

 

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

 

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik