Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Gimnazijalci u Mađarskoj

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Gimnazijalci u Mađarskoj

Gimnazija Bernardina Frankopana sudjelovala na drugom međunarodnom susretu u Mađarskoj u sklopu Comenius multilateralnog projekta „Budi poduzetan, zdrav i kreativan“

Učenici i profesori Gimnazije Bernardina Frankopana sudjelovali su na 2.međunarodnom Comenius susretu u Kisujsallasu (Kišujsalaš), Mađarska od 13.-18. svibnja u sklopu Programa za cjeloživotno učenje koje provodi Agencija za mobilnost i programe EU. 

Gimnazijalci u Mađarskoj

Na drugom sastanku ponovno su sudjelovale sve 4 države; Bugarska, Mađarska, Hrvatska i Estonija. Gimnaziju Ogulin predstavilo je 9 učenika: Katja Kolaković, Sara Božičević, Ivona Bogović i Ivana Paušić iz II.d, zatim Lara Tonković i Ana Županić iz II.c, Adrijana Puškarić i Leon Kučinić iz I.b i David Gračanin iz II.b razreda, te 4 nastavnika: profesorica Marijana Smolčec -  školski projektni koordinator, profesorica Ljiljana Gračanin, profesor Dragan Sabljak i ravnateljica Višnja Lipošćak.

Sastanak je trajao 6 dana i kao u Estoniji bio je pun raznoraznih zbivanja.

Na svečanom i službenom otvaranja u Gradskoj vijećnici, ravnateljica Višnja Lipošćak je pozdravila gradonačelnika  Kisujsallasa i ravnatelja mađarske škole te im u ime Gimnazije uručila prigodne darove. Susret se nastavio u Gimnaziji Kisujsallas gdje su svi sudionici susreta najprije razgledali školu i zanimljiv školski muzej, te imali priliku čuti o mađarskom školskom sustavu.

Gimnazijalci u Mađarskoj

Susret se nastavio nizom aktivosti kao što su: simulacija traženja posla za učenike tzv. „job interview“, predstavljanje vježbeničkih tvrtki svake škole sudionice, okrugli stol za nastavnike o upotrebi informacijsko-komunikacijskih tehnologija i engleskog jezika u obrazovanju. Naglašena je važnost novih tehnologija u obrazovanju radi ulaska u svijet poduzetništva budućih naraštaja. Dogovorena je izrada e-kataloga proizvoda zdrave hrane koji će do 15. lipnja biti i objavljen na internetu.

Osim ovog radnog dijela, domaćini su se pobrinuli da se učenici i profesori iz svih država osjećaju ugodno, a  kako bi se povezali, družili i razvili prijateljstva, domaćini su organizirali nekoliko „team-building“ događanja.

Gimnazijalci u Mađarskoj

Jedna od najvažnijih aktivnosti samog susreta bila je virtualna prijava traženja posla tzv. „job interview“. Na  intervjuu za posao za mađarsku tvrtku dzeem.hu sudjelovalo je 14-ero učenika po 3 ili 4 iz svake države. Intervju s učenicima odradile su profesorice engleskog jezika škola partnera. Iz  Gimnazije Ogulin na intervju su bile pozvane 4 učenice Katja Kolaković, Sara Božičević, Adrijana Puškarić i Lara Tonković. Važno je spomenuti da su se učenici za intervju pripremali još u Hrvatskoj tako što su sa svojom prof. Smolčec pisali svoje životopise i motivacijska pisma na engleskom jeziku i e-poštom ih slali u Mađarsku, kao što bi to uradili i u stvarnom životu. Natječaj je bio raspisan za sedam zanimanja, a iz svake države posao je dobio barem jedan predstavnik, potpisavši i ugovor kao u pravom životu. Osim priprema za intervju učenici su također s profesoricom Gračanin radili na pripremi materijala za e-katalog, te pripremali prezentacije o vježbeničkoj tvrtci.

Gimnazijalci u Mađarskoj

Važno je spomenuti da su svi sudionici imali priliku družiti se i razmijenjivati razna iskustva sa svojim vršnjacima, a većina je stvorila i neka nova prijateljstva koja će se nastaviti u „online“ svijetu.
Ono što sada očekuje učenike i profesore Gimnazije Ogulin je organizacija 3. međunarodnog Comenius susreta koji će se održati upravo u Ogulinu od 20.-26. listopada 2013. godine.

Nadamo se da ćemo uspješno odraditi i taj posao uz pomoć cijelog grada i zajednice, te prikazati svoje gostoprimstvo u najboljem svijetlu.

*Ovaj članak odražava isključivo stajalište autora članka i Europska komisija se ne može smatrati odgovornom prilikom uporabe informacija koje se u njemu nalaze. 

Gimnazija B. Frankopana, Ogulin

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik