Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Ogulinci u Banja Luci

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Ogulinci u Banja Luci

Zamjenik Gradonačelnika Grada Ogulina Željko Stipetić, predsjednik Županijske skupštine Željko Bokulić, župnik ogulinski velečasni Robert Zubović, pop Ante Luketić iz Oštarija, protojerej Milan Simić iz Ogulina, predstavnici Radio Ogulina i simpatizeri kluba ispratili su vozače i pratnju na drugu dionicu Biciklijade Sv. Ivana Pavla II prema Bihaću.

Uručivši poklone za biskupa Komaricu i pisma podrške, poželjeli su sretan put biciklistima. Preko Kamenice i Slunja do Rakovice. Javljamo se uživo u program Radio Ogulina. Odmor i nastavak prema Bihaću. Kilometar po kilometar, tisuće okretaja pedala i stižemo u Bihać. Prima nas don Slavko Grgić, ravnatelj Katoličkog školskog centra. Vodimo ugodni razgovor kao da se poznajemo godinama. Odmor, spavanje i doručak. Krećemo prema Prijedoru. Vožnja prekrasnom dolinom Une. U Prijedoru nas prima vlč. Marko Vidović. Koja je to dobričina od čovjeka. Susrećemo se s vozačima iz Marije Bistrice i Zagreba. Opet odmor, spavanje, doručak, blagoslov za put i nestrpljivi krećemo prema Banja Luci. Darko Magdić se ne predaje. Vozi malo naprijed – malo otraga. Moralna podrška i savjetnik u vožnji mu je Irvin Filipović, sin dr. Filipovića i jedno vrijeme ogulinski učenik. Vozi uz Darka kilometrima i ne pomišlja voziti naprijed. Opet se javljamo u program Radio Ogulina. Stižemo pred Banja Luku, formiramo kolonu i vozimo u narančastim dresovima i prslucima prema novoj katedrali. Stižemo prvi, a poslije dvadesetak minuta dolaze biciklisti iz ostalih krajeva Hrvatske i Sarajeva.

  

Napokon nam se priključuje biskup Komarica. Pozdravlja se sa svima, ne silazi mu osmjeh s lica, grli sve redom kao svoju djecu. Da ste imali prilike vidjeti lica biciklista s kojih je nestao umor kada se pojavio biskup, bili bi bogatiji za jedno iskustvo. Teško je to opisati. Pjevamo s biskupom, njegov glas zvuči dječački, razdragano, sretno. Vozimo u dugačkoj koloni s biskupom ispred nas ulicama Banja Luke do sjedišta biskupije. Prate nas pogledi iznenađenih Banjalučana, a na raskrižjima nitko ne svira. Ponosan biskup, još ponosniji biciklisti. U koloni ima očeva sa šestero djece, dvanaestogodišnjaka i vozača koji su zakoračili u sedmo desetljeće. Ne smijem zaboraviti i žene koje su vozile.

Večera. Na čelu stola biskup. Jednostavan sa smiješkom na licu ponovo pozdravlja sve koji su pet dana proveli na cestama Hrvatske i došli dati podršku njegovim Banjalučanima. Predstavnici svih sedam pravaca pričaju biskupu i njegovim svećenicima kako je bilo na putu. Zdravko Kučinić se ispred Sedmog pravca i Grada Ogulina obraća biskupu, predaje mu poklon Grada i pozdrave koje mu šalju iz Ogulina. Petar Malnar mu predaje kutiju izrezbarenu od drveta šljive punu pisama podrške. Na njezinom poklopcu je ugraviran grb Grada, a s unutarnje strane posveta biskupu od biciklističkog kluba. Čitam pismo podrške, ruke mi malo drhte, za glas nisam siguran. Potpuna tišina, biskup premeće prstima, na licu blagi smiješak. Predajem kutiju, gledam ga u lice i ne umišljam si. Oči su mu malo mutne. Citiram njegove riječi: “Dragi prijatelji ja poslije ovoga ne želim i nemam što reći. Molim vas ponovite ovo sutra u katedrali na misi“. Sve dobro što ste poslali s nama u Banja Luku, tog trenutka smo predali biskupu Komarici.

U katedrali isto. Poklonivši se na grobu blaženog Ivana Merza uputili smo se u samostan Marija Zvijezda, samostan trapista u kojem se je boravio naš sugrađanin i svećenik dr. Milan Špehar. Na kraju vas molim dragi posjetitelji stranice Grada Ogulina da otvorite web stranicu Banjalučke biskupije http://www.biskupija-banjaluka.org/ i pročitate vijesti o biciklijadi.

 

Petar Malnar

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik