Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Održana 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Održana 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina

U petak 19. prosinca 2014. održana je 12. sjednica Gradskog vijeća Grada Ogulina za koju je bila predviđena 21 točka dnevnog reda.


Na početku sjednice raspravljali su vijećnici o cijeni i uvjetima prodaje nekretnina u Poduzetničkoj zoni Ogulin, kao i o raspisivanju javnog natječaja za osnivanje prava građenja na nekretninama u Poduzetničkoj zoni. Obje točke obrazložio je direktor Poduzetničke zone Ogulin Mladen Stipetić i jednoglasno su usvojene.

Najviše pozornosti i rasprave vijećnika privukao je Prijedlog Proračuna za 2015. godinu i projekcije za  2016. i 2017. godinu. Vrlo iscrpno i sadržajno bilo je obrazloženje privremene pročelnice Dinke Stipetić, vezano za sam postupak i poteškoće kod donošenja Proračuna, nepoznanice za izradu proračuna koje su bile prisutne do pred samo donošenje Proračuna, kao i promjene u zakonskoj regulativi,  koje su utjecale na visinu prihoda i realizaciju zacrtanih projekata u 2015. godini. Nadovezujući se na raspravu gradonačelnik Jure Turković govorio je o Proračunu kao strateškom dokumentu kojim se utvrđuju kratkoročni i dugoročni ciljevi, planiran u visini od 37. 955.000,00  milijuna kuna, a koji je zakonskim reformama,  vezanim uz novi Zakon o regionalnom razvoju, izgubio povlastice po toj osnovi  oko 12 milijuna kuna, dijela  prihoda od poreza na dohodak i  ukupnih pomoći poreza na dobit. Osim toga, izmjenama Zakona o porezu na dohodak, kojim će se povećati plaće srednjem sloju građana, Grad gubi dodatnih oko 3 milijuna kuna. Stoga se u izradi Proračuna moralo ići na povećanje prihoda, uvođenjem prireza i na mjere racionalizacije i smanjenja troškova, kako gradske uprave tako i svih korisnika Proračuna. Proračun je planiran na temelju Zakona o proračunu te omogućuje provedbu prema proračunskim načelima uravnoteženosti, točnosti i transparentnosti. Iako su oporbeni vijećnici bili suzdržani, Proračun je donesen većinom glasova, kao i odluka o izvršavanju Proračuna.


U daljnjem tijeku sjednice raspravljalo se o programima koji  prate Proračun i dio su Proračuna. Tako je  usvojeni program potpore poduzetništvu, poljoprivredi i ruralnom razvoju, socijalni program, program održavanja i gradnje komunalne infrastrukture, programi u kulturi, sportu, program utroška sredstava šumskog doprinosa  i sredstava od legalizacije nezakonito izgrađenih objekata.

Doneseno je i više odluka kojima se regulira visina naknade za rad članova Gradskog vijeća i članova radnih tijela, financiranje političkih stranaka Gradskog vijeća, te odluka o isknjiženju nefinancijske imovine. Radi se o šumama, građevinskom i poljoprivrednom  zemljištu koje nije u vlasništvu Grada Ogulina, a ostala su uknjižena kao imovina Grada.

Dana je i potpora  novom projektu kojeg je prezentirala direktorica Turističkog ureda Grada Ogulina, a to je projekt Krovnog idejnog rješenja projekta "Održivo korištenje kanjona Dobre, Đulinog ponora i Medvedice", a koji je važan za razvoj turizma i zaštite okoliša Grada Ogulina.

Odlukama o ukidanju statusa javnog dobra puta u Modruškom Zagorju i Vitunju, te odlukom o prihvaćanju inicijativa za pokretanje izmjena prostornog plana Grada Ogulina i izvješćem o utrošenim sredstvima proračunske zalihe za studeni 2014. godinu, završila je posljednja sjednica Gradskog vijeća u 2014. godini.

Karmela Matić 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik