Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Veliki uspjeh naših gimnazijalaca na natjecanjima „English in Action“ i „Školski laboratorij“

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Veliki uspjeh naših gimnazijalaca na natjecanjima „English in Action“ i „Školski laboratorij“

Za učenike i profesore Gimnazije Bernardina Frankopana nikada nema odmora i 24-satni dan prekratko traje jer redovito sudjeluju i organiziraju različite seminare, radionice, predavanja te školska, županijska, državna i druga natjecanja, a također provode i različite projekte od školske do međunarodne razine. Upravo tako je bilo i u ožujku ove godine kad se nekolicina učenika sa svojim mentoricama pripremala za malo drugačija natjecanja državnog tipa: „English in Action“ i „Školski laboratorij“.


Učenici Gimnazije Bernardina Frankopana su se po prvi puta prijavili na ova natjecanja koja već nekoliko godina organiziraju Udruga za promicanje multimedijske kulture uz podršku Agencije za odgoj i obrazovanje te British Council koji u suradnji s AZOO i ASOO te CARNET-om već petu godinu organizira natjecanje za srednjoškolske učenike u prezentaciji znastvenih tema. No, ono najvažnije je da su, iako je to bilo prvi puta, naši gimnazijalci ostvarili fantastičan uspjeh!

Natjecanje „English in Action“ provodilo se u subotu 21. ožujka u Zagrebu, u prostorima Tvornice Kraš ili tzv. Kraš Auditorumu, a na samom natjecanju je sudjelovalo 99 učenika i 30 nastavnika iz osnovnih škola te 158 učenika i 36 profesora srednjih škola. Ukupno je bilo 47 škola iz više od 25 gradova diljem Hrvatske te 3 grada iz Bosne i Hercegovine. English in Action natjecanje provodi se već četiri godine, a sastoji se od nekoliko kategorija: izazov sricanja (spelling bee), uvjerljivo govorenje (Persuasive speaking), dramski izazov (Drama challenge) i film. Važno je spomenuti da se natjecanje u svim kategorijama provodi isključivo na engleskom jeziku. Cilj je ovog natjecanja promicati interes mladih u učenju i vježbanju korištenja engleskog jezika na malo drugačiji način od klasičnog, teoretskog natjecanja. Naglasak je na kreativnosti i upotrebi samog jezika što kod učenika stvara veću motiviranost i mogućnost da pokažu svoje znanje na način malo bliži svijetu koji ih okružuje. Više o samom natjecanju i rezultatima možete saznati na službenim stranicama UMNA.hr 

  

U sklopu ovog natjecanja učenici Gimnazije Ogulin sudjelovali su samo u dvije kategorije: dramskom izazovu i uvjerljivom govorenju.  David Gračanin (4.b), Sara Božičević (4.d) i Adrijana Puškarić (3.b), su pod mentorstvom profesorice Marijane Smolčec u kategoriji dramski izazov (Drama Challange) osvojili 1. mjesto od ukupno 19 srednjih škola iz Hrvatske i susjedne nam Bosne i Hercegovine. Zadatak je bio pripremiti dramsku predstavu u trajanju od 5-8 minuta. Učenici su na engleskom jeziku uvježbavali scenu iz poznate drame Tennesseeja Williamsa „The Glass Menagerie“ ili „Staklena menažerija“. Svojom glumom oduševili su sve prisutne i sam žiri koji se sastojao od dva britanska i jednog hrvatskog kazališnog redatelja te jednog filmskog redatelja. Njihov nastup možete pogledati u kratkom video sažetku koji je objavio organizator. Sam nastup naših učenika počinje od 8:45 min.


 

Učenici su također nastupili i na priredbi za učenike iz grada Hahna koji su posjetili Gimnaziju u periodu od 23. - 26. ožujka ove godine. O samom posjetu učenika iz Njemačke čitajte na službenim stranicama Gimnazije Bernardina Frankopana.
U kategoriji uvjerljivo govorenje sudjelovala je učenica 3.a razreda Theodora Tiha Loos i osvojila 2. mjesto. Za samo natjecanje se pripremala sa svojom mentoricom profesoricom Ljiljanom Švegar, a u tome joj je pomogao i njen razred. Theodora je vrlo samouvjereno govorila o zahtjevnoj temi o nuklearnom oružju i zajedno s još dvoje učenika koji su činili njen tim izborila odličan rezultat. U ovoj kategoriji sudjelovali su učenici iz 24 srednje škole koji su onda slučajnim odabirom bili podijeljeni u 8 timova.




Upoznati svog timskog kolegu iz sasvim druge škole te se pripremiti na određenu temu u 20 minuta znači posjedovati odlične komunikacijske vještine na kojima bi ovim mladim ljudima mogli pozavidjeti i mnogi odrasli stručnjaci.  Stoga, naša Theodora Tiha Loos zaslužuje veliki naklon.

Ali ono što je najzanimljivije je to da je Theodora samo dan prije sa svojom profesoricom kemije Ivankom Lesić sudjelovala u natjecanju „Školski laboratorij“. Cilj natjecanja je bio pripremiti dio srednjoškolskog gradiva iz prirodoznanstvenih ili tehničkih predmeta i predstaviti ga na sažet, jasan i zanimljiv način, sukladno svom školskom uzrastu te snimiti svoju video prezentaciju koja nije smjela biti duža od 3 i pol minute i podijeliti je na web-stranice skole.hr. do 19. veljače 2015. Nakon toga stručni žiri i posjetitelji portala skole.hr odlučivali su o tome kojih će 12 prezentacija i njihovih autora biti pozvano na finalno natjecanje uživo pred publikom, a koje se održalo u petak 20.3. u Zagrebačkom plesnom centru. Iako, možda nije pobjedila Theodora je ostvarila vrlo dobar rezultat već samim time što je od 64 stručna prijavljena rada bila pozvana da prezentira uživo. Njenu video prezentaciju možete pogledati u ovom videu na stranicama CARNET Media on Demand.

A sve snimke finala Školskog laboratorija  2015. pronaći ćete na portalu skole.hr. Među njima i nastup uživo naše učenice Theodore Tihe Loos.

Čestitke profesoricama Švegar, Lesić i Smolčec te njihovim učenicima Davidu, Sari, Adrijani i Theodori koji svojim primjerom pokazuju da se trud i rad uvijek isplate.  

Marijana Smolčec, prof.

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik