Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Ogulinska Gimnazija i Oš Ivane Brlić Mažuranić digitalno zrele škole

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Ogulinska Gimnazija i Oš Ivane Brlić Mažuranić digitalno zrele škole

U Dubrovniku, od 18. – 20. studenog 2015. godine održala se 17. CARNetova korisnička konferencija pod naslovom „Nove-Škole“ na kojoj su aktivno sudjelovali Anđelka Salopek, ravnateljica OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin i Danko Bertović, informatičar.

Važno je napomenuti kako je OŠ Ivane Brlić – Mažuranić jedna od 150 škola u Republici Hrvatskoj koja je odabrana u CARNetov  pilot projekt e – Škole. Pilot projekt e-Škole je prva faza u projektnom planiranju cjelokupnog projekta e-Škole. Projekt će poslužiti za testiranje organizacijskih, tehnoloških i obrazovnih pretpostavki uvođenja IKT-a u obrazovne procese pa će škole uključene u pilot projekt biti u prilici prilagoditi načine učenja i poučavanja novom informatiziranom okolišu s ciljem uporabe suvremenih metoda i alata u nastavi, kao i lakše praćenje napredovanja. Pilot projekt će se provoditi na oko 10% osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj s trajanjem od 2015. godine do 2018. godine.

 Ogulinska Gimnazija i Oš Ivane Brlić Mažuranić digitalno zrele škole


17. CARNetovu konferenciju otvorio je Vedran Mornar, ministar znanosti obrazovanja i sporta, a jedan od brojnih predavača, kako američkih izlagača, tako i hrvatskih, bio je Boris Jokić, voditelj Ekspertne skupine za reformu kurikuluma. Upoznali smo izazove novih mrežnih tehnologija, saznali smo kako izgleda pozadina naše mobilnosti i načina na koji koristimo online resurse. U digitalno zrelim školama učenici i nastavnici razvijaju digitalne kompetencije i uče kroz inovativne obrazovne metode. Velika stvar je da je uz ogulinsku OŠ Ivane Brlić – Mažuranić u pilot projekt e - Škole odabrana i ogulinska Gimnazija Bernandina Frankopana čiji su predstavnici na CARNetovoj konferenciji bili Marijana Smolčec, prof. engleskog jezika i Dragan Sabljak, prof. informatike. Marijana Smolčec, prof. engleskog jezika održala dvije radionice pod nazivom  „Kahoot i Socrative – online alati za provjeru znanja“  i  „Google+Communities – virtualni prostor za suradničko učenje.

 Ogulinska Gimnazija i Oš Ivane Brlić Mažuranić digitalno zrele škole

 Time je pokazala koje je promjene potrebno implementirati u području učenja i tehnologije u e-školama. Ove godine, projektom e-Škole, CARNet započinje sa sustavnim preoblikovanjem nastave i školskih procesa stvarajući nove, digitalno zrele škole. Temelj takve škole je digitalno kompetentan nastavnik koji pomaže razvoju kreativnog i kritičkog mišljenja kod učenika. Tehnologija je izbrisala granice u našim životima, razred je mjesto gdje se može pokazati kako suradničkim učenjem i povezivanjem stvaramo bolju sliku i razumijevanje svijeta. Internet postaje medij kroz koji gledamo svijet, u tom mediju pronađimo aplikacije, sadržaje, multimediju i druge formate i pokažimo kako ih na najbolji način primijeniti u nastavi. Tako je CARNetova korisnička konferencija - CUC postala je sastavni dio nacionalnog projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola (pilot projekt)", koji sufinancira Europska unija iz europskih strukturnih i investicijskih fondova.

 
 
Anđelka Salopek, ravnateljica OŠ Ivane Brlić – Mažuranić Ogulin
 
Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik