Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Obilježen Međunarodni dan obitelji

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Obilježen međunarodni dan obitelji

U organizaciji Društva Naša djeca Ogulin i Gradskog koordinacijskog odbora akcije Gradovi i općine prijatelji djece, te uz pomoć mnogobrojnih udruga i tvrtki grada Ogulina, u nedjelju je na prostoru jezera Sabljaci obilježen Dan obitelji, po mnogima najuspješniji i najmasovniji do sada.

Obilježen međunarodni dan obitelji

Međunarodni dan obitelji u svijetu se održava od 1994. godine na preporuku Glavne Skupštine Ujedinjenih naroda. Obilježavanje tog dana želi se naglasiti važnost koju međunarodna zajednica pridaje obiteljskom životu i obitelji kao osnovnoj društvenoj zajednici širom svijeta. Svojom Rezolucijom 1994. godine proglašena je i „godina obitelji“ te je odlučeno da se 15. svibanj svake godine obilježava kao Međunarodni dan obitelji.

Obilježen međunarodni dan obitelji

I mi iz Društva Naša djeca Ogulin te 1994. godine uključili smo se u tu akciju obilježavanjem Dana obitelji na izletištu Kneja, a zadnjih nekoliko godina koristimo prostor jezera Sabljaci. Moramo naglasiti da je Dan obitelji kod nas u DND-u a i šire, mislimo na lokalnu zajednicu postao još jedan tradicionalni program, a svake godine sve je više i drugih udruga i ustanova koje svojim programima obogaćuju taj dan, na radost i uz sve veće učešće brojnih udruga pa tako i obitelji. Ove godine našoj „velikoj obitelji“ priključilo se 9 novih udruga sa svojim članovima, volonterima.

Obilježen međunarodni dan obitelji

Svaka od tih udruga predstavila se svojim vještinama, sposobnostima te raznim radionicama i izložbama, tako da je uz mnogo dobre muzike, plesa, pjesme i sporta, bilo i nagradnih igara, prodaje suvenira, cvijeća... nadamo se za svakoga ponešto.

Obilježen međunarodni dan obitelji

Posebnost ovogodišnjeg obilježavanja Dana obitelji bio je humanitarni karakter manifestacije jer je prihod od 3.000,00 kuna, koji je prikupljen od kotizacije odbojke na pijesku, prodaje suvenira, cvijeća i ostalog, te prikupljenih novčanih sredstava udruga, bio namjenjen u humanitarne svrhe – pomoć za liječenje jednog dječaka iz OŠ-e Ivana Brlić Mažuranić Ogulin.

Obilježen međunarodni dan obitelji

Ovogodišnji suorganizatori obilježavanja Dana obitelji su: Veslački klub Sabljaci, Frankopanski strijeličari, Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Ogulin, Izviđački odred Frankopan, Biciklistički klub Babaroge, Moto klub Vještice, Odbojkaški klub, Skijaški klub, Stolnoteniski klub Klek, Oda prijateljstvu, Udruga Radost, Udruga slijepih, Društvo za sportsku rekreaciju, Klinci Ogulinci, Plesna skupina Dream, Grupa Speen, Ogulinske mažoretkinje, Udruga roditelja, djece i mladeži, Crveni križ, Dobrovoljno vatrogasno društvo Ogulin, Suvenirko, Šareni Svijet, Zadruga Ča veliki ča mali Oštarije, Perunika, Društvo uzgajatelja malih životinja Ogulinac, OG grafika, HOC Bjelolasica – Restoran Sabljaci, HEP Pogon Ogulin, Policijska postaja, te Radio Ogulin.

Obilježen međunarodni dan obitelji

Svim sponzorima, udrugama i pojedincima uručena je zahvalnica za uspješnu realizaciju ovogodišnjeg obilježavanja Dana obitelji sa porukom da se ovakvim zajedničkim druženjem želi promicati važnost obiteljskih vrijednosti te da je obitelj temelj iz kojeg kao djeca idemo u svijet i u koju bi se trebali uvijek radosno vraćati.

Obilježen međunarodni dan obitelji Obilježen međunarodni dan obitelji

Ljiljana Kaurić

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik