Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

 Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina
U Velikoj dvorani Gradske knjižnice i čitaonica 12. ožujka 2015. godine održana je 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulin za koju je bilo predviđeno 25 točaka dnevnog reda.

Na početku sjednice novi vijećnik SDP-a gospodin Darko Vukelić položio je i potpisao prisegu. Time su ispunjeni uvjeti za prestanak mandata vijećnika Mate Vučića i za početak mandata njegovog zamjenika Darka Vukelića. Naime, vijećnik SDP-a Mate Vučić, podnio je ostavku na mjesto vijećnika u Gradskom vijeću Grada Ogulina iz osobnih razloga. S obzirom da je izabran sa koalicijske liste Socijaldemokratske partije – SDP-a, za njegovog zamjenika SDP je odredio Darka Vukelića, dipl.ing.

U nastavku sjednice uslijedila su izvješća o radu Policijske postaje Ogulin i Javne vatrogasne postrojbe. Iz izlaganja načelnika PP Ogulin Dražena Lipošćaka može se zaključiti da je stanje kriminaliteta zadovoljavajuće, budući da nisu zabilježeni teži oblici kaznenih djela, već su najzastupljenija kaznena djela općeg kriminaliteta. Istaknuto je da je tijekom 2014. godine došlo do smanjenja broja kaznenih djela u odnosu na 2013. godinu. Zadovoljstvo s radom policije i stanju sigurnosti u Gradu Ogulinu izrazili su i vijećnici u svojim diskusijama.

Javna vatrogasna postrojba Ogulin planom zaštite od požara ustrojena je za djelovanje na području grada Ogulina, no njeno područje djelovanja mnogo je šire, te obuhvaća i područja općina Josipdol, Saborsko, Plaški i Tounj, a po potrebi i područje cijele županije ili Republike Hrvatske. U postrojbi je  trenutno uposleno 23 djelatnika od kojih je 21 operativnih vatrogasaca, 1 neoperativni djelatnik i 1 spremačica.
 
Tijekom  2014. godine, JVP Ogulin odradila je 132 vatrogasne intervencije na kojima su troškovi iznosili 196,561,10 kn. Za ovako velik broj intervencija potrebna je sustavna obnova voznog parka i opreme, koja je već stara i dotrajala, te iziskuje velike troškove održavanja, istaknuo je zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Ivan Luketić.
 
 Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina
 
Oba izvješća usvojena su jednoglasnom odlukom svih vijećnika.
Za Aktualni sat u knjigu vijećničkih pitanja upisalo se 11 vijećnika.
Pitanja su uglavnom postavljana gradonačelniku, na koja je gradonačelnik odmah odgovarao, iako su neki vijećnici tražili i pisane odgovore. A bila su vezana za premještaj zaposlenika Općinskog suda Ogulin u Karlovac i gašenje Suda, za Prijedlog Zakona o Gorskom kotaru, kojem bi se trebao, po mišljenju vijećnika, prikloniti i Ogulin, promjene u upravljanju Radio Ogulinom, rad zimske službe u proteklom period, o oprostu duga građanima, zapošljavanju u trgovačkim društvima Grada Ogulina, školi u prirodi, športskim objektima, kršenju Poslovnika i o drugim starim i novim temama.

Uslijedilo je Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje srpanj- prosinac 2014., odluke o prihvatu ponuda za prava građenja u Poduzetničkoj zoni Ogulin za tvrtke Ferus i Altpro, značajni investitori u Zoni Ogulin, izmjene Poslovnika Gradskog vijeća u svezi nazočnosti građana na sjednicama Gradskog vijeća, usklađivanje Statuta Dječjeg vrtića Bistrac Ogulin sa Zakonom o predškolskom odgoju i obrazovanju, izbor članova Savjeta mladih nakom provedenog natječaja, imenovanje sudaca porotnika za mladež Županijskog suda u Karlovcu i  imenovanje mrtvozornika.
 
Gotovo 7. točaka dnevnog reda bilo je posvećeno komunalnim poslovima grada Ogulina. Donesene su odluke o izradi III. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Ogulina, Srednjoročnog plana i Godišnjeg plana davanja koncesija u 2015. godini, za obavljanje javnih usluga pražnjenja i odvoza otpadnih voda iz septičkih jama, te izbor osoba kojima se povjerava održavanje i oprema nerazvrstanih cesta.
 
Podnesena su izvješća o izvršenju Programa održavanja i gradnje komunalne infrastrukture za 2014. godinu.
Analizom stanja sustava zaštite i spašavanja na području Grada Ogulina, te Smjernicama za organizaciju i razvoj sustava za zaštitu  spašavanje, kao i Provedbenim planom unapređenja zaštite od požara završila je 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina.
 

Održana 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

 
Karmela Matić
Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik