Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
18. Susret Dječjih foruma Hrvatske

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova


Dječji forum ''Klek'' je aktivnost koja djeluje pri DND – a Ogulin. Dječji forum je slobodna aktivnost djece putem koje ona uče o svojim pravima i obvezama. Cilj postojanja i djelovanja DF-a jest razvijanje suradnje i prijateljstva među djecom putem aktivnosti koje pridonose upoznavanju i razumijevanju prava djeteta, spoznaji i širenju ideje mira u svijetu, odgoju za međusobno razumijevanje i suradnju te nalaženju i primjeni načina za što potpunije ostvarivanje tih spoznaja i vrijednosti u sredini u kojoj djeca žive.
Susret Dječjih foruma dio je velikog projekta Saveza Društava Naša djeca Hrvatske i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta čija je tema „Dječji forumi – prilog promicanju i ostvarivanju prava djeteta“. Cilj ovog projekta je godišnja prezentacija uzornih radionica Dječjih foruma iz gradova i općina s ciljem prenošenja znanja i aktivnosti usvojenih aktivnim sudjelovanjem u Dječjim forumima te kontinuirana edukacija o dječjim pravima.
 


Savez DND - a Hrvatske ove godine organizirao je 18. Susret Dječjih foruma Hrvatske na kojem je sudjelovalo 12 Dječjih foruma s ukupno 39 djece (od 9 do 14 godina) i 12 voditelja. Na ovogodišnjem Susretu sudjelovali su predstavnici Dječjih foruma iz: Banove Jaruge, Kutine, Lovrana, Nove Gradiške, Ogulina, Opatije, Preloga, Slatine, Tuhelja, Varaždina i Zaboka.

18. Susret Dječjih foruma Hrvatske trajao je tri dana, od 5. do 7. srpnja 2015. godine. Prvi puta održavao se u gradu Zagrebu.

U nedjelju, 5. srpnja 2015. godine prisutvovali smo otvaranju 18. Susreta DF-a Hrvatske. Predstavljali smo se i upoznavali međusobno ostale Dječje forume, djecu i voditelje. Radili smo kreativne radionice, a zatim na Info punktovima, svaki forum je prikazao materijale, projekte koje su radili kroz proteklu godinu. Nakon večere krenuli smo u vožnju turističkim vlakićem Zagrebom i šetnju gradom.

U ponedjeljak, 6. srpnja 2015. bilo nam je veoma zanimljivo igrati poučnu igru ''U potrazi za blagom – tko sve zna dječja prava''.
Igra je organizirana na način da su skupine s voditeljem uz pomoć naputaka i karte Zagreba šetali tražeći po redu: Kuću Europe u Zagrebu, Savez DND – a Hrvatske, Gradsku skupštinu grada Zagreba, Kulu Lotrščak i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta. U svakoj navedenoj instituciji dočekale su nas zaposlene stručne osobe koja su nam dale informacije o nadležnosti institucije, provele nas kroz prostor, te nam dale sitne poklone koje ćemo u novoj školskoj godini i radu DF -a pokazati svojim prijateljima koji nisu sudjelovali na ovom susretu kako bi im približili što smo sve vidjeli i naučili. Na svakom punktu dobili smo od domaćina naputak o slijedećem punktu kojeg moramo pronaći.

Zadnja stanica nam je bila Ured pravobraniteljice za djecu gdje su se okupila sva djeca iz 12 DF-a i imala zajednički sastanak s pravobraniteljicom na temu dječjih prava. Interaktivna šetnja igra ''U potrazi za blagom – tko sve zna dječja prava'', prilog je građanskom odgoju i odgoju djece za aktivno građanstvo. Nakon ručka i odmora, okupili smo se u dvorani gdje smo imali plesne i kreativne radionice. Kako nam je slijedeći dan bio predviđen odlazak u Hrvatski sabor RH, razgovarali smo također, o primjerenom odijevanju, a djeca su u zabavnoj radionici čak naučila vezati kravate. Navečer smo imali organizirani razgled grada Zagreba uz turističkog vodiča koji nas je proveo kroz grad i na zanimljiv način nam prikazao povijest grada Zagreba.

Zadnji dan našeg susreta, u utorak, 7. srpnja 2015. godine, radni dan započeo je u 9 sati. Svi smo se okupili u radnoj dvorani, te ispunili evaluacijske listiće te izradili Uspomenu na ovaj prekrasni susret. Zaputili smo se u Sabor Republike Hrvatske gdje su nam domaćini bili Odbor za obitelj, mlade i sport. Kroz stručno vodstvo, upoznali smo povijest Hrvatskog sabora te kratko prisustvovali Sjednici Hrvatskog sabora. Ugodno smo se iznenadili kad nas je pozdravio predsjednik Hrvatskog sabora, gospodin Josip Leko, a ostali sabornici nas nagradili velikim pljeskom. Učenice Ema Grubišić, Ivana Lovnički i Agata Rendulić - Matoić, sudjelovale su na 10. Sjednici djece predstavnika Dječjih foruma sa saborskim zastupnicima u Saboru RH – a. Tema njihova izlaganja bila je ''Vratimo sjaj Đulinom ponoru''. Djeca DF – a ''Klek'', žele da se Đulin ponor više ne doživljava kao kanalizacija i smetlište, već da se ponor uredi i da se očiste prilazne staze koje su prije postojale.

Iako su u ova tri dana temperature u Zagrebu bile visoke i jedva podnošljive, vratili smo se kući sretni i zadovoljni. Upoznali smo puno prijatelja i sklopili nova poznanstva, naučili vrijedne stvari koje možemo prenijeti djeci u našem gradu. I dalje ćemo nastaviti s radom i zalagati se za promicanje i ostvarivanje dječjih prava.


                                  

Voditeljica Kristina Sušanj
     
Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik