Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
eTwinning projekt: Stanovništvo mojega kraja „The population of my region“

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

eTwinning projekt: Stanovništvo mojega kraja „The population of my region“Tijekom mjeseca studenoga 2015. godine učenici 3. c razreda Gimnazije Bernardina Frankopana Ogulin, zanimanja ekonomist i profesor Statistike Branko Rumenović osmislili su i pokrenuli projekt pod nazivom „The population of my region“. 

Projekt je službeno započeo 1. prosinca 2015. godine, a u njemu osim učenika i nastavnika Gimnazije Bernardina Frankopana iz Ogulina sudjeluje i nekoliko škola iz Hrvatske i Europe. Riječ je o Projektu koji se odvija putem interneta, odnosno preko portala eTwinning.

eTwinning portal besplatna je i sigurna platforma za povezivanje učitelja, razvoj suradničkih projekata i dijeljenje ideja u Europi. Ukratko se može reći da je eTwinning zajednica škola u Europi.

Nositelji su Projekta profesor Branko Rumenović, koji je i osmislio Projekt, i profesorica Romunė Juknelienė koja je partnerica na europskoj razini. Ostali su partneri iz Hrvatske uključeni u Projekt: Manuela Mihaljević Sabljak iz Gimnazije Bernardina Frankopana Ogulin, Bojan Grba iz Srednje škole Slunj te Sanda Duk iz Ekonomske i upravne škole Osijek. Profesori partneri iz Europe koji rade na Projektu su: Dilara Kurt iz Turske te Carcel Ana Maria iz Rumunjske. U Projekt su se uključili i drugi profesori iz Litve, Turske i ostalih zemalja koji na svoj način daju podršku Projektu.

eTwinning projekt: Stanovništvo mojega kraja „The population of my region“
Ogulin team

Opis i radni postupak Projekta:

Ovim Projektom želi se potaknuti učenike na istraživanje povijesti svojega kraja, prije svega broja stanovnika. U Projektu će se dati statistički podaci o broju stanovnika svojega kraja tabelarnim i grafičkim prikazivanje podataka. Isto tako, dat će se pregled aktivnosti stanovništva. Na samom kraju izradit će se nekoliko papirnatih stanovnika koji će otputovati u mjesto iz kojeg dolaze škole partneri. Radni su jezici projekta hrvatski jezik i engleski jezik. Projekt je namijenjen učenicima od 12 do 18 godina.

Projekt traje četiri mjeseca. Prvi mjesec služi za predstavljanje i upoznavanje sudionika Projekta te za istraživanje povijesnih i geografskih karakteristika svojega mjesta. Nakon što se provede istraživanje slijedi izrada prezentacije i postavljanje na platformu eTwinninga.

eTwinning projekt: Stanovništvo mojega kraja „The population of my region“U drugom mjesecu učenici provode istraživanje o broju stanovnika u svojemu mjestu. Za istraživanje koriste literaturu, internet te mrežne stranice Državnog zavoda za statistiku. Nakon istraživanja, učenici prikazuju podatke pomoću tabela te grafičkih prikaza. Na kraju se rezultati prezentiraju ostalim sudionicima pomoću eTwinning platforme.

U trećem mjesecu učenici provode istraživanje čime su se ljudi bavili u povijesti i čime se danas bave. U ovom dijelu učenici koriste literaturu dostupnu u školskoj i gradskoj knjižnici. Učenici traže i stare fotografije stanovnika svojega kraja te izrađuju prezentaciju i video uradak koji prezentiraju ostalim sudionicima Projekta. U ovom mjesecu slijedi i izrada nekoliko figurica stanovnika koji će putovati Europom.

U četvrtom mjesecu slijedi razmjena stanovnika, izrada video isječka o putovanju stanovnika te završetak Projekta.

Ciljevi Projekta:

•    naučiti komunicirati sa svojim kolegama na način da slušaju jedni druge i prihvaćaju različito mišljenje te razvijaju kritičko mišljenje
•    uvježbati javni nastup
•    približiti učenicima statističke podatke
•    potaknuti učenike na istraživanje o povijesti, broju stanovnika te o aktivnosti stanovnika svojega kraja
•    promovirati statistiku u svakodnevnom životu
•    prezentirati prikupljene podatke
•    naučiti tabelarno i grafički prikazivati podatke vezane uz stanovništvo
•    izraditi nekoliko figurica stanovnika


eTwinning projekt: Stanovništvo mojega kraja „The population of my region“
Litva team

Očekivani rezultati

Materijali koji nastanu u ovom Projektu bit će objavljeni na mrežnim stranicama Projekta i Škole: oni će poslužiti kao motivacija ostalim partnerima i učenicima za korištenje raznih web alata u nastavi. Učenici i nastavnici uživat će u pozitivnom radnom okruženju i razmjeni informacija i iskustava, izrađivat će se Powerpoint prezentacije te video uradci, razvijati će se međukulturalna komunikacija, upoznavat će se kultura drugih naroda te će se stvoriti virtualno okruženje u kojem će učenici i nastavnici imati priliku upoznati se i povezati.

eTwinning projekt: Stanovništvo mojega kraja „The population of my region“
Slunj team

Trenutno je Projekt pri kraju druge faze i već se vidi oduševljenje učenika i nastavnika razmjenom informacija. Učenici 3. c razreda Gimnazije Bernardina Frankopana imali su priliku preko dva video isječka upoznati grad Marijampolė iz Litve te grad Izmir iz Turske. Učenici su pogledali i prezentaciju grada Slunja te prezentaciju koju je napravio Rumunjski tim. Isto tako preko foruma, projektnog dnevnika i chata na „eTwinningu“ komuniciraju s učenicima koji su uključeni u Projekt. Za potrebe Projekta izrađen je i logo. Učenici iz Ogulina izradili su i dvije Powerpoint prezentacije o Ogulinu i božićne čestitke koje su poslali svojim kolegama iz Europe. Slanjem brojnih fotografija, učenici su na najbolji način prezentirali Školu i Ogulin europskim gradovima. Trenutno je u izradi i video isječak na temu grada Ogulina, a  pri kraju je istraživanje o broju stanovnika ogulinskog kraja u povijesti.

Učenici 3. c razreda Gimnazije Bernardina Frankopana koji sudjeluju u Projektu su: Marino Boban, Nikolina Cvetković, Valentina Despot, Antonio Drašković, Patrik Kaldi, Ana-Marija Kiš, Andreja Kurelac, Danijela Mrgan, Dora Porubić, Mihael Porubić, Annamaria Prpić, Ivana Rendulić, Petra Višić, Petra Salopek, Josip Vučić, Katarina Vuković.

U nastavku Projekta očekuje nas još mnogo zanimljivih informacija o stanovnicima navedenih mjesta. Učenici iz Ogulina rade na tome da svoje mjesto i stanovnike prezentiraju na najbolji mogući način ostalim kolegama iz Europe.

Branko Rumenović, univ. spec. oec.

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik