Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Izgubljeni anđeo Svetog Nikole

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Izgubljeni anđeo Svetog Nikole
Osnovna škola Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin je ove godine bila nositelj programa za blagdan Sv. Nikole u okviru manifestacije Advent u Ogulinu.

Predstavu „Izgubljeni anđeo sv. Nikole“ izveli su učenici 4. r. PŠ Kučinići u petak, 4. prosinca 2015. g.u Školskoj, sportskoj dvorani pri OŠ Ivane Brlić – Mažuranić u režiji Ljubice Kučinić, učiteljice i voditeljice PŠ Kučinići. Predstava je prikazana u tri termina: u 10, 30 sati za 80 – tero djece Dječjeg vrtića Bistrac Ogulin, u 13, 30 sati za oko 200 učenika 1. – 4. r. Prve osnovne škole Ogulin, u 14, 30 sati za 180 učenika 1. – 4. r. OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin i za 60 učenika OŠ Petar Zrinski iz Zagreba koji su toga dana bili u posjetu Ogulinu i Ivaninoj kući bajke.

 

 

Dolazak sv. Nikole sva djeca s nestrpljenjem očekuju. Tako i u predstavi „Izgubljeni anđeo sv. Nikole“ skupina djece s nestrpljenjem čeka dolazak sv. Nikole kojega nema, pa nema. Pripremila su mu poklone kako bi mu zahvalila na dobroti koju svake godine iskazuje prema njima, djeci. Tada među djecu dolazi Anđeo sv. Nikole koji je žalostan jer se izgubio. Na putovanju, u jednome gradu, Anđeo je vidio jednog dječaka koji je neoprezno prelazio ulicu. Prijetila mu je velika opasnost da ga pregazi automobil. Anđeo je raširio svoja krila i pohitio da spasi dječaka. Dok je spašavao dječaka, biskup Nikola i drugi anđeo nastavili su svoj put. Nisu uočili dječakovu opasnost pa tako ni da je Anđeo nestao. Dok je Anđeo s dječakom izbjegao nesreću, biskup Nikola i drugi anđeo otišli su daleko. Anđeo ih nije mogao stići te se izgubio i lutajući je stigao djeci. Djeca su sretna što je Anđeo s njima jer su učila na vjeronauku da su anđeli - čuvari djece. Žele nazvati mobitelom sv. Nikolu, a budući da je Anđeo sada s njima, djeca su sigurna da će i sv. Nikola doći k njima. U to dolazi sv. Nikola koji pohvaljuje djecu što su primila njegovog Anđela. Sveti Nikola objašnjava djeci da se do njegovog mobitela ne dolazi brojevima, već srcem i dobrim djelima, da čine ono što oni žele da drugi njima učini i da nadasve, ljube Boga svim srcem. Sveti Nikola nagrađuje dobrotu djece poklonima, pjesmom i plesom kojima se svi vesele.

Svetog Nikolu danas znamo kao zaštitnika pomoraca, djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, zatvorenika, trgovaca i putnika, male djece, a sve Nikoline, Nikole, i Nike taj dan slave imendan. Učenici 1. – 4. R. OŠ Ivane Brlić – Mažuranić dobili su od svetog Nikole poklon paketić, a učenici 5. – 8. r. čokoladu. Ovako je u veselom raspoloženju i s mnogobrojnim poklonima ispunjeno svako dječje srce i završena je još jedna priredba u OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin u okviru manifestacije Advent u Ogulinu.

Anđelka Salopek
Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik