Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Izvješće sa 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Ogulina

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Izvješće sa 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Ogulina

U velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice, 1.12.2015.  održana je 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina  s početkom u 13,00 sati.  Vijećnici su razmatrali 28 točaka dnevnog reda.

Izvješće sa 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Ogulina

Na početku sjednice prezentirana je i dana na usvajanje Gradskom vijeću Procjena  ugroženosti stanovništva, materijalnih i kulturnih dobara  i okoliša od opasnosti,  nastanka i posljedica  katastrofa i velikih nesreća za područje Grada Ogulina. Procjenu su prezentirali predstavnici izrađivača tvrtke Kontrol biro d.o.o. iz Zagreba. Potom je predstavljen i Plan gospodarenja otpadom Grada Ogulina koji je prezentirao predstavnik izrađivača tvrtke Dvokut ecro d.o.o. iz Zagreba.

 Izvješće sa 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Ogulina

Aktualni sat protekao je čitanjem odgovora  na  postavljena pitanja sa prethodnih sjednica i postavljanjem novih pitanja vijećnika  - različitih tema, na koje je odgovore davao gradonačelnik Jure Turković,  obrazlažući  i  argumentirajući svaki odgovor. Tako su se pitanja odnosila na događanja u Ogulinu prošlih dana – snimanje ljepota  grada, jezera Sabljaci, Đulinog ponora  za znanstveno istraživanje, a koje Grad nije naručio i skup speleologa koji je imao za svrhu promovirati Ogulin u speleološki centar Hrvatske, a kojeg je Grad Ogulin bio pokrovitelj.  Kroz pitanja su upućene i kritike na rad suda u Ogulinu i njegovu neefikasnost,  kao i  ne realizaciju  mjera za gospodarstvo iz Plana ukupnog razvoja Grada Ogulina. Ponovno je aktualizirana tema grijanja u Vijencu Ive Marinkovića i kritike na rad Stambeno komunalnog gospodarstva, zemljišnih knjiga koje su van snage, kružnog toka na križanju ulica Sveti Jakov – Bolnička - Nazorova, Ulica Struga od Frankopanske  do Bolničke, ugovori o prodaji nekretnina u Poduzetničkoj zoni, izgradnja restorana na jezeru Sabljaci i namjere novog vlasnika,  stanje projekta Retencije za obranu Ogulina od poplave, te o dodjeli stipendija Grada Ogulina učenicima i studentima. Posebno su se vijećnici oporbe obrušili na rad gradskih dužnosnika  i službenika, osobito zamjenika gradonačelnika, zahtijevajući njihova očitovanja  i izvješće o stanju gospodarstva koje je svake godine bilo na dnevnom redu Gradskog vijeća.

 Izvješće sa 16. sjednice Gradskog vijeća Grada Ogulina

Najvažniji dio sjednice bio je Proračun Grada Ogulina za 2016. godinu i projekcije za 2017. i 2018. godinu, kao i odluka o izvršavanju proračuna  za 2016. godinu, te svi programi koji se donose uz proračun, a to su: socijalni program, program potpora poljoprivredi, program potpora poduzetništvu, program održavanja komunalne infrastrukture, program gradnje komunalne infrastrukture, program korištenja sredstava legalizacije, program javnih potreba u kulturi, športu, program korištenja sredstava šumskog doprinosa, te novi programi, koje se prvi puta donose, utroška sredstava boravišne pristojbe i javnih potreba za obavljanje djelatnosti HGSS-a Stanice Ogulin.

Donesene su odluke  o nerazvrstanim cestama i o ugostiteljskoj djelatnosti koje su usklađene sa novim zakonima, a za koje je provedeno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću  grada  Ogulina, kako bi građani dali svoje sugestije. Na žalost nitko se od građana nije javio svojim prijedlogom ili sugestijom na ove odluke.

Važan dio donesenih odluka ticalo se javnog natječaja za prodaju nekretnina i osnivanja prava građenja na nekretninama u Poduzetničkoj zoni Ogulin, kao i prihvatu ponude tvrtke Otočki vrtovi d.o.o. Zagreb za osnivanje prava građenja u Zoni.

Nakon predstavljanja i prihvaćanja Programa rada savjeta mladih i donošenja proceduralnih zaključaka završila je 16. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina u 18,30 sati.

 Karmela Matić

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik