Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Obilježen Dječji tjedan

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Obilježen Dječji tjedan

Pod motom „Ljubav djeci prije svega“ završio je ovogodišnji Dječji tjedan koji je trajao od 6. do 12. listopada. U tih tjedan dana Društvo Naša djeca Ogulin, sa svojim volonterima, djecom i prijateljima, osmislilo je i organiziralo mnogobrojne aktivnosti i radionice, od onih najmlađih pa do srednjoškolskog uzrasta. Bilo je tu: pisanja poruka odraslima i „prijatelj prijatelju“, izrade leptirića, čitanja priča, dramske radionice, prikazivanja igranog filma, humanitarnog koncerta do završnog – rekreativnog odlaska u prirodu.

Tjedan, ispunjen veseljem, pjesmom, plesom i dobrim vibracijama, započeo je radijskom emisijom na temu Dječjeg tjedna i obilježavanjem Međunarodnog dana djece; pisanjem poruka odraslima, upisom novih članova, a članice Društva posjetile su, po već starom običaju, odjel Rodilišta i  Pedijatrije Opće bolnice Ogulin, gdje su predale poklone i zadržale se u kratkom razgovoru sa osobljem dočekale rođenje prvog djeteta u Dječjem tjednu.

Nastavak dana obilježila je 5. sjednica Dječjeg gradskog vijeća u II sazivu, gdje su dječji vijećnici nazočne upoznali sa stanjem dječjih igrališta u gradu, rezultatima facebook ankete, o nastavku projekta „Oživimo dječje igralište za buduće klizalište“, kao i o 8. Susretu gradova/općina prijatelja djece u Zaboku i prihvaćanjem akcije „Pun kofer prijateljstva“ za djecu iz poplavljenih područja.

 

U utorak, ulice našeg grada, oživjele su dječjim porukama i crtežima koje su oslikavala djece dječjeg vrtića Ogulin i Josipdol, kao i učenici osnovnih škola iz Ogulina, Oštarija, Josipdola i Tounja. 

Djeca su sudjelovala i u akciji „DAJ 10 ZA DJEČJA PRAVA U SVIJETU“ kojom su na velikom platnu, uz kartu svijeta, ostavljali svoje otiske dlanova, a isto će biti izvješeno u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Na kreativnoj radionici djeca su izrađivala svoje „Šarene leptiriće.“

U četvrtak, u prostorijama Gradske vijećnice grada, održano je primanje djece grada sa gradonačelnikom na kojem su nazočila djeca programskih aktivnosti Društva Naša djeca sa voditeljima, djeca dječjeg vrtića Ogulin, predstavnici škola I.B.Mažuranić, Prve osnovne škole, Gimnazije B.Frankopana te Obrtničke i tehničke škole Ogulin. U ugodnom druženju i razgovoru djeca su  gradonačelniku iznijeli  svoje aktivnosti, planove i želje, koje je gradonačelnik saslušao i dao im podršku. Susret je završio zajedničkom fotografijom. U poslijepodnevnim satima ponuđene su bile dvije radionice Čitamo priču kao i dramska radionica za djecu. Petak je bio obilježen gledanjem igranog filma „Čudnovate zgode Šegrta Hlapića“.


Humanitarni koncert pod nazivom Večer mažoret plesa, održan je u subotu, a  uz Ogulinske mažoretkinje nastupile su i mažoretkinje iz Rijeke te mažoretkinje iz susjedne Slovenije – Novog Mesta kao i plesna skupina Dreams iz Ogulina.  Mnogobrojne plesne koreografije gošći te domaćina, izmamile su veliki aplauz ogulinske publike, a prikupljena sredstva biti će donirana dječjoj ambulanti Doma zdravlja.

Odlaskom roditelja i djece, te članova društva na planinu Kleka, završio je ovogodišnji Dječji tjedan u Ogulinu. Zahvaljujemo se svim volonterima društva, roditeljima i djeci, ustanovama i udrugama, pojedincima, koji su nam na bilo koji način pomogli u realizaciji ovogodišnjih aktivnosti, s porukom djece „Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!“. 

Ljiljana Kaurić

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik