Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Održana 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

 Održana 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina
U Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonice 1. rujna 2015. s početkom u 17 sati, održana je 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina. Na dnevnom redu bilo je 11 točaka.
Aktualni sat započeo je čitanjem odgovora postavljenih na prethodnoj sjednici i postavljanjem pitanja vijećnika koja su uglavnom upućivana gradonačelniku i na koja je on davao odgovore, a odnosila su se na inspekcijski nadzor proračuna po prijavi građana, o nepravilnostima u upravljanju financijama, sredstvima koje je dobio Grad, Stambeno komunalno gospodarstvo i Javna vatrogasna postrojba za usluge kod snimanja filma, o cjelodnevnom boravku za učenike osnovnih škola, pitanja vezana za dobivanje međunarodnog certifikata izvornosti ogulinskog zelja, mjerama potpore Brdsko planinskim područjima, analizi plaća i isplaćenom regresu gradskih službenika, lošoj infrastrukturi u Sabljak Selu, o nedostatku poligona za vozače, nadzoru kod obnove Bukovničke ulice, te o novom zakonu o vodnim uslugama po kojem bi gradska tvrtka Vodovod i kanalizacija Ogulin potpala pod uslužno područje Karlovačke županije. U nastavku sjednice prema predviđenom dnevnom redu slijedilo je izvješće gradonačelnika Jure Turkovića o radu u periodu od siječnja do lipnja 2015. godine. U iscrpnom izvješću gradonačelnik se osvrnuo na rad svih upravnih odjela kao suportu u radu gradonačelnika, sve realizirane projekte ili one koji su u tijeku, na svoje kontakte i prisutnost  na svim događanjima  u gradu Ogulinu. Iz Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Ogulina za prvih šest mjeseci 2015. godine  kojeg je izložila pročelnica Dinka Stipetić, vidi se da je proračun dobro planiran jer polugodišnje ostvarenje prihoda  iznosi 18.173.576,26 kuna,  što čini 46,77% godišnjeg proračuna.
 Održana 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina
 
Kao i svake godine na sjednici u rujnu raspravlja se o prijedlozima za dodjelu priznanja Grada Ogulina koja će biti uručena na svečanoj sjednici povodom proslave Dana Grada. Ove godine odlučeno je da se priznanja za stvaralački rad dodjele Udruzi proizvođača i prerađivača ogulinskog kupusa Ogulin, za uspješan rad na očuvanju autohtone sorte ogulinskog zelja i Nogometnom klubu Dobra Sveti Petar, za 40 godina promicanja nogometa i športa Grada Ogulina. Na inicijativu HDZ-a Ogulin, a na prijedlog gradonačelnika donesena je odluka da se za počasnog građanina Grada Ogulina proglasi mons. dr. Mile Bogović gospićko senjski biskup za pastirsku, duhovnu i moralnu skrb za građane Grada Ogulina. Vijećnici su raspravljali i o izmjeni Odluke o plaći gradonačelnika i zamjenika, o izmjeni Odluke o uređenju prometa u koju je ugrađeno i novo kružno raskrižje na Trgu hrvatskih rodoljuba, o izmjeni Programa održavanja i gradnje komunalne infrastrukture za 2015. godinu, o prijedlogu za imenovanje sudaca porotnika za mladež Općinskog suda u Karlovcu i na kraju primili na znanje izvješće o utrošenim sredstvima proračunske zalihe za svibanj, lipanj i srpanj 2015. godine. Na kraju sjednice gradonačelnik Jure Turković pozvao je vijećnike da se uključe u proslavu Dana Grada Ogulina, osobito na svečanu sjednicu Gradskog vijeća Grada Ogulina i na procesiju i misu povodom proslavu blagdana Uzvišenja Svetoga Križa, Dana Župe Svetoga Križa Ogulin. Sjednica je kratko trajala, i u odnosu na neke prethodne, završila je u 20,46 sati.

Održana 15. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

 
Karmela Matić
Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik