Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/ogulin/public_html/old-site/libraries/cms/application/cms.php on line 464
Djeca i mladi ne priznaju granice

Popularni linkovi

Poduzetnička zona Ogulin

Pučko otvoreno učilište Ogulin

Savjet mladih Grada Ogulina

Turistička zajednica Grada Ogulina

Centar za posjetitelje Ivanina kuća bajke

Grad Ogulin - prijatelj djece

Sportska zajednica Grada Ogulina

Radio Ogulin

Vodovod i kanalizacija Ogulin

Stambeno komunalno gospodarstvo Ogulin

Župa Sv. Križa Ogulin

Popis svih linkova

Djeca i mladi ne priznaju graniceU Zagrebu je 16. ožujka 2013. godine održano završno predstavljanje uspješnog međunarodnog projekta Djeca i mladi ne priznaju granice/Otroci in mladi ne priznaju meja, koji je započeo 1. travnja 2011. godine a završava 31. ožujka 2013. godine.

Cilj projekta bio je  povezivanje i poticanje suradnje između organizacija koje se bave djecom i mladima – Društava Naša djeca u Hrvatskoj i Zveza prijateljev mladine u Sloveniji, prijenos znanja i dobre prakse na teme antidiskiriminacije, dječje participacije i kulturalne suradnje te podizanje javne svijesti lokalnog stanovništva o važnosti suživota na pograničnom području prihvaćanjem i uvažavanjem različitosti i ljudskih prava.

Vodeći hrvatski partner projekta  je bio Savez društava Naša djeca Hrvatske, a slovenski projektni partneri su bili:  Zveza prijateljev mladine Slovenije, Zveza prijateljev mladine Maribor i Društvo Naša djeca Varaždin.

Projektne aktivnosti  namjenjene djeci i voditeljima odvijale su se u  20 hrvatskih gradova u Društvima Naša djeca iz 7 županija i grada Zagreba i to: Delnice, Dugo Selo, Čakovac, Fažana, Krapina, Križ, Mali Lošinj, Ogulin, Opatija, Pazin, Poreč, Prelog, Pula, Ravna Gora, Rečica-Zamršje, Tuhelj, Varaždin, Vraždinske Toplice, Zabok i Zagreb, te djece i mladi iz 19 Zveza prijateljev mladine koji djeluju na području 8 pograničnih pograničnih regija: Pomurska, Podravska, Savinjska, Spodnjeposavska, Jugovzhodna Slovenija, Notranjsko-krašna, Obalno-kraška i Osrednjesovenska.

Teme protkane kroz aktivnosti ovog projekta kao uvažavanje različitosti, interkulturalnost i antidiskriminacija provodile su se cijelo vrijeme u aktivnosti „100 ljudi, 100 čudi“ koja je okupila više od 5000 djece i odraslih, a provodila se u 40-ak lokalnih sredina u Sloveniji i Hrvatskoj čiji su korisnici bili djeca i odrasli okupljeni u Društva Naša Djeca te Zveze/Društva prijateljev mladine. U tom dijelu projekta sudjelovali su učenici ogulinskih osnovnih i srednjih škola (oko 200 učenika), a završni kamp bio je u Poreču u listopadu 2012. na kojem su sudjelovale učenice Gimnazije Bernardina Frankopana Matea Sušanj i Iva Vuković sa sloganima: „Možda sam drugačiji, ali sam prijatelj svačiji“ te „Različitosti se privlače, stoga, privlačimo se“.

Dio projekta je i međunarodni kamp pod nazivom: „Različitost – povezanost i bogatstvo suživota uz granicu/Raznolikost – vezivo in bogastvo obmejnega sožitja“ održan u svibnju 2012. godine. Kamp je bio namijenjen djeci od 9 do 15 godina koji su u Sloveniji uključeni u Otroške parlamente, a u Hrvatskoj u Dječja gradska i općinska vijeća. Osim kreativnih radionica kamp je bio namijenjen i druženju, međukulturalnom dijalogu, igrama, zumbi i pjevanju, a djeca su o svemu rekla: „Sada bolje razumijem hrvatski; znam slovenski; više nemam predrasuda; posjetit ću Zagreb; vidjet ću Ljubljanu“ i mnoge druge pozitivne stvari. I u tom su dijelu projekta sudjelovala djeca Dječjeg gradskog vijeća našeg grada.

U studenom 2012. održana je revija jednominutnog filma „Život uz granicu“ u Zaboku i Tuheljskim Toplicama. Na reviji je sudjelovalo 49 djece i 23 voditelja/mentora iz Hrvatske i Slovenije. Osim revijalnog dijela programa bile su organizirane tri radionice animacije za djecu dok je za voditelje/mentore bila organizirana scenaristička radionica.

U veljači 2013. u Varaždinu je održan Dječji festival Otrocipojejo/Djeca pjevaju na kojem je izvedeno 21 originalno autorsko djelo, a repriza festivala se očekuje i u Sloveniji.

Osim kreativnih, edukativnih, interkulturalnih, filmskih i glazbenih radionica, kampova, stripova, jinglova, plakata i svega što je realizirano, izravno u radu s djecom, u projekt se željela uvrstiti i jedna znanstveno-istraživačka aktivnost o tome koja su stajališta djece prema stereotipima i predrasudama prema drugim nacionalnim skupinama koje žive u prekograničnom području dviju susjednih država Slovenije i Hrvatske. U istraživanju stereotipa i predrasuda prema drugim nacionalnim skupinama sudjelovalo je 75 djece,  7. i 8. razreda osnovnih škola našeg grada.

Najveća vrijednost ovog projekta već je ostvarena, sklopljena su snažna partnerstva, a nove ideje samo čekaju da se pretoče u neki novi projekt na korist i dobrobit djece.

U očekivanju novih projekata, pozdrav svoj djeci grada Ogulina šalje Društvo Naša djeca Ogulin!

 Nada Božičević

 

Google
 

Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića

Novi zakon o zaštiti životinja i zakonske obveze skrbnika pasa.

Urbanistički plan uređenja Poduzetničke zone Ogulin – UPU 6 - 21.11.2017.

Prostorni plan uređenja Grada Ogulina – III. Izmjene i dopune 

Prostorni planovi uređenja grada Ogulina - 02.02.2017.

Izvješće o stanju u prostoru - 25.11.2014.

Razminirano područje Grada Ogulina - 16.01.2015.

JAVNA NABAVA - Profil Grada Ogulina - < zadnje 23.01.2018. >

Pristup informacijama >>

Savjetovanje s javnošću 16.04.2019. >>

Najčešće postavljana pitanja - 30.01.2017.

Pokroviteljstva i donacije u 2017. godini | Arhiva

Sklopljeni ugovori u 2017. godini

Proračun Grada Ogulina za 2018. godinu i Projekcije za 2019. i 2020. godinu >> 

Financijski izvještaji za 2018. |

Financijsko izvješće Pučkog otvorenog učilišta Ogulin za razdoblje 1.1.-31.12.2018

Glasnik Karlovačke županije >>

ODLUKE GRADONAČELNIKA
zadnje 21.09.2017. >

Izvješće gradonačelnika I-VI 2018

Sazivi, odluke i zaključci sa sjednicaSazivi, odluke i zaključci i tonski zapisi  sa sjednica Gradskog vijeća >>

Komunikacija s gradonačelnikom
Grada Ogulina >>>>

 

Pogled uživo s Frankopanske kule

EU Info

27.11.2017. Pregled trenutno otvorenih natječaja sa rokovima i naznačenim Internet-stranicama na kojima možete naći više informacija >>

21.11.2017. ESIF krediti za rast i razvoj >>


EU info arhiva

Vremenska prognoza

  Foto galerija

Telefonski imenik