Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Naj projekt DGV Hrvatske 2015. – projekti DGV Ogulin i DGV Čakovec

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Naj projekt DGV Hrvatske 2015. – projekti DGV Ogulin i DGV Čakovec
U petak i subotu, 22. i 23. svibnja 2015. u organizaciji Saveza društava Naša djeca Hrvatske i Grada domaćina Koprivnice te uz suradnju Društva Naša djeca Koprivnica održan je 11. Susret Dječjih vijeća Hrvatske. Financijski pokrovitelji Susreta su Ministarstvo socijalne politike i mladih u okviru projekta „Aktivna dječja participacija u lokalnoj zajednici – rad Dječjih vijeća“ i Grad Koprivnica, a cijeli događaj materijalno je poduprla Podravka.

Ispred DGV Ogulin u Koprivnici su na 11. susretima DGV Hrvatske sudjelovali Daliborka Šlat, predsjednica DGV Ogulin u III. Sazivu, Nadia Rupčić, član DGV Ogulin, Darija Franjković član DGV Ogulin, te Anđelka Salopek voditeljica DGV Ogulin i Ljerka Salopek Bacanović, zamjenica voditeljice DGV Ogulin.

 

Na susretu su se okupili djeca i voditelji Dječjih gradskih vijeća iz Čakovca, Kutine, Našica, Nove Gradiške, Ogulina, Opatije, Preloga, Pule, Rovinja, Tuhlja, Varaždina, Velike Gorice, Zaboka te ovogodišnji domaćini iz Koprivnice. Susret je svečano otvoren u 10 sati uz predstavljanje grada domaćina te su drage goste pozdravili dječja gradonačelnica Koprivnice, Barbara Jendrijev, predsjednica Društva Naša djeca Koprivnice, gospođa Jadranka Lakuš, zamjenica gradonačelnice Koprivnice, gospođa Melita Samoborec, i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije, gospodin Ivan Pal. Gospođa Sanja Škorić, dopredsjednica Saveza DND Hrvatske potom je dodijelila priznanja i pohvale za Naj-projekte Dječjih vijeća u 2015. Svi predstavljeni projekti bili su izuzetni te je povjerenstvu bilo iznimno teško odabrati dva najbolja projekta Dječjih vijeća. Ipak, članovi povjerenstva gospođa Sanja Škorić, dopredsjednica Saveza DND Hrvatske, Barbara Jendrijev, dječja gradonačelnica Koprivnice, i Franceska Renner, članica DGV Opatija, najboljim su proglasili projekte (od ukupno 12 prijavljenih) Dječjeg vijeća Čakovca „I životinje su moji prijatelji“ i projekt Dječjeg vijeća Ogulin „Borbom protiv siromaštva i socijalne isključenosti za dječja prava“. Te su projekte zainteresiranoj publici predstavili sami dječji vijećnici Čakovca i Ogulina.

Nakon pozdravnih riječi i nastupa uslijedio je posjet Podravkinom Muzeju prehrane gdje su vijećnici i voditelji imali priliku povijest prehrambene industrije u Koprivnici, vidjeti originalne strojeve i staru proizvodnu ambalažu. Uslijedio je odlazak na imanje Sunčano selo u mjestu Jagnjedovec gdje su djeca imala prilike uživati na pravom starinskom imanju i u pravoj domaćoj kuhinji. Poslije ručka valjalo se i odmoriti kako bi se prikupila snaga za postavljanje izložbe na Malom sajmu Dječjim vijeća. Tu je došla do izražaja sva kreativnost i marljivost članova Dječjih vijeća i njihovih voditelja.

Gospodin Zvjezdan Draganić održao je glazbenu radionicu na kojoj su vijećnici mogli upoznati stara tradicijska glazbala i izraditi piske za tradicijske puhačke instrumente. Par odvažnijih vijećnika je i zasviralo na dudama i dvojnicama. Bilo je zanimljivo čuti od kojih se sve materijala izrađivalo instrumente u našim krajevima i informirati se o povijesti starih glazbala. Gospođa Iva Ostriž održala je radionicu igara i uljepšala nam kišno poslijepodne.

Drugi dan 11. susreta DGV Hrvatske, u subotu 23. svibnja Ogulinci nisu sudjelovali zbog ranije dogovorenih obaveza, a tada su održane radionice: lutkarska radionica pod vodstvom gospođe Tigrene Csik, kulinarska radionica zdrave prehrane voditeljice Zorke Valentić i likovno-kreativna radionica voditeljice Anice Desnice. Vijećnici su izradili vlastite lutke koje su progovorile o dječjim pravima.

S ovog Susreta otišli smo bogatiji za puno novih prijatelja i za nove spoznaje. Zahvaljujemo Gradu Koprivnici, članovima i članicama Društva Naša djeca Koprivnice, svim stručnim suradnicima Grada, svim voditeljima radionica s djecom, svim vrijednim izvođačima i njihovim mentorima u programu otvaranja Susreta, osoblju i domaćinima u Sunčanom selu-Jagnjedovec, osoblju Pansiona Tara, svim voditeljima i dječjim vijećnicima na ugodnom druženju te Podravci iz Koprivnice.

Nadamo se da ćemo dogodine s projektom „Oživimo jedno igralište za buduće klizalište“ također osvojiti prestižan naslov Naj projekt DGV kako bi grad Ogulin bio „grad po mjeri djece“.


 Anđelka Salopek, voditeljica DGV Ogulin

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik