Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Osnovano DPD Sv. Petar

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Osnovano DPD Sv. Petar

U nedjelju 28. lipnja u prostorijama nogometnog kluba Dobra održana je osnivačka, a ujedno i obnoviteljska skupština Dobrotvornog podupirajućeg društva Sv. Petar koje djeluje na prostoru istoimenog Mjesnog odbora Sv. Petar- Puškarići.

Ispred inicijativnog odbora Tomislav Lipošćak je predstavio ideju o obnovi društva koja je dugo tinjala. Sv. Petar je bilo jedno od preko dvadeset sličnih društava koji su osnovani i djelovali na području Ogulina 20-ih godina prošlog stoljeća. Spomenuta društva u to su se vrijeme isticala humanitarnim i karitativnim radom. O razlozima obnove društva govorio je predsjednik MO Sv. Petar- Puškarići Mladen Dubić, a riječi podrške na početku su članovima inicijativnog odbora uputili Zvonko Trdić ispred DPD Sv. Josip iz Prapuća- Zagrada, Željko Mihalić ispred DPD Sv. Antuna iz Žegar- Podvrha kao i Mladen Petrušić ispred DPD Sv. Rok iz Lomosta. Gradonačelnik Ogulina koji je osnivačkoj skupštini nazočio uz svoje zamjenike Tonu Radočaja i Željka Stipetića je izrazio potporu osnutku društva od strane grada.

  

Ogulinski župnik i dekan preč. Robert Zubović je istaknuo da su ogulinski župnici kroz povijest podržavali osnutak spomenutih društava te s radošću blagoslivljali njihove zastave. Članovi tih društava bili su pobožni, marljivi i vrijedni katolici koji su provodili socijalni i karitativni program kao i vjerske aktivnosti. Pošto je Sv. Petar počeo kao običan ribar, a postao ribar ljudi i čvrst kao stijena predlažem da moto vašeg društva bude pitanje koje je Isus postavio Petru „Ljubiš li me“? Svjedoci smo velikih zbivanja za ovaj dio župe, preko osnivanja društva te nastupajućih blagoslova križa u Puškarićima i kapelice u središtu naselja. Sve je to odraz vaše kršćanske svijesti, zaključio je dekan Zubović čestitajući inicijatorima na osnutku DPD-a Sv. Petar. Slijedilo je donošenje odluke o osnivanju društva, donošenju statuta kao i izboru tijela društva. Za predsjednika je izabran Goran Kirasić, tajnika Tomislav Lipošćak, a ostali su članovi Upravnog odbora Tone Drašković, Marinko Puškarić Maki i Sanja Marković. U Nadzorni odbor su ušli Mladen Dubić, Jasna Turk i Marica Puškarić dok Sud časti sačinjavaju Josip Cindrić Grgo, Mario Sušanj i Krunoslav Cindrić Grof. Novoizabrani predsjednik Goran Kirasić je zahvalio na iskazanom povjerenju uz želju da ostvari sve postavljene ciljeve, a ponajprije dići proslavu Petrove na višu razinu. (ZR)

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik