Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
17. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

17. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

Sjednica Gradskog vijeća održana 18.12.2015. započela je minutom tišine za preminulog predsjednika emeritusa Hrvatske bratske zajednice u Americi Bernarda M. Luketicha, potom usvajanjem zapisnika sa prethodne sjednice i dnevnoga reda. Predsjednik Gradskog vijeća Milan Sabljak predložio je izmjene dnevnog reda koje su se odnosile na skidanje aktualnog sata, što je uobičajeno u predblagdansko vrijeme. Skidanjem aktualnog sata sjednica je imala 16. točaka dnevnoga reda.

Na kraju svake godine potrebno je uskladiti prihode i rashode za proteklu godinu, pa je tako 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina održana je u znaku rebalansa Proračuna za 2015. godinu. Proračun za 2015. godinu je u odnosu na postojeći smanjen za 1.350.000,00 kuna iz razloga što su izostala sredstva ŽUC-a od 900.000,00 kuna za rekonstrukciju Bukovničke ceste i smanjenja prihoda od poreza i prireza na dohodak u visini od 1.200.000,00 kuna, koji se odnose na povrat poreza po godišnjim prijavama građana koje je do sada vraćala država, a sada je u obvezi Grad. Pored smanjenja došlo je i do povećanja prihoda od komunalne naknade, šumskog doprinosa i prihoda od prodaje građevinskog zemljišta. Rebalans proračuna oporbeni vijećnici SDP- a nisu podržali.

Uz izmjene i dopune Proračuna idu i izmjene svih pratećih programa: program potpore poljoprivredi i ruralnom razvoju koje je doživjelo već treće izmjene od 2013. godine, kao i program potpore poduzetništvu i socijalni program, oporbeni vijećnici SDP-a također nisu podržali ili su bili suzdržani. Program javnih potreba u kulturi, športu, program utroška šumskog doprinosa, održavanja i gradnje komunalne infrastrukture, te program korištenja sredstava legalizacije objekata doneseni su jednoglasno.

Donesena je odluka o prihvatu ponude trgovačkog društva Otočki vrtovi d.o.o. za osnivanje prava građenja u Poduzetničkoj zoni što je dobar znak koji pokazuje da dolaze investitori, da se gradi i da će biti novih radnih mjesta.

Temeljem Zakona o sustavu civilne zaštite, jedinice lokalne samouprave, u postupku donošenja proračuna, obvezne su usvojiti Godišnju analizu stanja sustava zaštite i spašavanja i Godišnji plan razvoja civilne zaštite sa financijskim učincima za trogodišnje razdoblje. Uz analizu stanja i plana razvoja civilne zaštite donošene se i Smjernice za organizaciju i razvoj sustava civilne zaštite na području grada Ogulina za 2016. i 2017. godinu.

Izmjenom koeficijenata za obračun plaća službenika i namještenika u gradskoj upravi i izvješćem o analizi prispjelih inicijativa za izmjenama prostornog plana uređenja Grada Ogulina, utrošenim sredstvima proračunske zalihe za studeni 2015. godine, završila je 17. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina. Sve navedene odluke podržali su svi vijećnici Gradskog vijeća.

Na kraju sjednice gradonačelnik i predsjednik Gradskog vijeća uz kratko čašćenje i poklone zahvalili su svim vijećnicima na dobroj i konstruktivnoj suradnji i zaželjeli blagoslovljen Božić i uspješnu i sretnu novu 2016. godinu.

 

Karmela Matić


Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik