Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Obilježen Međunarodni dan obitelji

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Obilježen međunarodni dan obitelji

Svibanj je mjesec koji uvijek zamišljamo kao mjesec buđenja, i željno očekivanih vedrinom okupanih dana, kada sunce svojim milovanjem izaziva osmjeh, a najljepše ruže skrivenih vrtova šalju rascvjetali pozdrav nebu.

Obilježen međunarodni dan obitelji

Međutim, ovoga  svibnja 2014. godine, od prvih dana podario nas je sumornim kišom okupanim danima. Kiša nije uplašila vrijednu ekipu Društva Naša djeca Ogulin i Gradskog koordinacijskog odbora za provođenje akcije Gradovi i općine prijatelji djece, kao organizatore, da zajedno sa  mnogobrojnim udrugama grada, sportskim klubovima i institucijama obilježe Međunarodni dan obitelji.


Obilježen međunarodni dan obitelji

Međunarodni dan obitelji ustanovila je Generalna Skupština Ujedinjenih naroda 1993. godine i preporučila da se od 1994. godine takav dan održava svake godine te postane tradicijom koja je posvećena obitelji. Obilježavanjem toga Dana svake godine u svibnju želi se naglasiti važnost koju međunarodna zajednica pridaje obiteljskom životu i obitelji kao osnovnoj zajednici u društvu, širom svijeta.

 Obilježen međunarodni dan obitelji

Tako se ove godine ujedno obilježila i 20 godina Dana obitelji, a Europska komisija i Europski parlament potvrdili su 2014. godinu kao godinu Europskog usklađivanja radnog i obiteljskog života.

 Obilježen međunarodni dan obitelji

Već tradicionalna manifestacija počela se pripremati na vrijeme u prostorijama Društva Naša djeca, gdje je počela dobro vođena koordinacija sportskih i kulturnih Udruga Grada, koje aktivno djeluju da bi Ogulin uljepšale, ali ponajviše da bi darovale radost svim građanima a posebno djeci.

 Obilježen međunarodni dan obitelji

Posebnost ovogodišnjeg okupljanja na Dan obitelji, što se dan namijenjen nezaboravnim druženjima roditelja i djece je nova, a zapravo stara lokacija druženja. Sa jezera Sabljaci preselili smo se na omiljeno izletište svih koji vole šumu i čaroliju zelenila, na Kneju.

 Obilježen međunarodni dan obitelji

Društvo Naša djeca Ogulin od samog početka organizira obilježavanje Međunarodnog dana obitelji s ciljem da se djeca i roditelji druže i igraju zajedno, a u jednom širem kontekstu potiče se zajedništvo, tolerancija, demokracija i solidarnost.

 Obilježen međunarodni dan obitelji

I ove godine program je bio bogat sportskim aktivnostima, pjesmom, plesom i zabavom, prezentirane su mnogobrojne vještine i radionice pojedinih udruga, a nije izostala ni bogata ugostiteljska ponuda. Djeca su imala mogućnot iskazati putem pisanih poruka i crteža svoje viđenje obitelji, prijatelja, zgode iz vrtića i škole.

 Obilježen međunarodni dan obitelji

Ovogodišnjoj manifestaciji odazvali su se: Grad Ogulin, Veslački klub Sabljaci, Frankopanski strijeličari, HGSS-Stanica Ogulin, Izviđački odred Frankopan, Biciklistički klub Babaroge, Moto klub Vještice, Udruga roditelja i djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom, Udruga slijepih, Udruga  roditelja, djece i mladeži, Odbojkaški klub Ogulin, Društvo za sportsku rekreaciju, Skijaški klub Ogulin, Stolnoteniski klub Klek, Plesna skupina Tanja Metikoš, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Planinarsko društvo Klek, Radio klub, OŠ I.B.Mažuranić sa svojom Univerzalnom sportskom školom, Puhački orkestar DVD, Klinci Ogulinci, Ogulinske mažoretkinje, Grupa Speen, Korekt d.o.o., OG grafika d.o.o., Z-tim d.o.o, Agroraj d.o.o., Vodovod i kanalizacija d.o.o., Instalacijsko-trgovački obrt vl. Branko Bertović, Uslužni obrt Tomislav iz Generalskog Stola, Mjesni odbori Lomost i Turkovići, Autotrans Rijeka-Poslovnica Ogulin, Policijska postaja, krčma Dalmatinac, caffe bar Enigma, OG list i Radio Ogulin.

 Obilježen međunarodni dan obitelji

I ova manifestacija je jedan od pokazatelja kako naš Grad  zajedno sa ustanovama za djecu, pravnim subjektima, udrugama građana te roditeljima i djecom u lokalnoj zajednici ostvaruju prava i potrebe djece, priznata u Konvenciji UN-a o pravima djeteta koja obvezuje sve odrasle da čine što najviše mogu kako bi se svako dijete potpuno i skladno razvijalo i pripremilo za život i korisno djelovanje u zajednici.

 Obilježen međunarodni dan obitelji

Nadamo se da ćemo i slijedeće godinu, u još većem broju, ponoviti ovo druženje, a za uspomenu na ovu akciju sve udruge i sudionici dobili su uspomenu na proslavu Dana obitelji. 

 Obilježen međunarodni dan obitelji

 Obilježen međunarodni dan obitelji

 Obilježen međunarodni dan obitelji

 Obilježen međunarodni dan obitelji

 Obilježen međunarodni dan obitelji

 Obilježen međunarodni dan obitelji

 Obilježen međunarodni dan obitelji

Ljiljana Kaurić

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik